Şimdi Ara

intel 7700 işlemci alınır mı ve 7700k arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 7700 işlemci ile 7700k arasında çok fark var mıdır bu 7700 işlemcisine de
    www.tekmarshop.com
    Anakartlar İntel 1151Pin Modelleri ve Fiyatları | tekmarshop.com
    https://www.tekmarshop.com/msi-b250-pc-mate-ddr4-s+v+gl-1151-atx-679.html
    bu linkteki anakart ile performans alabilir miyim herkese hayırlı günler

• 7700k iyi bir soğutucu ve iyi bir anakartla beraber yapılan overclock derecesine bağlı olarak 7700 den %20-30 arası daha performanslı olur. Üzerine anakart b250 nin aksine yüksek mhz ram ve ram overclocku destekleyeceğinden %5-15 fark da alınan rame ve rame yapılan overclocka göre oluşacaktır. Tavsiyem aceleniz yoksa birşey almayın. Yeni gelecek meltdown ve spectre açığı olmayan işlemcileri bekleyin. Zaten ryzen 2 lerin eli kulağında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Şubat 2018; 14:57:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih Yasin Söndüren F kullanıcısına yanıt
    Yeni alıyorsanız i5 8400 alın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saaten sonra 7. nesil sistem toplamak parayı sokağa atmaktan farkı yok, 8. nesil sistem toplamalısın 8400 olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

7700k iyi bir soğutucu ve iyi bir anakartla beraber yapılan overclock derecesine bağlı olarak 7700 den %20-30 arası daha performanslı olur. Üzerine anakart b250 nin aksine yüksek mhz ram ve ram overclocku destekleyeceğinden %5-15 fark da alınan rame ve rame yapılan overclocka göre oluşacaktır. Tavsiyem aceleniz yoksa birşey almayın. Yeni gelecek meltdown ve spectre açığı olmayan işlemcileri bekleyin. Zaten ryzen 2 lerin eli kulağında.

en uygun en performanslı anakart işlemci tavsiyesi yapar mısın sana zahmet ayrıcA verdiğim linkteki anakartla çok mu hissedilir fark olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Yeni alıyorsanız i5 8400 alın

aynen hocam yeni alacağım nasip olursa bir de hocam kafa da şöle bir soru işaretim var i5 değil de illa i7 alayım daha iyisi olsun daha çok hissedilir fark alacakmışım gibi bir düşünce var bu düşünce doğru düşünce midir ben aslında ev stüdyosu için kasa toplamak istiyorum amd 6300 yeterli gelmediğinden böle bir arayışa girdim siz diyorsunuz 8400 alın 8400 alırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım 6300e göre çok fazla fark var mıdır hissedilir bilgi cahili olduğumdan soruyorum kusura bakmayın
    Yeni nesilde +2 core var. i5 8.nesil, i7 7.nesilden daha iyi. O yüzden i5 8400 şu an için en iyi çözüm.
    Ne kusuru hocam, hissedilir değil dağlar kadar fark var fx6300 ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 11 Şubat 2018; 15:07:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bütün z170 anakartlar uygundur 7700k için. Ama sağlam da soğutma almanız gerekir. Ayrıca yüksek mhz ramler de daha pahalıya gelir. Kısacası vereceğiniz paraya aslında değmez. Üst seviye performans isteyip parası olanların girişeceği iştir sadece. Sizin de paraniz olsa herhalde sifir 8. Nesil islemcilere bakardiniz o yüzden 2. El aliyorsaniz 7700k olsun diye uğraşmanıza gerek yok bence. Eski i7 lerle yeni i7 leri karistirmayin. i5 8600k eski butun i7 lerden daha guclu bir islemci. Keza i3 8350k da eski tum i5 lerden iyi. i5 8400 de i7 7700 den daha güçlüdür yakın olsalar da. i5 8400 3.8 ghz 6 çekirdek 6 izlek işlemci. i7 7700 4 ghz 4 çekirdek 8 izlek bir işlemci. Çekirdek yapilari farkli oldugundan kullanilan uygulamanin islemci cekirdeklerine yuklenme sekline gore değişebilir ama saf güç olarak i5 8400 biraz daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Şubat 2018; 15:16:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

Yeni nesilde +2 core var. i5 8.nesil, i7 7.nesilden daha iyi. O yüzden i5 8400 şu an için en iyi çözüm.
    Ne kusuru hocam, hissedilir değil dağlar kadar fark var fx6300 ile

çok tşk ederim hocam cevap için inşallah 6300den intele geçtiğim için pişman olmam :)
  • quote:

7700k iyi bir soğutucu ve iyi bir anakartla beraber yapılan overclock derecesine bağlı olarak 7700 den %20-30 arası daha performanslı olur. Üzerine anakart b250 nin aksine yüksek mhz ram ve ram overclocku destekleyeceğinden %5-15 fark da alınan rame ve rame yapılan overclocka göre oluşacaktır. Tavsiyem aceleniz yoksa birşey almayın. Yeni gelecek meltdown ve spectre açığı olmayan işlemcileri bekleyin. Zaten ryzen 2 lerin eli kulağında.

hocam buarada sisteminize baktımda 6600k kullanıyormuşsunuz memnun musunuz sizi herhangi bir işlemde ya da uygulama da vs vs yarı yolda bıraktığı birşey oldu mu tecrübeniz nelerdir
    Az bekleyin ryzen 2 serisi bir işlemci alırsınız. Şuan sıfır meltdown veya spectre açıklı işlemci almak bence tamamen ahmaklık. Zaten ev stüdyosu için alıyorsunuz (o nedir işlemci ile ne yapılır stüdyoda bilmiyorum ama oyun harici işlerde genelde ryzen daha başarılıdır çok çekirdeğe sahip olduğundan) ryzen daha mantıklı olur. 6600k dan ne bekliyorduysam onu aldım bir sıkıntı yok. Gtx 1070 ile islemciyi çok yoran oyunlarda biraz darboğaz oluyor ama zaten öyle olması gerekiyordu. Yarı yolda bırakmak ne demektir onu pek anlamadım. Araba değil ki bu su kaynatsın yolda kalalım vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Şubat 2018; 15:45:14 >
  • quote:

Az bekleyin ryzen 2 serisi bir işlemci alırsınız. Şuan sıfır meltdown veya spectre açıklı işlemci almak bence tamamen ahmaklık. Zaten ev stüdyosu için alıyorsunuz (o nedir işlemci ile ne yapılır stüdyoda bilmiyorum ama oyun harici işlerde genelde ryzen daha başarılıdır çok çekirdeğe sahip olduğundan) ryzen daha mantıklı olur. 6600k dan ne bekliyorduysam onu aldım bir sıkıntı yok. Gtx 1070 ile islemciyi çok yoran oyunlarda biraz darboğaz oluyor ama zaten öyle olması gerekiyordu. Yarı yolda bırakmak ne demektir onu pek anlamadım. Araba değil ki bu su kaynatsın yolda kalalım vs.

konu dışına çıkmayacağım neyse kolay gelsin size
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu saaten sonra 7. nesil sistem toplamak parayı sokağa atmaktan farkı yok, 8. nesil sistem toplamalısın 8400 olabilir.

Neye göre söylediniz bunu? mesela ben şimdi 7. nesil işlemci alırsam oyun oynayamayacak mıyım? gtx 1080 ti hatta 2080 ti ile darboğaz mı yaşarım?

8400 ile 7700 ü bir tutmanızda güzel kafaymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarH

quote:

Bu saaten sonra 7. nesil sistem toplamak parayı sokağa atmaktan farkı yok, 8. nesil sistem toplamalısın 8400 olabilir.

Neye göre söylediniz bunu? mesela ben şimdi 7. nesil işlemci alırsam oyun oynayamayacak mıyım? gtx 1080 ti hatta 2080 ti ile darboğaz mı yaşarım?

7. nesil bir sistem toplarsa hiçbir zaman 7700K'dan daha iyi bir işlemci takamayacağını bilmiyorsun herhalde.

