Şimdi Ara

16''&18'' jant yardım?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 038poyraz

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Dostum lastik çapı büyümesede Yinede yakit tüketimin artar. 0.8-1 litre arası yakıtın artar ve biraz performans kaybın olur. Ama yay kesin gerekiyor 18" jant takarsan. Biraz da ara hızlanmaların yavaşlar, konfor konusunda bir hayli zevksiz oluyor. Ama 109 hp tdci motor pek sorun etmiyor buyuk jant takmayı. Oyle on takım falan hemen bozmaz merak etme,

3,5 cm yay düşünüyorum yada 5 cm lik konfor konusunda sıkıntı çıkarırda öle abuk sabuk yollardan gitmeyi düşünmüyorum açıkçası zaten ş.içi kullanıcam köye möyede gitmicem güç kaybı yaşamak sıkıntıya düşürebilir onuda chip le halledebilirmiyiz ki?

Yay konusunda 3,5 luk yeter. 5 lik yay sorun çıkartır. İlave olarak 18" janti biraz ozenli kullanmak gerekiyor. Malum focus dizel sürücüsü ile 1450 kg civarı ağırlığa ulaşır. Performansta da son hızlara çıkarken eskisi gibi seri olmaz. 160 km den sonra anlaşılır, performans kaybı, ayrıca ıslak zeminlerde daha fazla güç kaybı olur. Ne konfor ne performans eskisi gibi olmaz, sadece görüntü cok guzel olur. Egerki birde chip yaptırırsan yakıtın en az 1,5 litre artar

1 ye yönelsem nasıl olur ne dersiniz ??

• Takacaksan yine de 18 tak, korkma o kadar, focus icin pek sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

İmzamdaki focus da 18 jant ve 225 40 18 lastik var artı olarak hristo marka 3,5 cm yay var. Benim aracim 1.6 100 bg benzinli olmasına rağmen çekiş çok düşmedi diyebilirim ama konfor bana farketti yapıtta 1 lt civarı artıyor

tşkler cvp için jantları ve yayları nerde taktırabilirim acaba ??

Jant focus st bantı ama replika lastikler potenza s001 toplam 2340 tl. Yay ise hr marka levent de taktırdım 550 tl. Jant lastik bağcılar mahmutbey de çetaşın yakınında

• Ayrıca benim aracın jant ve yay takılı hali forum da mevcut. Focus 3,5 yay şeklinde arattırabilirsin.

• quote:

Ayrıca benim aracın jant ve yay takılı hali forum da mevcut. Focus 3,5 yay şeklinde arattırabilirsin.

incelicem tşkler link varmı yada foto aylaşırsan iyi olur
  • 205/55/16 dan 225/40/18e bende gectim. Yaklasik 1.5 yildir kullaniyorum. Performans kaybini cok hissetmedim. Yakit olarak 0.3 - 0.4 lt fazla yakiyor.

Spor yay henuz almafim,yakinda alacagim.

• 18"jant ideal.
    Yakıt taş çatlası 100km'de 0.5 litre artar.
    35mm yay da süper olur.
    Bence yaptırın gitsin eğer bütçeniz varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

18"jant ideal.
    Yakıt taş çatlası 100km'de 0.5 litre artar.
    35mm yay da süper olur.
    Bence yaptırın gitsin eğer bütçeniz varsa.

saırım yatırıcam bu ara kafamda bi kaç bi şey var 5.000 tl ayırıyım diorum bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

205/55/16 dan 225/40/18e bende gectim. Yaklasik 1.5 yildir kullaniyorum. Performans kaybini cok hissetmedim. Yakit olarak 0.3 - 0.4 lt fazla yakiyor.

hocam sor yay yolmadan hiç bi şeye benzemeyo gördüm de bide body kit güzel olur sanırım tabi bide spoiler
  • quote:

quote:

205/55/16 dan 225/40/18e bende gectim. Yaklasik 1.5 yildir kullaniyorum. Performans kaybini cok hissetmedim. Yakit olarak 0.3 - 0.4 lt fazla yakiyor.

hocam sor yay yolmadan hiç bi şeye benzemeyo gördüm de bide body kit güzel olur sanırım tabi bide spoiler

Arkadaşım benim araçda hepsi mevcut, şuan mobilden girdiğim için link veremiyorum

• 1,6 109 bg'lik çok güçsüz bir araca 18" jant ve 245 lastik takmak cehalettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

1,6 109 bg'lik çok güçsüz bir araca 18" jant ve 245 lastik takmak cehalettir.

O kadar gucsuz degil bence heleki bn 102 bg atmosferik motordan gecicem o hele hic bi seye benzmio hem yakio hem gitmiyo bu motor bni tatmin eder yani sonucta yarislara katilmicam az yakio yeteri kadar kacio

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım benim araçda hepsi mevcut, şuan mobilden girdiğim için link veremiyorum

Tmm link bekliorum hatta nerde yaptirdiysaniz zahmet olmazsa adres telefon internet filan verirseniz bnde gorusup fikir ve fiyat alabilirsem ii olucak sanirim simdiden tskler

• Ben de 205/55/16'dan ya 225/45/17 ya da 225/40/18'e geçecem. Bakalım jantın modeline bağlı karar verecem:)
  • quote:

Otomobil üreticileri alt ve orta sınıf araçlarında belli donanımlarında 17'' ve ya 18'' jant ve geniş lastik sunuyor. Keşke cehaletlerini size danışıp giderebilseler. Dünya otomotiv sektörü için bir kırılma noktası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Otomobil üreticileri alt ve orta sınıf araçlarında belli donanımlarında 17'' ve ya 18'' jant ve geniş lastik sunuyor. Keşke cehaletlerini size danışıp giderebilseler. Dünya otomotiv sektörü için bir kırılma noktası olur.

Vallahi ben geçmişte, v6 190 bg 6 ileri manual aracımda 17" 215 lastik kullandım,kaldı ki firmanın official şekilde model için önerdiği en yüksek ebat 17" 225/45/17 idi.

Ayrıca alt ve orta sınıf olmasından ziyade motor hacmine vurgu yapıyorum dikkat edersen, güçsüz bir 109 bg araca 18" 245 lastik takmak,çocuğa 44 numara ayakkabı ya da bebeğe boxer giydirmeye benzer.

• 2.0 Sıralı 6 silindir motor bmw'ye bile maximum bmw'nin önerdiği 225/45/18.. kapının içinde bantta yazar bmw sahipleri bilir diğer araçlardada olabilir gözüme hiç çarpmadı çünki..

şuan önler 205/50/17 arka 215/50/17 kullanıyoruz bu araçta bile 18 janta geçsek güç kaybı konfror kaybı bir hayli olur siz en iyisi 17 inç alın görüntü için aracınızı yorduğunuza değmez..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.