2006 Model Honda City Otomatik Bakım Hakkında
Öncelikle merhabalar, rahmetli babamdan kalan 2006 model Honda City Otomatik aracımız var araç 41.000 Kilometrede, esasen kendime ait aracım olmasına rağmen bu aracın hatırası olduğundan satmayı düşünmemekteyim, sormak istediğim soru araç çok uzun süredir kullanılmıyor, kapalı garajda yatıyor. Bu araca bakım yaptırmak istiyorum araç otomatik vites olup hiç lpg vs. taktırılmamıştır, şanzıman yağı alındığı tarihten itibaren hiç değişmemiştir, geçenlerde aracı çalışsın biraz yürüsün amacıyla garajdan çıkarttım vites geçişlerinde değişik bir ses gelmekte (gıy-gıy tarzında) örnek olarak vites kolu P konumundan R konumuna geçerken biraz zorlanır gibi oluyor ve her konum arası geçişlerde bahsettiğim sesi çıkartmaktadır.
Bu hususla ilgili olarak; Bu aracım için Ankara İli içerisinde özel, güvenilir işini iyi yapan sırf para alabilmek adına alakasız sorunlar çıkartmayan bir servis önerisine ihtiyacım vardır. Yetkili servisin fiyatları çok pahalı olduğundan ve ne yazık ki bütçem kısıtlı olduğundan dolayı özel iyi bir Honda servisi aramaktayım.
Aracın şimdiye kadar sadece yağ değişim ve filtre değişim bakımları yapılmış onun haricinde herhangi bir ağır bakım yapılmamıştır, bu araç ile ilgili bakım yapılırken nelerin değişmesi gerekmektedir bu hususta da önerilere ihtiyacım vardır.
Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni Makyajlı Dacia Duster Hakkında Kullanıcı yorumlarım
Merhabalar, 2022 senesinin Şubat ayında sıfır kilometre olarak satın almış olduğum 2021 Model Dacia Duster Comfort 1.3 TCE EDC aracım hakkında, bu araçtan satın almayı düşünenlere fikir olması açısından ve gördüğüm kadarı ile forumda bu araç ile ilgili fazla bilgi olmaması sebebiyle bu başlığı açmayı uygun gördüm. Öncelikle şunu belirtmek isterim sahip olduğum hiç bir ürünü abartmayı, övmeyi sevmeyen birisiyim, aldığım herhangi bir üründen bir şekilde memnuniyetsizlik duyarsam başka kişilerinde aynısını yaşamasını hiç istemem.
Normalde Comfort paketinde 8" Multimedya ekran ve deri direksiyon simidi yoktur, benim aracımda ek olarak bunlarda vardır.
Bütçeme göre alabileceğim araçlar Honda City, Hyundai Bayon, Toyota Corolla ve Dacia Duster, esasen nispeten sorunsuz olduğu için Corolla almayı istiyordum fakat 2 aydır bayilerde Corolla araç bulamadım ve Toyota Bayilerinin ilgisiz tutumu sebebi ile Corolla almaktan vazgeçtim.
Öncelikle araç ile ilgili yaşadığım sıkıntı ve eksikliklerden bahsetmek isterim.
NOT : Bunlar benim kişisel görüş ve yorumlarımdır başka kişilere göre sorun olmayabilir.
1) Aracım henüz 440 Kilometre de iken tesadüfen cam suyu eklerken, motor soğutma sıvısının çok düşük seviyede olduğunu ve genleşme kabında hiç sıvı olmadığını fark ettim. Halbuki aracı ilk teslim aldığımda bakmıştım min ile max çizgisi arasındaydı, hemen aracı satın aldığım yetkili servise gidip durumu izah ettim, ilk başta normaldir diye belirttiler sonra ısrar etmem üzerine soğutma sıvısı eklemeyi kabul ettiler neredeyse bu sıvının ücretini de isteyeceklerdi, biraz çıkışmam üzerine sıvıyı ekleyip tekrar olursa gelin diye belirttiler.
