Şimdi Ara

DDR4'e geçiş Anakart + Ramler ve İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen de sormuştum ama yanlış yazmışım ramleri düzenleme yaptım.

ASUS M5A97 EVO anakart, AMD FX 8350 işlemci ve Kingston HyperX Savage 8x2 16GB 1600 CL9 RAM, RogStrix RX570 sistemim var.

DDR4'e geçiş için özellikle mATX değil "ATX" anakart ve ASUS tercih ettim bu sebeple:

ASUS Prime B450 Plus 4400mhz(OC) ATX Anakart Fiyat: 1859TL

AMD Ryzen 5 5500 fiyat:1959TL

Kingston HyperX Beast 3200 CL16 8x2 16GB RAM fiyat: 1072TL olarak maliyeti 4890 civarı tutuyor hepsi sıfır. İkinci el piyasalarına baktım fiyatlar çok yakın garantisi az genelde ve bir çoğu sıfırdan pahalıya satışa koymuş çok şaşkınım açıkçası bu sebeple sıfıra karar verdim ve Kasım kampanyasından yararlanmak istedim. 6 taksitle alacağım. Sizce fiyat nasıl?

• O anakartta bios flashback yok .Biosu, güncel değilse, işlemci açmaz.

• Amd 3000 ve 5000 serileriyle uyumlu ve bios flashback var hocam araştırdım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • paxera35 kullanıcısına yanıt
  • Kutusunda Ryzen 3000 Ryzen 5000 ready yazıyordu hocam ondan öyle yorumladım. Bir de İntel i3 12100F işlemci H610 anakart bundan daha iyi diyorlar kafam karıştı açıkçası

O yazmasına bakmıyacaksın .Bios güncelleme butonu yok. Dediğim gibi ,üzerinde biraz eski bi bios var ise,makina açmaz. eski nesil ryzen işlemci ararsın,bios güncelleme için. Büyük sorun ,yani.

inteli al geç 4 çekirdek olduğuna bakma. Çok hızlı bi işlemci.Sendeki RX 570 gibi, neredeyse 2 kartı bile besler. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 21 Kasım 2022; 12:9:21 >
  • Kesinlikle en doğru yorum. Ben de b450 serisi ilk çıktığında öyle bir hata yapmıştım. 1 ay işlemci aradım, sonra arkadaşımın arkadaşından almıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İ3 12100F ve H610 mAtx ddr4 öneriliyor sizce uygun mudur?

O işlemciye o anakart uygun.

• Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Rica ederim.

• Hocam b450 anakart alacaksan 5000 serisi için güncel bioslu anakarti teknobiyotikten asrock b450 alacaksın.suan 1.148 TL en uygun.Bugun ben aldım ve kendileriyle görüştüm doğrulattim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • die_caprio kullanıcısına yanıt

Asus Tuf Gaming B450m-Pro II alduım işlemci ve ram olmadan flash ile bios güncelleme özelliği var ve daha üst seviye anakart olduğu için tercih ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.