Şimdi Ara

Amd Ryzen 5 3600 için anakart ve ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler dilerim, intel i5 3570k işlemci ve Asus Gtx 1070 Strix ekran kartı kullanmaktayım, fakat sorunum şu, sanıyorum işlemci ekran kartına darboğaz yaptırıyor ve oyunlarda 1080p orta-üst grafik detay ayarlarında istediğim verimi alamıyorum, son çıkan oyunlarda sürekli fps dengesizliği ve anlık takılmalar oluyor, Amd Ryzen 5 3600 işlemci satın almayı düşünmekteyim, sizlerden ricam bu işlemciye anakart ve bu anakarta uyumlu ram önerisi vermenizdir.

Esasen yıllardan beri Intel sistem kullanan birisi olarak gönlüm intel'den yana fakat, intel yeni nesil işlemci ve çipsetinin gelmesine daha süre olduğundan hemde maddiyat olarak intel sistemin fiyatı biraz daha pahalı olacağından, Amd sistem toplama konusunda karar kıldım, bilgisayarı kullanım amacım, oyun oynamak ve multimedya üzerine, benim için önemli olan yüksek grafik detay ayarlarında 60 fps altına düşmemesi ve 1080p ekran çözünürlüğünde akıcı oyun oynatabilmesi ve stabil bir sistem olması yönündedir, aksilik olmazsa bilgisayarı topladıktan sonra 3-4 yıl overclock vs. yapmadan kullanmak istiyorum.

Toplamayı düşündüğüm/istediğim bilgisayar donanımları

Amd Ryzen 5 3600 işlemci
    X570 çipsetli bir anakart (ileriye dönük olması açısından X570 tercih ettim ve marka olarak Asus markasını tercih etmekteyim) ve genelde tek ekran kartı kullanırım, ekstra pci kartlarım yoktur, sata bağlantıları 4 ve üzeri olması önemlidir.
    32 GB DDR4 anakart ile tam uyumlu bir ram
    800 GB yada 1 TB civarı ssd disk almak istiyorum

Anakart,işlemci,ram ve ssd disk için ayırabileceğim bütçe maksimum 5000 TL civarıdır.

Şu an kullanmakta olduğum bilgisayar donanımlarım şu şekildedir.

İşlemci : Intel Core i5 3570k
    Anakart : Asus Maximus V Gene
    Ram : 8x2=16 GB DDR3 1600 mhz
    Ekran kartı : Asus Gtx 1070 Strix
    Depolama : 120gb SSD disk + 2 TB sabit disk
    Monitör : Asus MG248Q 1080p, 24" 144hz monitör
    Güç kaynağı : Coolermaster 750w
    Soğutucu : Coolermaster Hyper 212 led

Diğer merak ettiğim hususlar şunlardır, Intel 3570k işlemciden, AMD Ryzen 5 3600 işlemciye geçtiğimde performans olarak epey bir fark olur mu ? , birde araştırmalarıma göre Amd Ryzen 5 3600 işlemcide, overclock vs. yapılmamasına rağmen işlemciye boşta bile fazla voltaj vermesi durumu ile ilgili yazılar gördüm, overclock vs. yapan birisi değilim standart fabrika çıkışı ayar ve hızlarda bu işlemci çok ısınırmı ? , cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 22 Ekim 2019; 10:42:58 >

• ryzen 5 3600 ile genelde msi b450 tomahavk max ve gaming plus max öneriyorlar ancak pci 4.0 yok bu anakartlarda.

İlla x570 istiyorum derseniz ; x570 asus Prime x570-P (1371TL) veya Pro (1778TL) modeli alınabilir. Ekstra olarak tuf (1476TL) olan modeli var onunda wifili olanı var wifisiz olanı var sanırım ama tam bi bilgim yok yine de bakabilirsiniz.

ben r5 3600 ile prime pro olanını kullanıyorum. Kdv indiriminde ve asus geri ödeme kampanyasında aldığım için uyguna geldi yoksa b450 alacaktım. Ama x570 den memnunum keşke 3700x alsaymışım diyorum ama 3600 de oyunlar için yeterli, render vs yapmıyorum çünkü.

ram olarak corsair 2x8gb=16 gb RGB 3600 mhz cl16 ddr4 ram 820 tl işinizi görecektir. Corsair ram kullanıyorum rgb si güzel gerçekten. 32 GB ram'e gerek yok bence. Trident Z neo olanlara bakılabilir.

illa 32 gb istiyorum derseniz de : GSKILL 32GB (2x16GB) SniperX Gri Kamuflaj DDR4 3600MHz CL19 1.35V Dual Kit Ram 1.167 tl vatanda rgb siz pasif soğutma alınabilir. Cl değeri biraz yüksek ama alınabilir bence.

ssd olarak: samsung 500 gb m2 nvme 970 evo PLUS önerirdim ama 800 yada 1 tb demişsiniz 1tb lığı pahalı (1700 tl civarında), onun yerine

CORSAIR 960GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 3000MB Yazma) 1113tL alınabilir. Ek olarak bütçe yetmezse A data f/p olarak bu ssd ye bakılabilir.

edit: ddr5 ve am4 soket değişecek 2021 e doğru o yüzden x570 önermiyorlar. Ram olarakta oyunlarda 16 gb yeterli geleceği için 32 ye gerek duymuyorlar.

ayrıca kasanız midt tower kasa mı ? atx anakart oluyor mu ? Eski anakartınıza bakmaya çalıştım ama matx mi atx mi tam bulamadım.

eski çıkan parçalarıda satarsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 2 Kasım 2019; 23:16:18 >

• Bence x570 almak için çok zorlamayın. b350 ile kullanıyorum gayet idare ediyor. Artan 1000 tlyi dolara yatırsanız 2-3 sene sonra gerçekten bir x570 almanız gerektiğinde para fazlasıyla yeter.

Sıcaklığa gelirsek normal yükte 60 derece, prime 95 ile 80-90 derece. Stock soğutucu değil ama çok lüks bir soğutucuda değil kullandığım.
  • Konuya cevap yazan herkese yardımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum, bilgisayarı bir kaç gün önce topladım ve kullanmaktayım, Asus'un geri ödeme kampanyasına bende katıldım ve onaylanmış gözüküyor, şimdilik memnunum fakat AMD sistemlerde ram ve timing ayarları nasıl yapılıyor halen tam olarak çözebilmiş değilim.

İşlemci : AMD Ryzen 5 3600
    Anakart : ASUS Prime X570 Pro
    Ram : Gskill 16 GB Trident Z Neo 3200 Mhz
  • HyperV H kullanıcısına yanıt
    Bende x570 pro kullanıyorum konu açtım x570 geri ödeme diye anakart bolumunde beklerim.

Hepsiburadada kdv indirimde 1535 tl gibi bi rakama yakaladım 225 tl de geri ödemesi var bekliyoruz bakalım ödemelerini

Ramleri 3600 mhz alsaymışsınız daha iyi olurmuş ama neyse 3200 de iyi

Hayırlı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemciyi 3600 alıp anakarta 1500 lira para vermenin mantığı nedir?

Yani eğer maksat OC ise Ryzen 7 3700x işlemci alıp 500 liralık b450 pro max anakart almak daha mantıklı değil mi?

Ayrıca PCI Ex 4.0 in getirdiği extra fps artışı fiyat farkına kesinlikle değmiyorken.

Yorum değil bilmediğimden soruyorum.
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Merhaba konuya cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum, esasen haklısınız aslında b450 çipsetli bir anakartta satın alsam olurmuş, niyetim daha üst seviye bir işlemci almaktı lakin şu an ki maddi imkanlarım dahilinde anakartı güncel çipsetli alıp 6-7 ay sonra eğer işlemci yetersiz gelirse işlemci değisikliği ile sistemi kullanmaya devam ederim diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 6 Kasım 2019; 1:25:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.