2) Aracı aldığım ilk günden itibaren arka koltuk civarlarından rahatsız edici bir trim sesi gelmekteydi, bunu arka koltuk emniyet kemerlerini takılı bırakarak çözdüm.
3) Aracın kendi zemin halısı bana çok kalitesiz ve tam düz değil gibi geldi, gaz pedalının olduğu kısım daha araç 1000 km civarında olmasına rağmen ayakkabının denk geldiği taban zeminde hafif çökme oluşturmuş. Elbette lüks bir araç deneyimi beklemiyorum.
4) Aracın multimedya ekranında bulunan saat hafta en az 2 defa akşam aracı bıraktığım vakitte kalıyor bazen araç yürüdükten 15 dk sonra düzeliyor bazen daha geç düzeliyor.
5) EDC 6 ileri kuru tip yarı otomatik şanzımanı çok beğendiğimi söyleyemem; araçta yokuş kalkış desteği olmasına rağmen ve yokuşta beklerken vitesi D konumunda biraz tutmama rağmen geri kaçırdığı oluyor. Ara sıra sarsıntılı çalışıyor ve bazen garip sesler çıkartıyor ve yokuşlu yerlerde geri geri kalkmak çok sıkıntı olabiliyor, gazı az verince tıkır tıkır sesler çıkartıp kafası karışabiliyor, gazı fazla verince de araç birden ivmelenip fırlayabiliyor.
6) Aracın benim açımdan en büyük eksisi ise, sahip olduğum Comfort (en baz) pakette sürücü koltuğunda koltuk yükseklik ayarı olmamasıdır bence bu kabul edilebilir bir şey değildir. Boyu çok uzun birisi olmamama rağmen (1.74) aracın koltuğu fabrika çıkışı biraz yüksek konumlandırılmış bu da sürüş konforunu etkilemektedir, normalde sürücü koltuğu yükseklik ayarı olmayan bir araç almazdım ancak hem maddi durum yetersizliği hem de bir anlık gaflet sonucu almış bulundum.
7) Eski usül ayna ayarı ve arka camların çevirmeli olmasını saymıyorum bile bunları bilerek kabul ederek aracı satın aldım.
8) Aracın arka koltuklarında diz mesafesi maalesef hiç iyi değil, arka koltuğa oturalar oldukça zorlanıyor.
Aracın beğendiğim ve hoşuma giden yanları
1)Yerden yüksek olmasını çok beğeniyorum, en kötü bozuk köy yollarında bile araç altını sürtmeden ve çok sarsmadan güzelce gidebiliyor. Bir çok sedan aracı sürmenin mümkün olmadığı yükseltili yerlere neredeyse düz yol gibi çıkabiliyor.
2)Aracın direksiyon sistemi eski aracıma kıyasla bana çok konforlu geldi, direksiyonu çok rahat ve net buldum sürüş keyfi katıyor.
3)Aracın motorundan bahsetmek için biraz erken olsa da şahsi düşüncem iyi mühendislik sonucu geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum 1.3 TCE 150 Beygir motor çok istekli, oldukça sessiz ve yakıtı da bir benzinli arabaya göre korktuğum kadar olmadı, hatta neredeyse eski dizel arabamda bir depo ile yaptığım kilometrenin aynısını yapıyorum
Şehir içinde yol bilgisayarı ortalama 6.9 ile 7.2 arasında göstermekte ortalama 100 km de 8 lt diyebilirim,bu benim için kabul edilebilir bir değerdir.
EDC Şanzıman hakkında
Merhabalar yerden yüksek suv tarzı ve otomatik araç ihtiyacım olduğundan ve maalesef bütçem kısıtlı olduğundan dolayı 2021 Model Dacia Duster 1.3 TCE EDC 150 Beygir yarı otomatik şanzımanlı araç satın aldım, bu konu hakkında daha önceden hep düz vitesli araçlar kullanmam sebebi ile otomatik vitesli araçlara pek aşina değilim, sanıyorum yarı otomatik şanzımanlar arıza konusunda biraz daha hassas olası bir arıza riskine karşı dikkat etmem gereken hususlar nelerdir , bu konuda bilgi rica ediyorum.
