Arkadaşlar ben evime bir sistem toplamak istiyorum. Daha önceden Z5500 kullanıyordum fakat A/V bir sistemden müzik dinleyince artık benim için Z5500 yalan oldu ve sattım. Şimdi toplamak istediğim sistemi %50 Müzik %50 film için toplamak istiyorum. Harcayacağım tutar ise 1500YTL. Bu bağlamda bana tavsiye edebileceğiniz A/V Receiver ve Hoparlör sistemi nedir? Yardımcı olursanız çok çok sevineceğim çünkü günlerce forum okumaktan gına geldi artık. Şimdiden teşekkür ediyorum.... Bu arada kuracağım oda 20 - 25 m2 falan...
Klipsch RF-52 ve birde stereo anfi alırsan süper olur bence. Klipsch rf52 1 milyar civarı idi zamlanmadıysa. Stereo anfiyide ikinci el alabilirsin sıfırları nekadar bilmiyorum ama ikinci elini 500 civarına bulabilmen lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
Klipsch RF-52 ve birde stereo anfi alırsan süper olur bence. Klipsch rf52 1 milyar civarı idi zamlanmadıysa. Stereo anfiyide ikinci el alabilirsin sıfırları nekadar bilmiyorum ama ikinci elini 500 civarına bulabilmen lazım.
MaGeSuKo merhaba, RF-62 istedigim rengi (siyah) sonunda gecen hafta buldum :). Simdi sıra amfiye geldi, Sen RF-62 leri suruyorken imzandaki amfi ile sürüyorken amfide bir zorlanma oluyormu yoksa yeterlimi? Bazıları onkyo 605 in RF-62 leri surmekte yetersiz kalacagini soyluyor fakat ben kullanan kimseden boyle bir SIkInti ile karşılaşıldığını söylediğini duymadim. Aksine yabancı forumlarda özelliklede klipsch forumlarinda genelde çok memnun olduklarını yazmişlar.Sen kendi amfinle ilgili durumu belirtirsen sevinirim.
SeLamlar
Hayırlı olsun :) Senin ürünler eline ulaştı mı? Yani anfi aldın mı alma mı aşamasındasın? Zorlanmadan kast ettikleri ne tam bilmiyorum ben zaten sesi çok açamıyorum oda küçük ev müstakil değil. Eğer bahsedilen zorlanma nasıl oluyor tarif edersen söylemeye çalışayım ona göre.
quote:
Hayırlı olsun :) Senin ürünler eline ulaştı mı? Yani anfi aldın mı alma mı aşamasındasın? Zorlanmadan kast ettikleri ne tam bilmiyorum ben zaten sesi çok açamıyorum oda küçük ev müstakil değil. Eğer bahsedilen zorlanma nasıl oluyor tarif edersen söylemeye çalışayım ona göre.
Hoparlörler ulaştı elime, gerçekten çok şık ve güzeller amfiyi ise bu 1-2 gün içinde temin etmeye çalışıyorum onkyo da karar kIldım ama 605 konusunda az biraz suphelerim var, 606 da temmuz sonuna dogru gelecek diyorlar gerçi güç olarak bir farkları yok, Zorlanma derken amfinin gücünün sınırlarını zorlamak zorunda kaliyormusun sese ihtiyaç duydugunda,amfinin cok Isınması gibi bir durum oluyormu,
quote:
MaGeSuKo ya ben şöyle düşünüyordum. 800 YTL sıfır SONY A/V receiver + ona uygun stereo hoparlör (Wharfedale). Söylemiş olduğun Klipsch çok güzel fakat biraz pahalı. Yinede teşekkür tavsiyen için.
quote:
Orjinalden alıntı: Omer76
quote:
Hoparlörler ulaştı elime, gerçekten çok şık ve güzeller amfiyi ise bu 1-2 gün içinde temin etmeye çalışıyorum onkyo da karar kIldım ama 605 konusunda az biraz suphelerim var, 606 da temmuz sonuna dogru gelecek diyorlar gerçi güç olarak bir farkları yok, Zorlanma derken amfinin gücünün sınırlarını zorlamak zorunda kaliyormusun sese ihtiyaç duydugunda,amfinin cok Isınması gibi bir durum oluyormu,
dostum anfi konusunda çok tecrübeli değilim ne desem yalan olur ama herhangi bir problem hissetmedim şu ana kadar. Zaten benim anfi 700W güce sahip mevcut klipsch rf62 ler 125W x2 den 250 ediyor center ve surroundların toplam gücünü eklesek bile yine 700W sınırı içinde kalıyor gereken güç zaten. Subwooferim kendinden anfili olduğu için onu hesaba katmıyorum tabi.
Kobete kardeş bence bütçeyi biraz daha artırıp rf-52 ye yönel pişman olmazsın. Wharfdale'in çifti ne kadar?
dostum anfi konusunda çok tecrübeli değilim ne desem yalan olur ama herhangi bir problem hissetmedim şu ana kadar. Zaten benim anfi 700W güce sahip mevcut klipsch rf62 ler 125W x2 den 250 ediyor center ve surroundların toplam gücünü eklesek bile yine 700W sınırı içinde kalıyor gereken güç zaten. Subwooferim kendinden anfili olduğu için onu hesaba katmıyorum tabi.