Ayrıca 8400 alırsa Z370 anakartlar bir seri daha destekleyecek upgrade etme olanağı mevcut, hadi desteklemedi diyelim yine 8700'e upgrade edip yeni anakart almadan yoluna devam edebilir.

Son olarak 7700 ve 8400'ü bir tutmuyorum, 8400 daha iyi bir işlemci.

Mesaj geçmişine bakılırsa neden bu yoruma bu kadar atarlandığın ortaya çıktı, 7700 kullanıyormuşsun üstüne birde 8. nesil çıktıktan sonra almışsın geçmiş olsun kazıklandın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Şubat 2018; 20:18:14 >

• quote:

quote:

Doğru 8400 hiç 7700 ile karşılaştırlır mı? En aşağı 7740X ile karşılaştırmak lazım. 7700 az kaçmış. Cidden dünyadan haberiniz yok.

7700 dediğiniz işlemci 8400'den iyi değil arkadaş haklı.

intel 7700 işlemci alınır mı ve 7700k arasındaki fark nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 12 Şubat 2018; 19:44:17 >

• Bir seri daha desteklemesinin garantisini Intel vermiyor sen kimsin? Ayrıca 8400ü 7700 ile karşılaştırmakta ahmaklık. Spectre meltdown illetide çok mühim değil bu zamana kadar vardı da birşey mi oldu? Intel satış politikası bunlar bak amdye birşey yaptığı yok. Apple da keza öyle nedense bi tek Intel de performans düştü apple da felan birşey olmadı.

• quote:

quote:

quote:

7. nesil bir sistem toplarsa hiçbir zaman 7700K'dan daha iyi bir işlemci takamayacağını bilmiyorsun herhalde.

Ayrıca 8400 alırsa Z370 anakartlar bir seri daha destekleyecek upgrade etme olanağı mevcut, hadi desteklemedi diyelim yine 8700'e upgrade edip yeni anakart almadan yoluna devam edebilir.

Son olarak 7700 ve 8400'ü bir tutmuyorum, 8400 daha iyi bir işlemci.

Mesaj geçmişine bakılırsa neden bu yoruma bu kadar atarlandığın ortaya çıktı, 7700 kullanıyormuşsun üstüne birde 8. nesil çıktıktan sonra almışsın geçmiş olsun kazıklandın

Ben 8. nesil çıktıktan 2 hafta sonra aldım o işlemciyi

Aynen çok haklısın şuan oyun falan oynayamıyorum 144hz monitörde işkence çekiyorum pc açılmıyor hatta çok fena kazık yedim napcam şimdi ben? 3-4 sene oyun oynayamam artık

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Sizin 850 liralık işlemciye 700 liralık anakart tercihinizde şahane olmuş. Bir de sistem önerilerinde yorum atmadığınız konu yok umarım insanlara 8400+z370 önermiyorsunuzdur.

1080p monitörde +2 çekirdeğin faydalarını sonuna kadar kullanırsınız umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 12 Şubat 2018; 21:38:57 >
  • @8erk @SerdarH hocam düşündüm taşındım bide kaşındım intel 8600k almaya karar verdim sizce doğru mu yaptım? anakart ise bunu seçtim sizce de uygun mudur performans açısından fikir verirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih Yasin Söndüren

@8erk @SerdarH hocam düşündüm taşındım bide kaşındım intel 8600k almaya karar verdim sizce doğru mu yaptım? anakart ise bunu seçtim sizce de uygun mudur performans açısından fikir verirseniz sevinirim

Hocam sıfırdan topluyorsanız 8. nesil alacaksınız tabii ki. fakat mevcutta kullandığınız güçlü bir 1151 anakartınız varsa 7. nesil hatta 6. nesil i7 işlemciler dahi oyunlarda performans olarak yeterli hatta fazla gelir.

Anakart olarak bunu öneririm. Hem görsellik açısından daha güzel hem asus. Anakartta en sağlam donanımı asus üretiyor en iyi desteği msi sağlıyor benim bildiğim kadarıyla. Gigabyte anakart hiç kullanmadım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.