Merhabalar, 2022 senesinin Şubat ayında sıfır kilometre olarak satın almış olduğum 2021 Model Dacia Duster Comfort 1.3 TCE EDC aracım hakkında, bu araçtan satın almayı düşünenlere fikir olması açısından ve gördüğüm kadarı ile forumda bu araç ile ilgili fazla bilgi olmaması sebebiyle bu başlığı açmayı uygun gördüm. Öncelikle şunu belirtmek isterim sahip olduğum hiç bir ürünü abartmayı, övmeyi sevmeyen birisiyim, aldığım herhangi bir üründen bir şekilde memnuniyetsizlik duyarsam başka kişilerinde aynısını yaşamasını hiç istemem. Normalde Comfort paketinde 8" Multimedya ekran ve deri direksiyon simidi yoktur, benim aracımda ek olarak bunlarda vardır. Bütçeme göre alabileceğim araçlar Honda City, Hyundai Bayon, Toyota Corolla ve Dacia Duster, esasen nispeten sorunsuz olduğu için Corolla almayı istiyordum fakat 2 aydır bayilerde Corolla araç bulamadım ve Toyota Bayilerinin ilgisiz tutumu sebebi ile Corolla almaktan vazgeçtim. Öncelikle araç ile ilgili yaşadığım sıkıntı ve eksikliklerden bahsetmek isterim. NOT : Bunlar benim kişisel görüş ve yorumlarımdır başka kişilere göre sorun olmayabilir. 1) Aracım henüz 440 Kilometre de iken tesadüfen cam suyu eklerken, motor soğutma sıvısının çok düşük seviyede olduğunu ve genleşme kabında hiç sıvı olmadığını fark ettim. Halbuki aracı ilk teslim aldığımda bakmıştım min ile max çizgisi arasındaydı, hemen aracı satın aldığım yetkili servise gidip durumu izah ettim, ilk başta normaldir diye belirttiler sonra ısrar etmem üzerine soğutma sıvısı eklemeyi kabul ettiler neredeyse bu sıvının ücretini de isteyeceklerdi, biraz çıkışmam üzerine sıvıyı ekleyip tekrar olursa gelin diye belirttiler. 2) Aracı aldığım ilk günden itibaren arka koltuk civarlarından rahatsız edici bir trim sesi gelmekteydi, bunu arka koltuk emniyet kemerlerini takılı bırakarak çözdüm. 3) Aracın kendi zemin halısı bana çok kalitesiz ve tam düz değil gibi geldi, gaz pedalının olduğu kısım daha araç 1000 km civarında olmasına rağmen ayakkabının denk geldiği taban zeminde hafif çökme oluşturmuş. Elbette lüks bir araç deneyimi beklemiyorum. 4) Aracın multimedya ekranında bulunan saat hafta en az 2 defa akşam aracı bıraktığım vakitte kalıyor bazen araç yürüdükten 15 dk sonra düzeliyor bazen daha geç düzeliyor. 5) EDC 6 ileri kuru tip yarı otomatik şanzımanı çok beğendiğimi söyleyemem; araçta yokuş kalkış desteği olmasına rağmen ve yokuşta beklerken vitesi D konumunda biraz tutmama rağmen geri kaçırdığı oluyor. Ara sıra sarsıntılı çalışıyor ve bazen garip sesler çıkartıyor ve yokuşlu yerlerde geri geri kalkmak çok sıkıntı olabiliyor, gazı az verince tıkır tıkır sesler çıkartıp kafası karışabiliyor, gazı fazla verince de araç birden ivmelenip fırlayabiliyor. 6) Aracın benim açımdan en büyük eksisi ise, sahip olduğum Comfort (en baz) pakette sürücü koltuğunda koltuk yükseklik ayarı olmamasıdır bence bu kabul edilebilir bir şey değildir. Boyu çok uzun birisi olmamama rağmen (1.74) aracın koltuğu fabrika çıkışı biraz yüksek konumlandırılmış bu da sürüş konforunu etkilemektedir, normalde sürücü koltuğu yükseklik ayarı olmayan bir araç almazdım ancak hem maddi durum yetersizliği hem de bir anlık gaflet sonucu almış bulundum. 7) Eski usül ayna ayarı ve arka camların çevirmeli olmasını saymıyorum bile bunları bilerek kabul ederek aracı satın aldım. 8) Aracın arka koltuklarında diz mesafesi maalesef hiç iyi değil, arka koltuğa oturalar oldukça zorlanıyor. Aracın beğendiğim ve hoşuma giden yanları 1)Yerden yüksek olmasını çok beğeniyorum, en kötü bozuk köy yollarında bile araç altını sürtmeden ve çok sarsmadan güzelce gidebiliyor. Bir çok sedan aracı sürmenin mümkün olmadığı yükseltili yerlere neredeyse düz yol gibi çıkabiliyor. 2)Aracın direksiyon sistemi eski aracıma kıyasla bana çok konforlu geldi, direksiyonu çok rahat ve net buldum sürüş keyfi katıyor. 3)Aracın motorundan bahsetmek için biraz erken olsa da şahsi düşüncem iyi mühendislik sonucu geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum 1.3 TCE 150 Beygir motor çok istekli, oldukça sessiz ve yakıtı da bir benzinli arabaya göre korktuğum kadar olmadı, hatta neredeyse eski dizel arabamda bir depo ile yaptığım kilometrenin aynısını yapıyorum Şehir içinde yol bilgisayarı ortalama 6.9 ile 7.2 arasında göstermekte ortalama 100 km de 8 lt diyebilirim,bu benim için kabul edilebilir bir değerdir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 1 Nisan 2022; 10:2:25 > |
Yeni Makyajlı Dacia Duster Hakkında Kullanıcı Yorumları
Kullanıcılar, Dacia Duster 1.3 TCe motor seçeneği hakkında genellikle olumlu yorumlar yapıyorlar.
Performans ve Yakıt Tüketimi:
- 150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.3 TCe motor, yeterli performans sağlıyor.
- Kullanıcılar, yakıt tüketiminin gerçek dünya koşullarında ortalama 6-7 litre/100 km olduğunu bildiriyor.
Otomatik Şanzıman:
- Dacia Duster 1.3 TCe otomatik şanzıman seçeneği, sürüşü kolaylaştırıyor.
- Yorumlar, şanzımanın yumuşak ve duyarlı olduğunu gösteriyor.
4x4 Performansı:
- 1.3 TCe 150 4x4 kullanıcıları, Duster'ın arazi koşullarında etkileyici bir performans sergilediğini belirtiyor.
- Dört tekerlekten çekiş sistemi, zorlu yollarda güvenli ve istikrarlı bir sürüş sağlıyor.
Genel Yorumlar:
Genel olarak, Dacia Duster 1.3 TCe kullanıcı yorumları olumlu. Kullanıcılar, aracın iyi performansını, yakıt verimliliğini, otomatik şanzıman seçeneklerini ve 4x4 yeteneklerini takdir ediyor.
Bununla birlikte, bazı kullanıcılar araçtaki bazı plastik parçaların kalitesi ve bilgi-eğlence sisteminin yavaşlığı konusunda endişelerini dile getiriyor.