Şimdi Ara

16 inç MacBook Pro (M2 PRO) vs 16 inç MacBook Pro (M3 PRO) Geçmeye Değer Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 16 inç MacBook Pro (M2 PRO,16 RAM,1TB SSD) var. Sizce 16 inç MacBook Pro (M3 PRO,1TB SSD,18GB RAM)'e geçmeye değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• m3 serisini youtube'ta test eden kanallar var,
    m2 pro'dan m2 max'e geçmek gibi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akmac A kullanıcısına yanıt

Apple'ın verilerine göre M2 Pro ile M3 Pro arasında kayda değer farklar yok. Dolayısı ile M3 Pro'ya geçmek M2 Max'e geçmek gibi olmayacaktır.

• Responsive07 kullanıcısına yanıt
    dün yayınlanan inceleme.
    Mesut Çevikyoutube
    KİM NEDEN M3 MAC ALSIN? Kimse bunları anlatmadı Apple Macbook Pro M3 Max ve M3 Pro inceleme
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=vWS5LURstPs

ben de m2 max kullanıyorum.
    blender testlerinde m3 pro'nun m2 max'i geçtiği noktalar bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akmac -- 19 Kasım 2023; 23:26:33 >

• akmac A kullanıcısına yanıt

Gördüm hocam bu incelemeyi ve bayağı şaşırdım. Apple'ın M3 serisi ile M1 serisi arasındaki kıyasta verdiği sonuçlara göre M3 Pro'nun M2 Max'ten geride olacağını düşünüyordum. Başa baş performans veriyor, genel olarak küçük iyileştirme oldu diye insanlar Apple'ı eleştiriyordu. Ancak Pro versiyonunun bir önceki nesilin Max versiyonu ile başa baş performans vermesi bence büyük bir geliştirmedir. M3 Max'ten bahsetmeye bile gerek yok, uçmuş gitmiş.

• Cinnet seviyesine kadar arada bir fark var ya da yok kısmında bir sürü video seyrettim. Sağa baktım sola baktım. Tam bir şeye tamam dedim, sonra bir video seyrettim yok dedim. Sonra bir yazı okudum hah dedim.

Cihazları hem güncelleyip hem de adedini azaltmak için formül araştırmaya çalışıyordum.

MacBook Pro 14" M1 Pro (Giriş Konfigürasyon)

Mac mini M2 Pro + Studio display + tüm çevre birimleri

bu cihazları satıp (Macbook ve Mac Mini kasa)

M3 Max bir 16"e geçmeye karar verdim.

Her şey grafiklerde ya da performansta sadece çip üzerinden ghz yok nanometre hesabında döndürüyorlar. Asıl en son bakmaya karar verdiğim şey ise, bant genişliği idi. Buradaki ana seçimim bu oldu. O yüzden M3 Max'te karar kıldım. Sebebi 400 Gbps bant genişliği. Diğerleri 200 Gbps (ki yetiyordu, yetiyor.) Ancak her değerlendirmede artık Mac OS için bile 8 GB Ram bitti diyorlar ki, kesinlikle katılıyorum. Kullanıcı seviyesi elektrikli daktilo, web, film izlemekse hala yetebilir. Ancak bundan sonra Mac OS için de, min 16 GB Ram şart olmuş durumda. Yoksa hiç model atlatmaya gerek yok.

M1 Pro - M2 Pro arasında ne yaptığınıza göre dünyalar pekde oynamıyor. Ama ciddi bir video işlemi varsa, o zaman değer yoksa hiç kasmaya gerek yok. Benim değiştirme şartlarım eldeki malların ikince el değerlerinden maksimum %30 üzerine para vererek yeniliyorsam olur. Bu matematik içerisinde olumlu bulduğum için yaptım. Ama M2 Pro ve M2 Max'ten M3'e geçmek için sebep üretmeye bence gerek yok.

Benim setup şöyle olacak. Ofis dışı ve Ev sadece MacBook Pro 16", Ofiste Studio Display'e bağlı şekilde. Magic Keyboard Mouse Trakpad ile, masaüstü deneyimi.

Hem Mac hem Pc 27" 32" ekranı olan biri için ortalık biraz kalabalık ve karışık olmaya başlamıştı. Biraz derlenip toparlanmak istiyorum.

• Bence Apple Silicon herhangi bir işlemciniz var ise yükseltmeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. M1 cihazım vardı 3 ay önce sattım. Base modelden 8G RAM 256 SSD vs. şimdi M3 PRO'ya geçtim 18G RAM 512SSD fakat bence hiçbir hissedilir fark yok diyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • base model m3 14 almaya değer mi?

tek fan var. daha sesli çalışabilir bunda dolayı. yada ısınabilir.

usb c yuvası sa tarafta yok. ve daha az öcellikliymiş mevcut usb c yuvaları.

bir de ssd daha yavaşmış.

bunlar dışında eksikler var mı bildiğiniz?

• bambogie B kullanıcısına yanıt
    16” m3 max’i aldınız mı?

Bende en üst konfigürasyon 16” m3 max aldım (ssd 2 tb), 14” ile 16” arasında kararsız kaldığım için iade ederim diye kutuyu henüz açmadım. Aralarında 600 gr fark var. Autocad gibi çizim programları kullanıyorum 16” mantıklı ama 14” + monitör benim için mükemmel bir hafiflik olacak; ama aldığım cihazı en az 6-7 yıl kullanıyorum ilerde thermal throttling olayı yüzünden 14” te endişelerim var.

Hala kullandığım 2017 mpro 15” 1,8 kg
    14” m3 1,6 kg
    16” m3 2,2 kg

16” de ses sistemi daha iyi

Mac te ekran çok kaliteli 16” te daha büyük ekran

Ofiste ve evde kullanmak üzere iki adet şarj cihazım oluyor genelde.

14”mü 16”mı fikrinizi merak ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    ben macbook pro'dan çok memnun olmama rağmen m3 air çıktığında geçmeyi düşünüyorum. sırf taşınabilirlik için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.