Şimdi Ara

i7 ile i5 arasında ki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tamam bitanesi daha yeni nesil demek ama tam olarak teknik anlamda ne farkı var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

i5 ile i7 Arasındaki Fark

Bilgisayar işlemcisi seçiminde en önemli faktörlerden biri, i5 ve i7 işlemciler arasındaki farka dikkat etmektir. Her iki işlemci de Intel tarafından üretilmiş olsa da, aralarında birkaç önemli ayrım vardır.

Performans: i7 işlemciler, i5 işlemcilere göre daha yüksek saat hızlarına ve çekirdek sayılarına sahiptir. Bu, i7 işlemcilerin daha karmaşık görevleri daha hızlı gerçekleştirmesini sağlar. Oyun, video düzenleme ve bilimsel hesaplama gibi yoğun uygulamalar için i7 işlemciler daha uygundur.

Enerji Verimliliği: i5 işlemciler, i7 işlemcilere göre genellikle daha fazla enerji verimlidir. Bu, dizüstü bilgisayarlar gibi pil ömrünün önemli olduğu cihazlarda önemli bir faktördür.

Fiyat: i7 işlemciler tipik olarak i5 işlemcilerden daha pahalıdır. Bu nedenle, bütçeniz sınırlıysa ve yüksek performansa ihtiyacınız yoksa, bir i5 işlemci yeterli olabilir.

Kullanım Alanları: i5 işlemciler günlük kullanım, web tarama, ofis uygulamaları ve hafif oyunlar için uygundur. i7 işlemciler ise daha talepkar görevler için uygundur, örneğin yoğun video düzenleme, 3D modelleme ve yüksek performanslı oyunlar.

Sonuç olarak, i5 ile i7 arasındaki fark, performans, enerji verimliliği, fiyat ve kullanım alanlarıyla ilgilidir. İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun işlemciyi seçmek için bu faktörleri dikkatlice değerlendirmen önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Hangi İ7 ile İ5 ?

İ5 genelde oyun için yeterlidir ama ego tatmini yapacağım dersen İ7 işlemci de olur,tamamen bütçe meselesi.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Anladım da diyosun ya hani i5 yeter diye neye göre diyosun bunu aralarındaki fark nedir?
    Örnek olarak oyun örneğini verdim ancak işlemci ile render alan bir programda,40Gb,lık bir render,ı İ5 işlemci ile 2 saat te alacaksan bu süre İ7 işlemci ile 1saate,belkide 45 dakikaya iner

Yani işin özü,senin işlemci ile ne yapmak istediğine bağlı.

Not:Süreler tamamen sallamasyon gerçek süreler değildir.
  • i7 4 çekirdek 8 thread e sahip, i5 4 çekirdek 4 thread.Nesille onun alakası yok.
  • Hımm biraz ayrıntılı soru olacak ama 8 thread ile 4 thread arasındaki fark nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.e.m

Hımm biraz ayrıntılı soru olacak ama 8 thread ile 4 thread arasındaki fark nedir?

İ7 4 fiziksel+4 sanal çekirdekli. İ5 4 fiziksel çekirdekli. Bi fark yok. Neyde kullanacağına bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    Anladım aslında aradaki farkı bizim fark etmemiz zor ikiside işimizi görür.

Ama bu soruyu sormamın nedeni mesela demişsin ya neyde kullanacağına bağlı diye işte bende o ayırımı nasıl yapacağımızı soruyorum
  • thread sanal çekirdek.Oyun için soruyorsan çok fark etmiyor aşırı üst seviye kartlarla sli cf düzeneği kullanılmadıkça
  • quote:

Ama bu soruyu sormamın nedeni mesela demişsin ya neyde kullanacağına bağlı diye işte bende o ayırımı nasıl yapacağımızı soruyorum

Render alıp çizim yapıyorsan i7 tercih edersin. Oyun oynuyorsan i5 tercih edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum sana anlayacağın şekilde özetlemeye çalışayım hiç teknik taraflarına girmeden ;