Ek olarak sormak istediğim sorular vardır.
1) Sıkışık trafikte aracın vites kolu üzerinde bulunan, manuel modu kullanmak daha mı mantıklıdır ? ve manuel modu kullanırken durduğumuzda vites kolunu D konumunda tutmak sıkıntı oluşturur mu ?
2) Vites kolu üzerinde bulunan mandalı her vites geçişinde kullanmak gerekli mi ? manuel modunda yine bu mandala basmak gerekli mi ?
3) Işıklarda beklerken vitesi devamlı N konumuna almak gerekir mi ?
4) Olası bir arıza durumunda Ankara'da EDC şanzıman konusunda iyi bir usta önerisi var mı ?
5) EDC şanzımanın kronik sorunları nelerdir ? ve ortalama maliyetler ne kadar tutmaktadır ?
Bilgi verecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.
Araç satma ve takas konusu hakkında
Merhabalar, 2014 Model 49.000 Km’de Skoda Octavia 1.6 Dizel araç sahibiyim aracımı satıp başka bir marka araç satın almayı düşünmekteyim, bu konu ile ilgili sormak istediğim birkaç soru vardır, cevaplamanızı rica ederim teşekkür ediyorum.
En son 8 sene önce sıfır araç satın almıştım, bu alım, satım işlerine oldukça uzak kaldım maalesef etrafta türlü, türlü insan var haberlerde sürekli yeni dolandırıcılık yöntemleri görmekteyiz, mağdur olmamak adına bu işlerin püf noktalarını öğrenmek isterim.
1) Araca uygun alıcı çıktığında satış esnasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir, nakit olarak mı ? yoksa banka havale/eft yöntemi ile satmak mı ? daha güvenilir olur ?
2) Diğer sorum ise takas yöntemi hakkındadır, örnek olarak yetkili bir sıfır araç satan bayiden takas yöntemi ile üzerine nakit ekleyerek araç almak istediğimde bu hususta dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir.
3) Sıfır araç satın alırken yada kendi aracımı yetkili bayide sıfır bir araç ile ek ücret ödeyerek takas etmek istediğimde, Noterde verilen vekaletname konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Yeni Dacia Duster Hakkında
Merhabalar, 2014 Model 1.6 Dizel düz vites 49.000 Km. de Skoda Octavia araca sahibim, artık düz vitesli araç kullanmak istemediğimden dolayı otomatik vitesli bir araç satın almayı düşünmekteyim ve Suv diye tabir edilen yerden yüksek olan araçlardan satın almayı planlamaktayım fakat maalesef bütçem kısıtlı olduğundan Dacia Duster Modeli aklıma yatmaktadır, bu araç ile ilgili sormak istediğim bir kaç soru vardır, bahse konu aracı kullanan kişiler cevaplayabilirse sevinirim.
2021 yada 2022 model sıfır almayı düşünmekteyim.
1) Bu aracın kronik sorunları var mıdır ?
2) 1.3 TCE Turbo benzinli motor ve 6 ileri EDC şanzıman sorunsuzluk olarak nasıldır ?
3) Duster ile ilgili internette bulunan yorumlarda gördüğüm kadarı ile gaz ve fren pedallarının olduğu yerden rüzgar alıyor ve aracın içi su alıyor gibi sorunlardan bahsedenler olmuş bu tarz kronik sorunları var mıdır ?
Araçtan beklentim yerden yüksek olması, sürücü mahallinin geniş olması ve otomatik vites olmasıdır, aracı kullanım tarzım günlük 30 Km civarı yol ve yılda 1-2 kez şehir dışı kullanım şeklindedir.
Bu araç yerine kendi aracımın üzerine maksimum 150 bin TL ekleyerek satın alabileceğim bir araç önerisi rica etmekteyim.
2014 Model Octavia'dan sonra Corolla
Merhabalar 2014 Model 1.6 TDI Skoda Octavia araç sahibiyim aracım en boş versiyonu ve düz vitesli modeldir, aracı genelde şehir içinde kullandığımdan ve artık düz vitesli araç kullanmak beni rahatsız ettiğinden dolayı otomatik vitesli Benzinli Corolla almayı düşünmekteyim, sıfır araçlar içerisinde liste fiyatı olarak en uygun Corolla gözüktüğünden bu aracı aklıma kestirdim, sormak istediğim birkaç soru vardır.
1) Dizel Octavia'dan sonra Benzinli otomatik Corolla yakıt ekonomisi olarak çok üzer mi ?
2) Corolla yerine otomatik şanzımanı sorunsuz olan araç önerisi alabilirim.
3) Şu an Toyota bayisine gitsem liste fiyatından sıfır araç bulunuyor mu acaba ?
4) Otomatik vitesli, sorun çıkartmayacak maksimum 250 bin TL civarı mümkünse sıfır otomatik araç önerisi rica etmekteyim.
Aslında Octavia aracımdan ziyadesiyle memnunum fakat sol dizimde problem olduğundan düz vites araç kullanmak artık beni oldukça rahatsız etmeye başladı, bu sebepten istemeyerek te olsa 48 bin Km. de olan aracımı satıp otomatik vitesli araç almayı düşünmekteyim.
Displayport sorunu hakkında yardım
Merhabalar, Asus MG248Q 1080p 144hz monitör sahibiyim monitör ekran kartına displayport kablosu ile bağlı, monitör ara sıra 'displayport no signal' uyarısı vermekte ve görüntü gelmemekte bu sıralar bu sorun çok sık olmaya başladı, her defasında mönitörün güç kablosunu söküp geri taktığımda düzelmekte fakat monitörün diğer girişlerinde (hdmi,dvi) bu sorun olmamakta internet üzerinde yaptığım araştırmalar neticesinde display port ve monitör güç tasarrufu ile ilgili olduğu yazmakta, displayport kablosunu değistirmiştim ve neredeyse 1 senedir bu sorun olmuyordu bu sıralar çok sık olmaya başladı konu ile ilgili tavsiyeleri beklemekteyim.
RTX 3080 ve 1080p monitör sorunu
Öncelikle merhabalar, RTX 3080 ekran kartı ve 24" 1080p 144 hz monitör kullanmaktayım, sanıyorum ekran kartı ve monitör tam uyumlu olmadı, bu sebepten ekran kartından istediğim verimi alamıyorum, 1080p çözünürlükte kullanmama rağmen orta-üst ayarlarda bir çok oyunda 120 fps üzerinde oyun oynayamıyorum, oyunların akıcılığı ile ilgili herhangi bir sorun yok fakat bu karttan beklentim 1080p yada 2K çözünürlükte en azından 144 fps sabit oynatır diye umuyordum, araştırmalarıma göre tam emin olmamakla beraber 1080p çözünürlükte yük işlemciye biniyor ekran kartı tam gücünü kullanamıyor, bu hususla ilgili olarak 1080p çözünürlüklü 144 hz tazeleme hızlı monitör ile bu kartı en verimli nasıl kullanırım.
Bu monitöre neden RTX 3080 ekran kartı aldın diye soracak olanlara, kartı bir tanıdığımdan uygun bir fiyata elimde bulunan GTX 1080 ekran kartı takası ile denk getirdim ve ne yazık ki önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni monitörde alamayacağım, lütfen ekran kartını satıp başka kart satın almamı önermeyiniz, teşekkürler.
Diğer sistem bileşenleri şu şekildedir.
İşlemci : Ryzen 9 3900X overclock vs. yoktur fabrika çıkışı hızlarda kullanmayı tercih etmekteyim.
Ram : 32 GB 3600 Mhz DDR4 ram
Monitör : Asus MG248Q 1080p 144hz
Silinmesini rica ederim
Konunun silinmesini rica ederim, gerek kalmadı başka marka güç kaynağı satın aldım.
Sessiz ve Güçlü güç kaynağı önerisi rica ediyorum
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 918
İkinci El Bölümü Mesajları: 45
Konularının görüntülenme sayısı: 80.170 (Bu ay: 3.213)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 63 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware