Herkese selamlar,
Rtx 3060'lı , 1080p çözünürlük destekleyen bir lapotpum var (LENOVO Legion 5 Pro R7-5800H/16GB RAM/1TB SSD/8GB RTX3060/16”/W11/ 82JU0149TX Gaming Laptop Gri Fiyatı & Özellikleri (mediamarkt.com.tr) ) ve 4k çözünürlüklü de bir vestel TV'im var. 4k destekleyen bir hdmi kablosu aldım TV'ye bağlayıp oyun oynamak istiyorum fakat çözünürlük çok bulanıklaşıyor . Geçenlerde gördüm NIS denilen bir teknoloji varmış biraz araştırdım NIS'in de tam olarak ne olduğunu kavrayamadığımdan heralde başarılı bir görüntü alamadım hatta hiç bir şey değişmedi gibi geldi. Ancak oyun ayarlarını 4k yapınca görüntü iyi seviyeye geliyor ama 4k ayarlarda da 3060'ın performansı düşük FPS'e sebep oluyor. 4k tv'de bu laptopla çözünürlük bulanıklaşmadan oyun oynayabilmem mümkün mü ?
Teşekkürler , iyi günler dilerim.
15k civarı Laptop önerisi
Herkese iyi forumlar render ve oyun ağırlıklı 5-6 sene gidebilecek bir laptop almayı düşünüyorum hepsi birbirine yakın bilgisayarlar. Önceliğim ekran ve renk kalitesi + kasanın malzeme kalitesi . Sizce hangisini tercih etmeliyim. Varsa bunlardan başka önerebileceğiniz bilgisayarlar önerilere açığım .
1500-2000 TL AMD ANAKART ÖNERİSİ
b550 ve ya x570 serisinden bir anakart düşünüyorum model olarak ne önerirsiniz ?
İşlemci Ram Uyumu .Veriyolu hızı,Bellek Türleri
Öncelikle herkese iyi akşamlar.İşlemci özelliklerine bakarken şöyle bir şey farkettim.Veriyolu hızı ve ve bellek türleri diye bir şey var.İşlemcilerde yazan veriyolu hızı,bellek türlerinin anlamı desteklediği makisimum ram frekansı mıdır?
Sorularım şunlar ;
1.Bu işlemciyle 3200+ mhz frekanslı bir RAM kullanamaz mıyım? Ya da şöyle sorayım işlemcimin veriyolu hızından fazla mhz değerine sahip bir RAM kullanırsam ne olur ?
2.3950x'in bile 3200 mhz desteklediği yerde 4600 mhz'li RAM ler neden üretiliyor o zaman?
3.İntelde gördüm 10700'de mesela veriyolu hızı 8 GT/s yazıyor bunun mhz karşılığı var mıdır?
MSI MPG X570 GAMING PLUS alınır mı ?
İyi akşamlar.Bu anakart iyi midir fiyatına göre alınır mı ileriye dönük olarak? Ayrıca Desteklenen ram hızı ne demek,corsair vengeance 3200 mhz taksam desteklemez mi?
F/p işlemci tavsiyesi
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.735 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware