Şimdi Ara

Macbook Pro Trackpad sorunu! [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
32.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, trackpad te bir simgeyi tutup suruklemek icin baş parmagimla simgeye tikliyorum ve isaret parmagimla da simgeyi istedigim yere surukleyebiliyordum. Ama simdi bu islemi yapamiyorum. Yani sol tık çalısmiyor. Ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 26 Ağustos 2012; 14:35:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MacBook Pro Trackpad Sorunu: [Çözüldü]

MacBook Pro kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bir sorun, trackpad'in tıklama özelliğinin çalışmamasıdır. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Bazı durumlarda, "MacBook touchpad tıklamıyor" veya "MacBook sol tık çalışmıyor" gibi sorunlar, trackpad'in fiziksel bir hasar görmüş olması nedeniyle ortaya çıkabilir. Ancak çoğu zaman, sorun yazılımla ilgilidir.

Trackpad'in çalışmaması sorunu yaşıyorsan, öncelikle yazılımla ilgili olabilecek şu çözümleri deneyebilirsin:

• MacBook'unu yeniden başlatmayı dene.
    • Trackpad ayarlarını sıfırla (Sistem Tercihleri > Trackpad).
    • Son yüklediğin uygulamaları ve güncellemeleri kaldır.
    • MacBook'un işletim sistemini en son sürüme güncelle.

Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, trackpad'in donanımla ilgili bir sorunu olabilir. Bu durumda, MacBook'unu yetkili bir servis merkezine götürmeni öneririz.

Diğer MacBook Trackpad Tıklama Sorunları

MacBook'lardaki trackpad tıklama sorunları, aşağıdakiler gibi farklı şekillerde ortaya çıkabilir:

• MacBook touchpad çalışmıyor
    • MacBook touchpad kilitlendi
    • MacBook Air touchpad tıklamıyor

Her ne şekilde olursa olsun, bu sorunlar genellikle yazılımla ilgili çözümlerle giderilebilir. Ancak fiziksel hasar söz konusuysa, profesyonel bir onarım gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmozkn

Arkadaşlar, trackpad te bir simgeyi tutup suruklemek icin baş parmagimla simgeye tikliyorum ve isaret parmagimla da simgeyi istedigim yere surukleyebiliyordum. Ama simdi bu islemi yapamiyorum. Yani sol tık çalısmiyor. Ne yapabilirim?

Tercihlerden izleme dörtgeni ayarlarına bir bak olmazsa şimdilik üç parmağınlada sürükleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert97s

quote:

Arkadaşlar, trackpad te bir simgeyi tutup suruklemek icin baş parmagimla simgeye tikliyorum ve isaret parmagimla da simgeyi istedigim yere surukleyebiliyordum. Ama simdi bu islemi yapamiyorum. Yani sol tık çalısmiyor. Ne yapabilirim?

Tercihlerden izleme dörtgeni ayarlarına bir bak olmazsa şimdilik üç parmağınlada sürükleyebilirsin.

Kardeş, aslında ben eksik anlattım. Sorun, simgeleri sürüklemenin ötesinde yani trackpad in tıklama yetisi kaybolmuş. Sadece oku oynatabiliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Kardeş, aslında ben eksik anlattım. Sorun, simgeleri sürüklemenin ötesinde yani trackpad in tıklama yetisi kaybolmuş. Sadece oku oynatabiliyorum.

Bu seçenek aktif mi?

Değilse, ancak trackpad üzerine bastırarak tıklanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

quote:

quote:

quote:

Bu seçenek aktif mi?

Değilse, ancak trackpad üzerine bastırarak tıklanabilir.

Hocam, o seçenek zaten aktif. Ama yinede trackpad in sag ve sol alt köşesindeki yerlere tıklıyorum ama algılamıyor. Yoksa trackpad in geneline iki defa dokunduğumda algılıyor uygulamaları açıyor ama tıklama yerlerinde sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 24 Ağustos 2012; 14:23:00 >

• Tuşlar mı bozuldu acaba? :(
    Ya tamam farem var onu kullanıyorum ama, heryerde de fare kullanılmıyorki. :(

• sağ sol tuşa basma çalışmıyor diyosun yanı tıklama çalışmıyor, peki tap to clik çalışıyor mu? yani dokununca tıklama yapıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

sağ sol tuşa basma çalışmıyor diyosun yanı tıklama çalışmıyor, peki tap to clik çalışıyor mu? yani dokununca tıklama yapıyor mu?

