ODTÜ ve Boğaziçi, YL ve Doktora için genel olarak kendi mezunlarını seçerler. Nadiren de olsa başka okul mezunlarını da seçiyorlar. Genelde 3.8 ve üstü GNO, 95 üstü ALES ve ileri düzeyde İngilizce bekliyorlar. Çoğunlukla da referans ve mülakata bakıyorlar. Bizim bölümden mezun olup bu ünilerde YL-Doktora yapan sayısı az değil. Ama genelde Atatürk İlkeleri okuyorlar. İİBF okuyanlar da var ama çok az. Genelde bölümün en parlak öğrencisi oralara gidiyor. Hatta bazıları bölümü Türkçe okuyup ta bu ünilere girmiş. Mezuna kalıp EA 100K yapan adam akademisyen olmayı planlıyor. Okulda bunlardan çok var. Bunların ne İngilizcesi var, ne de çalışmak için yeterli azmi. Bunların akademisyen olması çok zor. Hatta bırak 3.8 ortalama yapmayı, ALES'ten 80 sınırını bile geçemezler. 80 sınırı, çoğu üninin tezli YL için koyduğu sınır. İsterse dersi Harward Profesörü anlatsın, iş öğrencide bitiyor yani. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
16 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAK, EĞİTİM HAYATIM ve YTÜ ECON (3. sayfa)
-
-
Mesajı görmemişim kusura bakma dostum. Derece yapmak ve Top tier okulda okumak, bu hayatta iyi bir yerlere gelmek için zorunluluk değil. Yaşını avantaja çevir ve kazan, günün sonunda mutlu olacak olan sen olursun. Teşekkürler dostum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu cevapları ai a mı yazdırıyon
Hayır. Lisansta o kadar da iyi olmayan bir ünide okuyacağım, bari YL için bari iyi bir üniye gideyim diye bayağı bir araştırmıştım.
-
Yok dili ai a benziyor
3 tane siteden tarattım. Belki onlar fark eder diye. Bu site %96 insan tarafından yazıldığını söylüyor. Bu sitede ise %0 AI kullanılmış diyor. Son olarak bu sitede tüm kelimelerin harfi harfine insan eliyle yazıldığını söylüyor.
Redditte birini görmüştüm. Adam ODTÜlü. Hocası ödevinde AI kullandığını söyleyip 0 veriyor. Bu herif te diğer sınıftakilerin de kullanmasına rağmen hocanın onları geçirdiğini, ama kendisinin AI bile kullanmamasına rağmen 0 aldığını söylüyordu. Tabi herif yalan da söylüyor olabilir.
Bu arada ilk defa duymadım bunu. Sadece yazdığım yazılarda değil, gerçek hayatta da AI gibi konuştuğumu söyleyenler var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X