Kobete kardeş bence bütçeyi biraz daha artırıp rf-52 ye yönel pişman olmazsın. Wharfdale'in çifti ne kadar?
Vallahi iyi güzel diyorsun fakat şimdilik bu kadar çıkıyo. Keşke biraz daha param olsaydı da senin dediklerini alsam. Wharfdale'in çifti 800 YTL ye felan dediler ama yerine gidip kesin bir bilgi alıcam. Ondan sonra burada yazarım fiyat bilgilerini.
Çifti 800 ise üzerine 200 daha koyabilirsin gibime geliyor Çünkü kalite olarak rf-52 nin wharfdale'i ezeceğini düşünüyorum. Biraz daha biriktir ve klipsch al derim yinede. Hatta belki sıkı pazarlıkla 900'e bile alabilirsin çünkü bir ara 900 ytl idi ama euro'nun artmasıyla fiyatları biraz yükseldi maalesef.
quote:
Çifti 800 ise üzerine 200 daha koyabilirsin gibime geliyor Çünkü kalite olarak rf-52 nin wharfdale'i ezeceğini düşünüyorum. Biraz daha biriktir ve klipsch al derim yinede. Hatta belki sıkı pazarlıkla 900'e bile alabilirsin çünkü bir ara 900 ytl idi ama euro'nun artmasıyla fiyatları biraz yükseldi maalesef.
MaGeSuKo tavsiyelerin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Dediğin gibi biraz daha para biriktirip öyle almaya gideyim. Ama içim içimede sığmıyor yani her an gidip almak istiyorum. Çünkü A/V receiver'larin tadını hiç birşey vermiyor... Eyvallah çok sağollll MaGeSuKo
Rica ederim ne yaptık ki Dostum biliyorum insan çok aceleci oluyor böyle yeni birşey alacağı zaman ama bunu alıp belki yıllarca kullanacaksın o yüzden biraz daha sabret sonra aklın kalmasın. Sabrın sonu selamet biliyorsun Anfiyi ikinci el alma şansın yok mu? Ordan tasarruf edebilirsen beklemek zorundada kalmazsın.
quote:
Rica ederim ne yaptık ki Dostum biliyorum insan çok aceleci oluyor böyle yeni birşey alacağı zaman ama bunu alıp belki yıllarca kullanacaksın o yüzden biraz daha sabret sonra aklın kalmasın. Sabrın sonu selamet biliyorsun Anfiyi ikinci el alma şansın yok mu? Ordan tasarruf edebilirsen beklemek zorundada kalmazsın.
2. el almak istemiyorum. Yeni olsun istiyorum anfinin. Dediğin gibi 1 defa alıp uzun süre kullanmak istiyorum. Ondan dolayı ben biraz daha bekleyeceğim. Çünkü elektronik piyasasında fiyatlar çabuk düşüyor. Bazende büyük alışveriş merkezlerinde büyük fırsatlar oluyor onuda takip ediyorum zaten. Belli olmaz böyle bi fırsat denk gelirse kaçırmam :D Mesela 1 ay önce Z5500 ses sistemini 600 YTL den satıyordu ElektroWorld.
Bencede bekle bir al pir al Dinleme şansın varsa rf-52 yi dinle derim.
slm sevgili kobete sen av receivarmı yoksa entegre stereo bir amfimi istiyorsun
quote:
Orjinalden alıntı: spidr
slm sevgili kobete sen av receivarmı yoksa entegre stereo bir amfimi istiyorsun
a.s spidr
ben Audio / Video reciver alacağım. Stereo anfi sadece müzik dinlemek için kullanılır bildiğim kadarıyla. Ben sinemada izleyeceğim için A/V Anfi alacağım.
Media Markt'a bir bak derim ben. Harman Kardon ve JBL 5+1 'i yeni aldım 1199 ytl.
quote:
Orjinalden alıntı: soaringeagle
Media Markt'a bir bak derim ben. Harman Kardon ve JBL 5+1 'i yeni aldım 1199 ytl.
soaringeagle bende bir ara Media Mark'ta gezinirken Harman Kardon'un AV receiver larının fiyatlarının düşük olduğunu görmüştüm. Hatırlattığın için sağol. Birde aldığın sistem nasıl? Yani gerçekten müziklerde ve filmlerde istediğin sesi alabildin mi? Bu arada cihazların modellerini yazarsan sevinirim.
slm av receiver alacaksan bekle çünki yamaha denon onkyo bu üç markada yeni modeller çıktı çıkacak hiç eskilere gitme bekle
quote:
Orjinalden alıntı: spidr
slm av receiver alacaksan bekle çünki yamaha denon onkyo bu üç markada yeni modeller çıktı çıkacak hiç eskilere gitme bekle
anladım o zaman ben biraz daha bekliyeyim. Zaten o kadar da acelem yok. Aldımmı bi defa alıp senelerce kullanayım diyorum. Sağol görüşlerin için...
Media markt pek çok üründe normalden bile daha pahalı. Heleki kablo fiyatları acayip uçuk. bir de taksitl almaya kalktın mı daha da pahalı.
quote:
Orjinalden alıntı: soaringeagle