Herkese iyi forumlar render ve oyun ağırlıklı 5-6 sene gidebilecek bir laptop almayı düşünüyorum hepsi birbirine yakın bilgisayarlar. Önceliğim ekran ve renk kalitesi + kasanın malzeme kalitesi . Sizce hangisini tercih etmeliyim. Varsa bunlardan başka önerebileceğiniz bilgisayarlar önerilere açığım . |
15k civarı Laptop önerisi
-
-
İşlemci mi senin için bir tık önde ekran kartı mı ?
-
Ekran ve gpu önceliğin olsun o zaman. Kıyaslamaya oradan başla. Marka soruyorsan tercihin MSI olsun derim ama Asus, Dell, son yıllarda Lenovo da başarılı. Bu markalardan tercih et. HP çok fazla kronik sorun çıkaran bir marka. Monster desen forumda onlarca konusunu görürsün tam bir saatli bomba ne zaman ne sıkıntı çıkaracağı belli değil. Casper’dan da uzak dur. Yine dediğim gibi güzel bir MSI al tepe tepe kullanırsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bozkurtyrkaeİşlemci mi senin için bir tık önde ekran kartı mı ?
Aslına bakarsan bu attığım bilgisayarlardaki ekran kartı ve işlemci donanımları benim için yeterli 3060 ve 3070 arasında bir fark yok benim için işlemcide de keza öyle 11800h ve r8 5800h yeterli , sadece donanımsal olarak sorun çıkartmayacak ısınma , güncelleme vs problemler yaşamayacağım uzun ömürlü bir bilgisayar almayı planlıyorum.
-
Anladım aslında öğrenmek istediğim tam olarak buydu 8 senedir samsung kullanıyorum donanımsal olarak önemli bir arıza yaşamadım , yine almak istediğim bilgisayar için de kriter bu. Lenovo , hp omen dell vs. gibi bir alt segment sayılabilecek markaların uzun vadede kullanımıyla ilgili şüphelerim vardı problem yaşayıp yaşamayacağım hakkında pek bir bilgim yok .Almışken tabi ki aynı paraya 3070'li bilgisayar almak isterim ama uzun vadede güvenebilir miyim diye merak ediyorum . Yoksa benim de fikrim 3060 olsun MSI olsun .
-
Bütçe güzel o fiyata uzun vadeli MSI alınır. MSI upgrade konusunda da iyi çünkü anakartı üst segment parçaları destekliyor. Mesela benim laptopun anakartı 2400MHz ve en fazla 16 GB ram destekliyor ben ona göre alabileceğim en iyi rami aldım. MSI istisnası yoksa 64 GB 3000-3200MHz rame kadar destekliyor. Macbook alınmayacaksa Windows için MSI taraftarıyım. Her konuda kalitedir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
MSI'ın kalitesinden şüphem yok fakat 15k civarı fiyat belirlemiştim hadi olsun 16k . MSI'ın 11.nesil işlemcili modeli var pulse gl76 19k-20k bandında bu da beni aşıyor biraz.i7 10750H'lı modeli var (gf65 thin) 14k civarında .Siz olsanız mesela 15-16 verip hp,lenovo,acerın vs. 11.nesil işlemcili rtx3070'li modelini mi alırsınız , 14-15 verip rtx3060'lı 10.nesil işlemcili modelini mi alırsınız ?
-
Aslında 3060 olsun 3070 olsun çok farklı değil de bana kalırsa hepsi işimi görür . Fakat 1000 lira fazla verip hem işlemcide hem ekran kartında üst modelini alabiliyor olmak kafamı karıştırıyor . MSI almazsam eğer uzun vadede sorun yaşamayacağım bilgisayarı arıyorum
-
Valla hocam MSI tercih ederdim ama atıyorum Asus’un dediğiniz gibi bir modeli varsa almak mantıklı olur. Marka fanı değilim ama Windows dedin mi MSI’dır. Yarın bir gün upgrade yapayım deseniz önünüzde bir engel de olmaz anakartları güzel. Ben Lenovo kullanan biri olarak aldığım laptoptan memnunum çünkü tipi de hoşuma gidiyor özellikleri de benim için yeterli. Ama zamanında 2k fazla verebilseydim MSI alırdım. Fanları olsun, ekranı olsun çok güzel markadır. Mesela benim aldığım fiyata rami, ekran kartı, ssdsi daha iyi HP vardı ama almadım çünkü biliyordum o bilgisayarın ne kadar sorunlu olduğunu. Yine daha uyguna daha iyi olan Monster alabilirdim ama forumda konularını görürsün kiminin durduk yerde ekranı gitmiş kimine başka bir şey olmuş. Senin bileceğin iş. Aynı fiyata malzemeden ödün verir donanımı daha iyi olanı alırım diyorsan mantıklıdır bir şey demiyorum. Bu dediklerim Acer, Dell, Lenovo, Asus gibi markalar için geçerli yoksa o paraya Monster’dan hayvan gibi laptop alırsın ama 2 seneye elinde patlama riski de var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Anladım . Çok teşekkür ederim faydası oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Acer Predator Helios 300 diyorum hocam ben. Cinebench testlerinde Ryzen 9 ve I9 işlemcilerden sonra cpu gücü 2. sırada. ( i7 10-870H'tan sonra ) PCMark testlerinde ise Ryzen 9 5800hx ve i7 10-870H işlemcili laptoplardan sonra 1. sırada ( RTX 3070 Kategorisinde ). Kablosuz bağlantı gücü ise bu tüm laptoplar arasında en iyisi. HDMI 2.1 çıkışı olması ayrı bir nimet. 4K 120Hz'e kadar çıkış verebiliyor. Ekran tepkime süresi 3 ms olması benim için bir problem değil, sizin için problemse bilemem.Garanti ve servis desteği konusunda hiçbir fikrim yok.O da çok önemli bir faktör fakat benim teknik açıdan bildiğim şeyler bunlar.Sizin de incelemeniz için birkaç kaynak vereyim.
digitalmagAcer Predator Helios 300 PH315-53-71HN Review : DigitalMaghttps://www.digitweek.com/acer-predator-helios-300-ph315-53-71hnnotebookcheckAcer Predator Helios 300 PH315-53 in review: Update provides for (slightly) more RTX 3070 powerhttps://www.notebookcheck.net/Acer-Predator-Helios-300-PH315-53-in-review-Update-provides-for-slightly-more-RTX-3070-power.551690.0.htmlhttps://www.pcmag.com/reviews/acer-predator-helios-300-2021
-
Sağolun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X