Bildirim
16''&18'' jant yardım??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Dostum lastik çapı büyümesede Yinede yakit tüketimin artar. 0.8-1 litre arası yakıtın artar ve biraz performans kaybın olur. Ama yay kesin gerekiyor 18" jant takarsan. Biraz da ara hızlanmaların yavaşlar, konfor konusunda bir hayli zevksiz oluyor. Ama 109 hp tdci motor pek sorun etmiyor buyuk jant takmayı. Oyle on takım falan hemen bozmaz merak etme,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: by_bulls
Sadece yakıt 1-1,5 lt artar konfor düşer aracın çekişi düşer o büyük tekeri çevirip pati yapamaz hale gelir ön takım çabuk bozulur kısaca araba iğrençleşir hiç önermiyorum
konfor düşer biliorum sanırım ama ön takım filan bozulması sıkıntı olur sanırım çekiş düşmeside kötüymüş bunları düşünücem cv için tşkler -
quote:
Orijinalden alıntı: 26_____
arkadaşlar focus 1.6 tdci 109 begirlik araçlarda bildiğiniz gibi 16 inch jant avr ona 18inch taksak ölçüleride( 225/45 R18 ) olsa yakıt artışı ne kadar olur atıorum mesela 100 km de 1lt m artar merak ettim yardımcı olucak var mı?
Geniş lastik ve büyük janta geçtiğinizde yakıt tüketiminiz artacaktır. Hem jantı büyüttüğünüz için tekerleğin ağırlığı artacak hem de geniş lastikten dolayı yol direnci artacaktır. Değişim fazla olduğu için yakıt tüketimi hissedeceğiniz ölçüde olacaktır.
Golf için yapılan bir testte 16'' ve 18'' jant arasında yaklaşık 0,5 lt/100 km gibi bir fark var. Bu konuda bir fikir verebilir fakat sizin için bir değer tahmini yapmak oldukça güçtür.
Bunun dışında eğer lastik genişliğini arttırırsanız yol tutuşunuz ve fren performansınız bir miktar artacaktır, konforunuz azalacaktır.
Orjinal lastik ölçünüze göre hangi ölçüde lastik takmanız gerektiğini verdiğim linkten seçebilirsiniz. Lastik çapındaki değişimin %3'ü geçmemesine dikkat ediniz.
http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator
-
quote:
Orijinalden alıntı: 038poyraz
Dostum lastik çapı büyümesede Yinede yakit tüketimin artar. 0.8-1 litre arası yakıtın artar ve biraz performans kaybın olur. Ama yay kesin gerekiyor 18" jant takarsan. Biraz da ara hızlanmaların yavaşlar, konfor konusunda bir hayli zevksiz oluyor. Ama 109 hp tdci motor pek sorun etmiyor buyuk jant takmayı. Oyle on takım falan hemen bozmaz merak etme,
3,5 cm yay düşünüyorum yada 5 cm lik konfor konusunda sıkıntı çıkarırda öle abuk sabuk yollardan gitmeyi düşünmüyorum açıkçası zaten ş.içi kullanıcam köye möyede gitmicem güç kaybı yaşamak sıkıntıya düşürebilir onuda chip le halledebilirmiyiz ki? -
quote:
Orijinalden alıntı: LionTech16
quote:
arkadaşlar focus 1.6 tdci 109 begirlik araçlarda bildiğiniz gibi 16 inch jant avr ona 18inch taksak ölçüleride( 225/45 R18 ) olsa yakıt artışı ne kadar olur atıorum mesela 100 km de 1lt m artar merak ettim yardımcı olucak var mı?
Geniş lastik ve büyük janta geçtiğinizde yakıt tüketiminiz artacaktır. Hem jantı büyüttüğünüz için tekerleğin ağırlığı artacak hem de geniş lastikten dolayı yol direnci artacaktır. Değişim fazla olduğu için yakıt tüketimi hissedeceğiniz ölçüde olacaktır.
Golf için yapılan bir testte 16'' ve 18'' jant arasında yaklaşık 0,5 lt/100 km gibi bir fark var. Bu konuda bir fikir verebilir fakat sizin için bir değer tahmini yapmak oldukça güçtür.