Abi ben sadece oyun oynamak, internet de gezinmek istiyorum dersen 4.nesil Core i5 işlemci ile kuracağın sistem sana uzun bir süre yeter , değişik rüyalara kapılmaya , egolarına yenilip cebinden fazladan birkaç yüz lira para kaybetmeye gerek yok :)

Ben çok makul sistem yapmak istiyorum dersen core i3 üzerine sistem yapabilirsin hatta Amd apulara bakabilirsin , ama iyi ve dengeli bir oyun ve genel kullanım sistemi istiyorum dersen 4.nesil core i5 ile kuracağın sistem sana yetecektir. Core i7 ye boşa para vermiş olacaksın Türkçe si budur kardeşim

Nesil olayını da biraz açayım senin için , birçok markanın türlü ürün ve ürün ailesi doğduklarından itibaren teknik,mimari gibi hususlarda köklü değişim gösterdiklerinde bir sonraki nesil diye lanse edilir,piyasaya sürülürler mesela işlemciden bahsediyoruz , intel core i3,i5,i7 serisi için 2.nesil,3.nesil,4.nesil(şuanda en çok tercih edilen 4.nesiller) ve yeni 5.nesil işlemci ailelerini gösterebilirim.

2.nesil core ailesi 32nm litografik tasarımla üretilirken 3.nesiller artık 22nm (nanometre) mimariye geçtiler böylelikle nesil atlanmış oldu. 4.nesilde litografi aynı kaldı fakat başka değişimler oldu , 5.nesillerde de yine litografik tasarım değişti ve 14nanometre ye kadar inildi ve 5.nesil olarak piyasaya sürülecekler...

İşlemci numaralarından da örnek vereyim ki olayı tam anla , mesela core i5 "2500K" en baştaki numara yani "2" nesili gösterir i5 ailesinin 2.nesil unlocked yani kilitsiz işlemcisi.

Core i5 3570K , Core i7 3770 yine 3.nesil core ailesine mensup işlemciler. Core i3 4160,4170 Core i5 4590,4690K Core i7 4770 , 4790K 4.nesil core işlemciler gibi...

Yani i3 ün bir nesil üstü i5 en üst nesil ise i7... Nesil derken böyle bişe kastedilmiyor Her aile eş zamanlı olarak bir üst nesle geçerler gelişen teknolojileriyle beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 6 Haziran 2015; 3:17:55 >

• quote:

Hımm biraz ayrıntılı soru olacak ama 8 thread ile 4 thread arasındaki fark nedir?

O da aslında "Hyper Threading" dediğimiz teknolojidir.

Her fiziksel çekirdek için 1 Thread yani görev parçacığı bulunmaktadır. i5 serisinin benim bildiğim tamamı toplamda 4 çekirdek ve çekirdek başına birer iş parçacığından 4 thread olarak satılırlar dolayısılyla hyper threading teknolojisini desteklemezler.

Bazı i3 serileri ve core i7 işlemcilerde her fiziksel çekirdek başına i5 lerden farklı olarak "2" iş parçacığı bulunmakta,hazırda beklemektedir.

Çift çekirdekli ve HT ye sahip i3 işlemciler bu sayede 2 Core / 4 Thread , Core i7 işlemciler de hyper threading ile 4 Core / 8 Thread iş yapabilmektedir.
  • Kardeşim mükemmel anlatmasın tamamen anladım özellikle de nesil olayını :)
    çizim video işleme gibi profesyonel işler yapıyosan i7 sadece oyun amaçlı kullanacaksan i5 almanın i7 almada bir fark yok oyunlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 6 Haziran 2015; 19:29:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

çizim video işleme gibi profesyonel işler yapıyosan i7 sadece oyun amaçlı kullanacaksan i5 almanın i7 almada bir fark yok oyunlarda

Anladım peki çok güçlü ekran kartı isteyen oyunlarlada alakası yok ozman İ5 her türlü işimi görür.
    aynen öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

aynen öyle

Anladım
  • zortttt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.