Şimdi Ara

160.000 TL Bütçe ile Oyun Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 4 ay sonra 160.000 TL bütçeyle yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum.

Sadece kasa alacağım ve toplama yapmayı planlıyorum. Monitörüm: Alienware AW3423DWF

Kafamda bazı parçalar ve özellikler var.

Örneğin, işlemci olarak Ryzen 7 9800X3D almayı düşünüyorum. Gerçi AMD, mart ayında yeni işlemcilerini duyuracak ancak Ryzen 9 9950X3D'nin, oyunlarda Ryzen 7 9800X3D’den daha hızlı olmayacağını belirtti. Bu yüzden, dolar çok artmadan işlemciyi şimdiden alsam mı diye düşünüyorum.

Grafik kartı olarak RTX 5080 monitörüm için yeterli olacaktır. Şu an ürün yeni çıktığı ve stok sıkıntısı yaşandığı için fiyatlar çok yüksek. Biraz beklemek daha mantıklı olabilir.

64 GB DDR5 RAM istiyorum. Oyun modlamayı çok sevdiğim için, özellikle Skyrim ve Minecraft gibi oyunlarda yüksek RAM benim için şart.

Son olarak, 2 TB NVMe SSD ve 7200 RPM 4 TB HDD almayı düşünüyorum.

Parça seçiminde ve genel olarak tavsiye verebilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler!

• 4 ay sonra acsaniz daha iyi konuyu, simdi onerilse 50 kere fiyat degisir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı parçaları şimdiden alabilirim, o yüzden şimdiden açayım dedim o zamana kadar fikrim olsun diye.

• tavsiyeniz için teşekkür ederim, bunlardan bazılarını taksitle alabilirim.

• n201 kullanıcısına yanıt

@n201 guzel parcalar secmis ben olsam 2 parcayi daha degisik alirdim

Kasa : Lian Li Lancool 207 Beyaz Mid-Tower ATX Kasa 

PSU : Corsair 1000w rm1000e

160k butceyle rtx 5090 li bir sistem kurmaya calisin

• 160.000 liranın yarısını gelecekte upgrade yapmaya harcamanızı tavsiye ederim. 60-70 bin liradan sonra kayda değer performans artışı olmuyor.

160.000 lira bütçenizle 4tb HDD yerine 4tb nvme veya SATA SSD alabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada rtx 5080 icin su anda pek de stok sikintisi varmis gibi durmuyor, bir sure beklerseniz bir ihtimal GPU fiyati dusebilir ama diger parca fiyatlarinin artacagindan emin olabilirsiniz ki 5080 lerin fiyatida dusse dusse %10 duser, diger parcalardaki artisla karsilastirirsaniz ayni yere gelir

bende dun benzer bir sistem topladim 103k ya aradaki farklar

ben 32 gb ram aldim (7k daha dusuk)

fazladan HDD almadim

islemcim 9700x (10k daha dusuk)

yani sizin sistem 120k + HDD tutuyor , elinizdeki butce ile su anda rahatlikla alabilirsiniz.

Not : arkadas 4 TB SSD almanizi onermis, onun yerine 2 tane 2 TB alin daha uyguna gelir zaten anakartta fazlasiyla yer var

• slyone S kullanıcısına yanıt

uygun fiyata rtx 5090 bulabilirsem tabiki 5090 lı sistem toplamak isterim MRSP si 2000 dolar, Türkiyede 3000 doların altında bulmak çok zor olur.

• grafik kartı hariç diğer parçaları şimdiden taksitle almak mantıklı gibi duruyor. Özellikle işlemciyi, oyun modladığım için işlemci çok önemli benim için, yeni nesil işlemci AMD nin benim almayı planladığımdan çok hızlı olmayacak.

İnternette kutusuz satıyorlar gibi duruyor, ne kadar güvenilir, önerdiğiniz site veya satıcı var mı güvenilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dountéla -- 3 Şubat 2025; 23:30:18 >
  • 160.000 TL Bütçe ile Oyun Sistemi Tavsiyesi

Bu tarz bir sistem nasıl sizce

• Dountéla D kullanıcısına yanıt

9950X3D yi beklersen iyi olur, ciktiginda hem oyun hemde diger isler icin en iyi masaustu islemci olacagi ongoruluyor

Guvenli internet sitesi konusunda yardimci olamam ama sitenin ismini sikayetvar.com da aratin genel olarak iyi bir fikir verir. Arada buyuk farklar yoksa trendyol, amazon, hepsiburada, sinerji, gamegaraj, tebilon vb bilenen sitelerden birinden alin. Su anda en ucuz saten 5-6 yerin 4-5 tanesi zaten iyi bilinen yerler akakce den gordugum kadariyla. En ucuzla 6. en ucuz arasinda da 500 tl fark yok

anakart olarak x870e nin x870 e gore avantaji nedir?

• neden 160.000 tl

Süper (aşırı fiyatlı) üst düzey oyun sistemi

İşlemci AMD ; Ryzen 9 7950X3D (16/32) veya Ryzen 7 9800X3D (8/16) . . . 7950x3d Akakçe . 9800x3d Akakçe

Anakart AMD ; ATX, X670 veya X870 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe

Bellek ; EXPO, 2 adet (2x16GB) 32GB veya 64GB (2X32GB) 6000/6400Mhz . . . En Ucuzu Akakçe

İşlemci Soğutucu ; sıvı, 360mm . . . En Ucuzu Akakçe

SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 2x2TB veya 4TB . . . En Ucuzu Akakçe

Kasa ; Full Tower, (PSU yok), 360mm radyatör destekli . . . En Ucuzu Akakçe

PSU ; PCIe 5.0 (ATX 3.0) uyumlu, 1000W 80plus, gold, tam modüler . . . En Ucuzu Akakçe

Ekran kartı ; GeForce RTX 4090 24GB (850W) . . . RTX 4090 Fiyatları

• Münebbih kullanıcısına yanıt

katiliyorum 5080 icin fazla bir butcu, bu butceyle 5090 kasilabilir

• slyone S kullanıcısına yanıt

yanıtı konu sahibine ver

konuyu açan ben değilim

Butceyi doldurmaksa amac full asus denirse alinir anca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münebbih kullanıcısına yanıt

sana mi sorcam kime yazacaği mi?

• n201 kullanıcısına yanıt

Asus diyince bi geleyim dedim :D Bazı parçaları fahiş olmanın ötesine geçiyor, mesela ProArt 420mm sıvı soğutma gibi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.