Şimdi Ara

Macbook Pro Klavye ışıkları yanmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
16.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta bi macbook pro satın aldım ikinci el , aldığım zaman ışıkları yanıyordu ve bu sabah itibari ile ışıkları yanmıyor. F6 tuşuna basıyorum sanki F5 tuşuna basıyomuşum gibi algılıyor ve kısma seviyesinin son işareti çıkıyor ve haliyle ışıkları yanmıyor. Neden böyle bişey olmuş olabilir macbook da biraz yeniyim yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook Pro Klavye Işığı Neden Yanmıyor ve Nasıl Onarılır?

Macbook Pro klavyenizin ışıkları yanmıyorsa, bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorun genellikle basit adımlarla çözülebilir, ancak bazı durumlarda daha ciddi onarımlar gerektirebilir.

Yaygın Nedenler ve Çözümler:

• Klavye Işığı Ayarlarını Kontrol Et: Sistem Tercihleri > Klavye bölümüne gidin ve "Klavye Işığı" ayarlarının açık olduğundan emin olun.
    • Parlaklığı Ayarla: Klavye ışığı parlaklığını F5 ve F6 tuşlarını kullanarak ayarlayabilirsiniz. Işık düzeyini artırmayı deneyin.
    • Ortam Işığı Sensörünü Temizle: Macbook Pro'nun üst kısmındaki ortam ışığı sensörü, klavyenin ışığını otomatik olarak ayarlar. Sensörü yumuşak bir bezle temizleyin.
    • Donanım Sıfırlaması Yap: SMC (Sistem Yönetim Denetleyicisi) sıfırlaması, donanım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir. Sıfırlama adımları için Apple destek belgelerine bakın.
    • PRAM Sıfırlaması Yap: PRAM (Parametre RAM), Macbook Pro'nun bazı ayarlarını depolar. PRAM sıfırlama adımları için Apple destek belgelerine bakın.

Ciddi Donanım Sorunları:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, klavyenizde daha ciddi bir donanım sorunu olabilir. Bu sorunlar şunları içerebilir:

• Hasarlı klavye ışığı kabloları
    • Yanmış klavye ışıkları
    • Arızalı anakart

Bu tür sorunlar için yetkili bir Apple servis sağlayıcısına veya Apple Store'a başvurmanız gerekebilir.

Ek İpuçları:

• Macbook Pro'nuzu en son macOS sürümüne güncelleyin. Yazılım güncellemeleri, klavye ışığı ile ilgili sorunları giderebilir.
    • Klavyenizin kir veya döküntülerle tıkanmadığından emin olun. Klavyeyi ters çevirerek temizleyin ve gerekirse basınçlı hava kullanın.
    • Macbook Pro'nuzu aşırı sıcağa veya soğuğa maruz bırakmayın, çünkü bu klavye ışığına zarar verebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Işık yeterli bi ortamda yanmıyomuş, az ışıkda otomatik kendisi açılıyomuş. durduk yere panik yapmışım
  • bugün aynı sorunu bende yaşadım,
    ayarlar > klavye bölümünde ışılları otomatik ayarla mevcut. galiba kurcalarken aktif edip sonra unutmuşum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.