MSI MPG X570 GAMING PLUS alınır mı ?
-
-
sifir olarak alinmaz acik ve net!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFu
sifir olarak alinmaz acik ve net!hepsiburada'da 1650 tlye düşmüş hocam ileriye dönük alınmaz mı.Akakçede bile en düşük 1900 tl
-
Bu seri yurt dışında toplatılma noktasına geldi. En kötü X570 anakart.
Tavsiye etmem.
-
b550 tomahawk, b550 gaming edge ve x570 tomahawk, bunlarin fiyatlarini takil et, ucuzluguna ihtiyacina göre karar ver. wifi bir kriter olabilir yada eski nesil islemcilere destek artik sana kalmis. 1600 e indirim günü b550 gaming edge favorimdir, ayni zamanda kullandigim anakarttirda...
Açıkçası wifi olmazsa olmazım değil.b550 tomahawk iyi gibi ama 1600 tl,ederi bu mudur düşer mi bilmiyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ya bu x570 müsvettesine para vermemekle kâr ediyorsun hocam. Böyle düsün 1600 liran heba olacakti, parasinin karsiligi olmayan bir ürün. vrm yapisi cok kötü... msi, b550 ler ile dise gelir modeller cikardi, x570 tomahawk ile honor serisini baslatti... önden cikarttigi seriler ile b450 tomahawk basarisindan müsteriyi cekmek kolay olur zannetti fakat bu modeller ile rezil oldu. bu durumdan kendini kurtarmak icin son cikan kartlari iyi cikartti... o yüzden msi kötü anakart üretiyor falan diyenlere aldirma sen, modellere bakiyoruz biz. Kim ne veriyor, kac paraya veriyor bizim icin önemli olan bu... Asus bios konusunda biraz geriden geliyor ve üstelik destek noktasinda msi in support kismi asus dan daha iyidir. Soru sorarsin ayni gün cevap gelir. Asus un level1 e anlat durumu, bilmezler önce durumu onlara ögretirsin sonra seni level2 ye yönlendirirler onlarda biz bi cine yazalim onlarin cevabina bakalim derler vs... Ama anakart olarak b550 f de iyidir fiyati b550 tomahawk ile cok yakindir. alabilecegin en düsük anakartlar b550m mortar ve b550 tuf plus olsun, indirim günleri yaklasiyor iste cuma geceleri gaming night sonra 11.11 var sonra super cuma var... tekrar yaz, indirim görürsen, gün icinde dönerim, online olan baska arkadaslarimiz da yardimci olurlar. ThE LoSt hocamiza da sorabilirsin, güvenebilirsin anakart konusu hakkinda...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Kasım 2020; 2:12:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Detaylı cevap için teşekkür ederim biraz cahilim açıkçası ilk defa sistem toplayacağım. anakartı uzun vadeli bir şey almak istiyorum msi’a güven diyorlar genelde . B550 tomahawk hepsiburadada 1600 tl şuan akakçede 1800 gördüm en uygun.bazı modelleri bir süredir takip ediyordum da bu modele hiç bakmamıştım.bu karacumaya gelmeden bir kaç haftadan önce zamı dayayıp karacumada indirim diye aynı fiyata geri satıyolar genelde.bu modelin normal fiyat bandı 1600 üstünde miydi yoksa 1600 kart için çok uygun mu şu an
1500-1600 arasi bir zamanlarin normal fiyatiydi lakin suan dolar artinca 1800 oldu... verilir aslinda ama bilemedim iner mi, inmez mi... surasi acik x570 gaming plus yerine, tereddütsüz tercih edilebilir.
