Şimdi Ara

Z97 anakart ve i7 4790k işlemcide 1600MHz ve üstü RAM fark eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konu daha önce açıldımı bilmiyorum arama yaptığımda sonuç çıkmıyor.
    Overclocka uygun Asus Z97-K anakartım ve Intel Core i7 4790K kilitsiz işlemcim var. Ram araştırırken intel i7nin 1333 ve 1600 MHz ram desteklediğini kendi anasayfasından okudum. Anakartın sayfasında 3200 MHz'e kadar overclock ile ram desteklediğini de okudum. Kafam karıştı bu işlemci daha yüksek MHz ram desteklemez mi?
    Satın alacağım bilgisayar firmalarının teknik servislerine soruyorum saçmasapan cevaplar alıyorum. XMP bile olmayan ramlar için biz takıyoruz çalışıyor diyorlar. Örneğin Kingston Fury serisi ram öneriyor satıcı, kingston sitesine bakıyorum, Fury serisi için z97 den düşük modellere uyumlu yazıyor, satıcı "biz satıyoruz, takıyoruz çalışıyor sorun yaşamıyoruz" diyor. Anakartın desteklediği ram listesine bakıyorum, listede adı yok.

İlerde overclock yapacaksam ram 1600MHz üstü olsa işlemci açısından fark eder mi?
    Yada 1600 MHz alsam z97 kartlara özel bir ram serisi farkı var mı? Diğerleri z97 de çalışmaz mı yada performans düşer mi?
    Bu fark önemli mi?

Daha önce tartışıldıysa link atarsanız yada kısaca yardımcı olursanız sevinirim. Herkese kolay gelsin selamlar.

• Fark yok destekler gereksizdir. 1866 ideal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek ram alman sana bir fayda sağlamaz. 1600 al yeter. Ramlerde mhz arttıkça gecikme değerleri de artıyor onun için bencmarklar dışında bir fark hissedilmiyor.
  • 1600 cl9 1.5v idealdir.1866 olanı da olur.Açıklamadaki gibi overclockla 1600 üstüne çıkabilirsin.
  • 1600 cl9 4790k ile aida64 memory testinde 25k civarı okuma yaparken
    2200 cl10 ramlerle 33k civarına çıkıyor

4790k 4.4ghz sabitken tabi bu değerler.

Oyunlarda çok bir fark yaratmaz ama çoklu ekran kartı kullanımınız olacaksa yüksek frekanslı ramleri tercih etmeniz faydanızadır.

Tabi burada fiyat konusu da önemli. 30-40 liraya kadar farka alınır ama gidip de 70-80 lira fazladan vermenin gereği yok.
  • Sentetik testler dışında 1600 mhz cl9 üstünü pek hissetmezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.