Şimdi Ara

15m Görüntü Aktarma / HDMI + IR over CAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, 6 senedir kullandıgım Epson TW700 e 15m mesafeden goruntu aktarmak istiyorum.

daha onceleri bunu Component kablo ile yaptıgımdan sorun olmuyordu ancak 720p medyaların elimde artmasıyla 15m lik HDMI kablo ile goruntu aktarmaya basladım. eger baglantıyı serbest bir sekilde yaparsam sorun olmuyor ancak super uzerine monte ettigim kablo kanalları icerisinden HDMI kabloyu gecirirsem sinyal kopuyor.

bazı koseleri acarak goruntu almayı basarmıstım ancak sorun tekrar nuksetti.

bunun icin yabancı forumlarda arastırdıgım kadarı ile su cozumun uygun olacagını dusunuyorum. CAT uzerinden HD yayın tasıyan, bunun icin extenderlar kullanan var mı?

almak istedigim urun su;

http://www.octavainc.com/HDMI%20ethernet%20converters.html

tavsiyelerinizi duymak isterim, tesekkurler

• Dostum gerek yok bence o cihaza. HDMI kabloların sinyal tekrarlayıcı olanları var. En kısası 25 metre. 25 metreden istersen 100 metreye kadar görüntü kaybı olmadan seyredebilirsin her şeyi. Repeterli HDMI kablo diye geçiyor. Yanılmıyorsam Nokta Elektroniğin ithali olan bir üründü, internetten adreslerine telefonla ulaşıp sorarsanız size yardımcı olabilirler diye düşünüyorum...

www.noktaelektronik.net
    İletişim - Nokta Elektronik ve Bilişim Sistemleri
    http://www.noktaelektronik.net/tr/kurumsal/iletisim

• tesekkur ederim cevabınız icin.

ancak belirttigim gibi kablonun uzunlugundan ziyade 90 derece keskin kose donusleri var 14-15 adet. o yuzden de sinyal kaybı yasadıgımı dusunuyorum. ayrıca dar bir kablo kanalından gecirmek istiyorum, hali hazırda mevcut olan. repeater aparatlı olanlar kanala sıgmayacak gibi.

benim linkini verdigim urun basarılı olursa alıp tamamen bu sorunu cozmek istiyorum
  • selam benzer sorun bendede vardı yurtdışından 2 faklı cat5e-hdmi çevirici getirttim sonuca ulaşamadım.Bir sürü yatırım yapmıştım bu iş icin ama bosa gitti. En sonunda hdmi kablo olarak goldmaster ın cab-152 modelini denedim(15metre). Guzel kablo yapmışlar, 1080/24 sorunsuz izliyorum. Eger baska bir hdmi ile denemek isterseniz tavsiye ederim.

Ayrıca linkteki cihazı inceledim. Benim getirttiklerimden daha kaliteli olduğuda kesin yani bu cihazla sorununuz hallolabilir gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 9 Ocak 2013; 15:38:11 >
  • linkteki cihazın bu tip sorunları cozdugunu okudum yabancı forumlardan.

benim hdmi kablosunu degistirmekteki sakıncam su, hali hazırdaki 15m kablom da goruntuyu iletiyor sorunsuz ancak ne zaman bu kabloyu kablo kanalı icerisine alsam, 11-12 tane 90 derece kose gectigi icin olsa gerek bir sekilde sinyal kesintiye ugruyor ve hic goruntu vermiyor. CAT5/6 ile bu koseleri daha rahat gececegimi dusunuyorum.
  • mesafe uzayınca HDMI da sorun oldu bende de. Sonra 10 metrelik 90 TL ye bir kablo aldım sorun çözüldü.
  • Hocam hiç gerek yok 20m lik TTAF kullanıyorum hiçbir problem yok 4-5 yerde 90 derece var bende de.Ve duvar içinden geçirdim sen düşün...

O senin dediğin sistemler genelde 100m fln o şekilde kullanılıyor.

Aynı zamanda bir arkadaşta bahsetmiş HDMI Repeater alabilirsin. Bende var ama kullanmıyorum şuanda gerek olmuyorç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.