Anladım.Peki asıl şeyi sorucam hocam youtubedan video falan izliyorum da yine çok hakim değilim.Mesela x570 gaming plus neden alınmaz,hangi özelliğinden dolayı ? Nelere dikkat etmeliyim anakart seçerken
x570 gaming plus:
VRM 6 reale Phasen (4+2), PWM-Controller: IR35201 (max. 8 Phasen)
MOSFETs CPU 8x 46A 4C029N/4C024N
MOSFETs SoC 2x 46A 4C029N/4C024N
mosfetler b450 tomahawk ile ayni... high side ve low side seklinde 46 amperlik ucuz model kullanilmis. Sana yazdigim msi b550 toma, edge x570 toma da 60 amperlik isl99360 (dr.mos) gibi kaliteli mosfet ve üzerlerinde cok daha iyi heatsink var. Heatsink olarak b550 edge nin ki daha cok yüzey alanina sahip ama diger ikiside iyidir. x570 plus un ki onlar kadar iyi degil ve pcb hakkinda 6 katmanli oldugu sitede yazmiyor, göremedim simdi mail atip sormakla ugrasmayimda büyük ihtimalle oda 4 katmanlidir. bunun yani sira b550m mortar ve asus tuf plus ta 4 katmanlidir. b550 toma edge bunlar 6 katmanli pcb ye sahip. asus b550m tuf plus ta cin mali kapasitörler kullanilmis... fark var yani...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Kasım 2020; 2:32:8 >
-
b550 tomahawk i tavsiye ederim yahut asus düsünürseniz b550 f i öneririm. Bunu önerirken üzerindeki sogutucu heatsinklere bakarak söylüyorum. Termal performans olarak b550 tomahawk, x570 tuf tan daha iyidir, asus ta b550f tercih edilebilir termal olarak bir birilerine yakindirlar, fiyat olarak uygunluguna indirimlere bakabilirsiniz. Bios olarakta benim gördügüm msi daha iyi, ayni zamanda asus x370 c6h kullaniyorum. ilk cikan olmasindan mütevellit bios sorunu yasamistim ilk zamanlar. iclerinde yine en iyi ses karti alc1220 b550 f te bu da bir kriter olabilir ama benim kullanimimda alc1200 gayet yeterli (b550 gaming edge). denon amfi ile wharfedale diamond 8.4 kuleleri bagladim cikistan memnunum, kulaklik kullanmiyorum, her zamanda birseyler dinlemiyorum, dinleyince de iyi dinlerim. alc1220 chipli anakartlardan kasanin önünden baglayinca baya fark oluyor diyorlar lakin test etmedim. 3 anakartinda pcb ler 6 katmanli, 2Oz bakir, söyledigim gibi asus b550m tuf plus ta anakart üzerindeki kapasitörler cin maliydi. X570 tuf plus ta bilmiyorum. Ama dersen ki ben iki adet pcie 4.0 M2 ssd baglarim, yada 2 adet m2 ssd + 6 adet sata hdd/ssd baglarim, o zaman x570 chipset alman yararina olur. b550 de bir adet pcie4.0 m2 direk olarak islemciye bagli, ikinci m2 anakarttan pcie3.0 hizinda calisir, o da 5.ve6. sata portlari ile baglanti hizini ortaklasa kullanir. yani bir adet m2 4.0 takarim max ta 4 adet sata hdd/ssd takarim dersen, aralarinda bir fark yok. Tabi termal performans disinda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFub550 tomahawk i tavsiye ederim yahut asus düsünürseniz b550 f i öneririm. Bunu önerirken üzerindeki sogutucu heatsinklere bakarak söylüyorum. Termal performans olarak b550 tomahawk, x570 tuf tan daha iyidir, asus ta b550f tercih edilebilir termal olarak bir birilerine yakindirlar, fiyat olarak uygunluguna indirimlere bakabilirsiniz. Bios olarakta benim gördügüm msi daha iyi, ayni zamanda asus x370 c6h kullaniyorum. ilk cikan olmasindan mütevellit bios sorunu yasamistim ilk zamanlar. iclerinde yine en iyi ses karti alc1220 b550 f te bu da bir kriter olabilir ama benim kullanimimda alc1200 gayet yeterli (b550 gaming edge). denon amfi ile wharfedale diamond 8.4 kuleleri bagladim cikistan memnunum, kulaklik kullanmiyorum, her zamanda birseyler dinlemiyorum, dinleyince de iyi dinlerim. alc1220 chipli anakartlardan kasanin önünden baglayinca baya fark oluyor diyorlar lakin test etmedim. 