Evet hocam tab to click çalisiyor ben yukardaki cevapta yanlis soylemisim. Sadece sag ve sol alt koselerdeki tiklama yerleri calismiyor.

• Yok mu bir çare.. İnternette de bulamadım

• Bu trackpad e gorevini yaptirtmayan şey nedir? Hiç bir darbeye maruz kalmadı. Acaba klavyeden bilmediğim bir tuş kombinasyonuna mı bastım? Trackpad in tap to click ozelligi aktif ve calisiyor sorun yok. Sadece sag ve sol alt kösedeki tiklama yerleri calismiyor.

• Tıkladığınızda TIK sesi geliyor da işlevini mi yapmıyor yoksa TIK sesi de mi gelmiyor? TIK sesi gelmiyorsa donanımsal bir sorun olmuş sanırım.
  • quote:

Tıkladığınızda TIK sesi geliyor da işlevini mi yapmıyor yoksa TIK sesi de mi gelmiyor? TIK sesi gelmiyorsa donanımsal bir sorun olmuş sanırım.

Tıkladığımda TIK sesi geliyor da işlevini yapmıyor.
  • Denemedinizse bir SMC Reset yapın, garantisi yok ama faydası olabilir:

1. Bilgisayarı kapatın.

2. Takılı değilse, MagSafe güç adaptörünü takın.

3. Sol elinizle klavyenin sol tarafındaki Shift - Kontrol (kntrl) - Option (Alt) (3 tuşa birden) ve sağ elinizle Power (güç) düğmesine AYNI ANDA basın.

4. Basılan tüm tuşları aynı anda bırakın.

5. Bilgisayarı sadece güç düğmesine basarak açın (her zaman yaptığınız gibi)
  • quote:

Denemedinizse bir SMC Reset yapın, garantisi yok ama faydası olabilir:

1. Bilgisayarı kapatın.

2. Takılı değilse, MagSafe güç adaptörünü takın.

3. Sol elinizle klavyenin sol tarafındaki Shift - Kontrol (kntrl) - Option (Alt) (3 tuşa birden) ve sağ elinizle Power (güç) düğmesine AYNI ANDA basın.

4. Basılan tüm tuşları aynı anda bırakın.

5. Bilgisayarı sadece güç düğmesine basarak açın (her zaman yaptığınız gibi)

Yok denemedim. Bir deneyeyim. Herhangi bir veri kaybı olmaz değil mi?

• Olmaz.
  • quote:

Olmaz.

Yaptım hocam resetleme işlemini. İşe yaradı çok teşekkür ederim. Sağolun. Hocam, neymiş peki bu sorun? Resetleme yapınca geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 26 Ağustos 2012; 14:40:21 >
  • - Bilgisayarın açılmadığı,

- Uykudan uyanmadığı,

- Güç adaptörünün tanınmadığı,

- Pilin şarj etmediği,

- Trackpadın işlevsiz kaldığı,

- Uykudan uyandıktan sonra kablosuz bağlantının çalışmadığı

durumlarda faydası olabiliyor.

Bazı ayarlar anakart üzerindeki chipte tutuluyor. Bu işlem o parametreleri resetliyor, parametrelerde bir nedenle bozulma olmuşsa düzeltiyor. Bu işlemden sonra, saat dilimi, fare sürükleme hızı, çift tıklamana aralığı gibi bazı ayarların tekrar gözden geçirilmesinde fayda vardır.
  • Hımm.. Tamam hocam anladım. Çok teşekkür ediyorum size benimle ilgilendiğiniz için. :)
  • hadi geçmiş olsun, sevindim problemin çözülmesine dostum
  • Sağol dostum, teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.