Bunun dışında eğer lastik genişliğini arttırırsanız yol tutuşunuz ve fren performansınız bir miktar artacaktır, konforunuz azalacaktır.
Orjinal lastik ölçünüze göre hangi ölçüde lastik takmanız gerektiğini verdiğim linkten seçebilirsiniz. Lastik çapındaki değişimin %3'ü geçmemesine dikkat ediniz.
http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator
bn güç kaybını chip le halledebilirim düşünüorum sanırım 0,5 lt fazla yakıt sorun değil gibi ama ilerleyen dönemlerde araca zararı olmaz sanırım haklımıyım kafamda bir srü şey var ama bakalım işte ş.içi kullanacağım için aracı konfor konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
-
abartılacak bir performans düşüklüğü yaşamazsın yalnız 225/45 R18 değilde 225/40 R18 daha mantıklı ve kesinlikle spor yay.. -
quote:
bn güç kaybını chip le halledebilirim düşünüorum sanırım 0,5 lt fazla yakıt sorun değil gibi ama ilerleyen dönemlerde araca zararı olmaz sanırım haklımıyım kafamda bir srü şey var ama bakalım işte ş.içi kullanacağım için aracı konfor konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Orjinal lastik ölçünüz nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: LionTech16
quote:
Orjinal lastik ölçünüz nedir?
205/55/r16 dediklerimle degistirmeyi dudunuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: koraypro
abartılacak bir performans düşüklüğü yaşamazsın yalnız 225/45 R18 değilde 225/40 R18 daha mantıklı ve kesinlikle spor yay..
Neden 40 ?45 olsa yere yayilan lastik alani fazla olup daha iyi olmaz mi??
quote:
quote:
abartılacak bir performans düşüklüğü yaşamazsın yalnız 225/45 R18 değilde 225/40 R18 daha mantıklı ve kesinlikle spor yay..
Forumda daha önce tartışıldı. yere basan yüzey çok fazla birşey ifade etmez 1.6 dizel araçta. Ancak yanak küçülürse, lastik virajda zorlamalarda yanak üzerine yatma eğilimi azalacağından, lastik tabanı yere daha düzgün basacaktır, haliyle daha iyi viraj dönecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Du Hast
quote:
quote:
Forumda daha önce tartışıldı. yere basan yüzey çok fazla birşey ifade etmez 1.6 dizel araçta. Ancak yanak küçülürse, lastik virajda zorlamalarda yanak üzerine yatma eğilimi azalacağından, lastik tabanı yere daha düzgün basacaktır, haliyle daha iyi viraj dönecektir.
arkadaşların dediği + bir de genel lastik çapı daha çok artacağından söyledim..
ayrıca linkten bakabilirsin genel oranlara
http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14
dediğim gibi 40 yanak yol tutuş ve fren güvenliği açısından daha iyi
Edit: Ekleme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraypro -- 20 Ağustos 2012; 18:05:38 >
-
Cevaplariniz icin tesekkur ederim sanirim aman aman binperformans kaybi yasayacagimi dusunmuyorum 100 km dede 1 lt sanirim ahim sahim bi artis degil aracada zarar germedigine gore spor yayla beraber dusunebilirim tesekkur ederim sanirim lastik secimimde onemli bu konuda onerenileceginiz markalar var mi??
Konfor duser
Yakit tuketimi en fazla bir litre oynar
quote:
quote:
3,5 cm yay düşünüyorum yada 5 cm lik konfor konusunda sıkıntı çıkarırda öle abuk sabuk yollardan gitmeyi düşünmüyorum açıkçası zaten ş.içi kullanıcam köye möyede gitmicem güç kaybı yaşamak sıkıntıya düşürebilir onuda chip le halledebilirmiyiz ki?
Yay konusunda 3,5 luk yeter. 5 lik yay sorun çıkartır. İlave olarak 18" janti biraz ozenli kullanmak gerekiyor. Malum focus dizel sürücüsü ile 1450 kg civarı ağırlığa ulaşır. Performansta da son hızlara çıkarken eskisi gibi seri olmaz. 160 km den sonra anlaşılır, performans kaybı, ayrıca ıslak zeminlerde daha fazla güç kaybı olur. Ne konfor ne performans eskisi gibi olmaz, sadece görüntü cok guzel olur. Egerki birde chip yaptırırsan yakıtın en az 1,5 litre artar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İmzamdaki focus da 18 jant ve 225 40 18 lastik var artı olarak hristo marka 3,5 cm yay var. Benim aracim 1.6 100 bg benzinli olmasına rağmen çekiş çok düşmedi diyebilirim ama konfor bana farketti yapıtta 1 lt civarı artıyor
Ben imzamdaki Leon için 16"'den 18"'e geçiş yaptım. Ebatlar 225/40 R18, Brigstone Potenza lastik mevcut.