3 anakartinda pcb ler 6 katmanli, 2Oz bakir, söyledigim gibi asus b550m tuf plus ta anakart üzerindeki kapasitörler cin maliydi. X570 tuf plus ta bilmiyorum. Ama dersen ki ben iki adet pcie 4.0 M2 ssd baglarim, yada 2 adet m2 ssd + 6 adet sata hdd/ssd baglarim, o zaman x570 chipset alman yararina olur. b550 de bir adet pcie4.0 m2 direk olarak islemciye bagli, ikinci m2 anakarttan pcie3.0 hizinda calisir, o da 5.ve6. sata portlari ile baglanti hizini ortaklasa kullanir. yani bir adet m2 4.0 takarim max ta 4 adet sata hdd/ssd takarim dersen, aralarinda bir fark yok. Tabi termal performans disinda.
Alıntı
metni:yani bir adet m2 4.0 takarim max ta 4 adet sata hdd/ssd takarim dersen, aralarinda bir fark yok. şeklinde demişsiniz hocam. Peki b550 anakartta 1 nvme, 6 sata da ne gibi sorun olur?
-
Bu sekil hicbir sorun yok. m2 ssd full pcie4.0 ve satalarda kendi hizlarinda takilir. Sorun su ki; 2.m2 ile sata portlarindan 5. ve 6. ortak bandgenisligini kullaniyor(pcie3.0), ikisi ayni anda takili oldugunda ikiye bölünür m2 biraz daha yavas calisir dogal olarak. Bana kalirsa yine sorun degil :)) ama eksigine eksik demek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 7 Kasım 2020; 1:50:54 >
Anladim, tesekkurler 😀 ben de x570 mi b550 mi ikilemi yasıyorum da, eger o sekil 4 sata calissaydi kafadan elemistim b550yi cunku 6 sata şart bana. Diger turlu 2 nvme ssd yi bu sartlarda almak cok zor, fiyatlar ates pahasi oldu.
Bu model bu fiyata alınır mıhttps://www.hepsiburada.com/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-anakart-7c91-008r-mpg-b550-gaming-edge-wifi-p-HBV00000VBKRF?magaza=Tekramarket
hemde hic vakit kaybetmeden
ben kullaniyorum, tomahawk ile ayni vrm yapisi, heatsink daha efektif, wifi ve bluetooth var. tek eksisi 2.m2 icin sogutucu yok.
Sizce önümüzde daha avantajlı fiyatlar olur mu yoksa zaten iyi bir fiyat mı bir de bu ram hakkında ne diyorsunuz param değer kaybetmeden bir an önce almak istiyorum www.hepsiburada.comCorsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/corsair-vengeance-rgb-pro-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-cmw16gx4m2e3200c16-p-HBV00000V7P35?magaza=%c4%b0zoly
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bu anakart dolar yükselmesinden evvel bile bu kadar ucuza satilmadi. daha asagi inmesinin imkani yok, ben agustosta yurtdisi 1400 liraya aldim ki euro 8 ken 175eu idi... bu rami arastirimadim ama ben 3600mhz cl16 gskill gvkc 2x16gb ile kullaniyorum. aldim taktim calistirdim, xmp actim, bu kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 3 uzun bip sesi
- ez debug led
- launch csm nedir
- anakart cpu ışığı yanıyor
- am5 anakart önerisi
- bios güncelleme
- tpm 2.0
- anakart modeli öğrenme
- b850 anakart
- z890 anakart
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X