Dezavantajlar: Yakıt tüketimi 1 lt/100 km civarı artacaktır. Performansta düşüş mevcut tabii ki ancak rahatsız edici boyutlarda değil. Bozuk yollarda dikkatli kullanmak gerekiyor zira büyük çukurlara düşerseniz lastik jant ve ön takım bundan nasibini alacaktır.
Avantajlar: Görünüm ve yol tutuşunda hissedilir derecede iyileşme.
Yaklaşık 80.000 km'dir kullanıyorum ön takımda v.s bir zararını görmedim şuan için. Dikkatli kullandığım için problem olacağını düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 20 Ağustos 2012; 20:49:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sadık_57
İmzamdaki focus da 18 jant ve 225 40 18 lastik var artı olarak hristo marka 3,5 cm yay var. Benim aracim 1.6 100 bg benzinli olmasına rağmen çekiş çok düşmedi diyebilirim ama konfor bana farketti yapıtta 1 lt civarı artıyor
tşkler cvp için jantları ve yayları nerde taktırabilirim acaba ?? -
quote:
quote:
quote:
3,5 cm yay düşünüyorum yada 5 cm lik konfor konusunda sıkıntı çıkarırda öle abuk sabuk yollardan gitmeyi düşünmüyorum açıkçası zaten ş.içi kullanıcam köye möyede gitmicem güç kaybı yaşamak sıkıntıya düşürebilir onuda chip le halledebilirmiyiz ki?
Yay konusunda 3,5 luk yeter. 5 lik yay sorun çıkartır. İlave olarak 18" janti biraz ozenli kullanmak gerekiyor. Malum focus dizel sürücüsü ile 1450 kg civarı ağırlığa ulaşır. Performansta da son hızlara çıkarken eskisi gibi seri olmaz. 160 km den sonra anlaşılır, performans kaybı, ayrıca ıslak zeminlerde daha fazla güç kaybı olur. Ne konfor ne performans eskisi gibi olmaz, sadece görüntü cok guzel olur. Egerki birde chip yaptırırsan yakıtın en az 1,5 litre artar
valla ii ce kafam karıştı şu an için dedikleirnizden sonra ya bu arabayada şu kollu jantlar güzel gidio hafif modifiye filan sırf bunun için alıcam bu arabadan
-
quote:
Orijinalden alıntı: Salih*
Ben imzamdaki Leon için 16"'den 18"'e geçiş yaptım. Ebatlar 225/40 R18, Brigstone Potenza lastik mevcut.
Dezavantajlar: Yakıt tüketimi 1 lt/100 km civarı artacaktır. Performansta düşüş mevcut tabii ki ancak rahatsız edici boyutlarda değil. Bozuk yollarda dikkatli kullanmak gerekiyor zira büyük çukurlara düşerseniz lastik jant ve ön takım bundan nasibini alacaktır.
Avantajlar: Görünüm ve yol tutuşunda hissedilir derecede iyileşme.
Yaklaşık 80.000 km'dir kullanıyorum ön takımda v.s bir zararını görmedim şuan için. Dikkatli kullandığım için problem olacağını düşünmüyorum.
valla ş.içi kullanıcam dikkat ederim ama yakıttanda sorun değilde güç kaybı bni düşündürmedi değil ama çok güzel duruyo jantlar oda ayrı şu an kafam çok karıştı acaba 17 ye mi yönelsem
Benzer içerikler
- en sorunsuz bmw modeli
- hyundai 4 ileri otomatik şanzıman nasıl
- bey motors adana
- araçların şehir içi yakıt tüketimi
- opel ustası tavsiye
- 2024 opel grandland fiyat listesi
- nissan qashqai e-power teknik özellikleri
- chery euro ncap
- reev fancy
- renault 2024
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X