Şimdi Ara

ryzen 5 overclock için anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, ben r5 1600x almayı düşünüyorum, ve yanındada güzel bir soğutucu. Tüm çekirdekleri 4 ghz yapmak istiyorum. Ama kafama anakart takıldı.
    Ben şimdi asus b350 prime bi anakart alsam yada asrock fatal1ty x370 anakart alsam aralarında ki fark ne olur ?
    Asus b350 prime ile 4 ghz ye çıkamazmıyım ? yada x370 anakart bana extradan ne sağlar ?

• Olur da Ryzen alırsam, ucuz bir B350 anakart alıp geçmeyi düşünüyorum.
    Asus Prime B350M-A' nın VRM' lerinde (ya da başka bir yerinde de olabilir...) soğutucu yokmuş. Overclock potansiyelini etkiler mi ya da uzun vadede anakart bu nedenle sorun çıkarır mı ki?
    Aynı anakartın plus modeli var. Onda durum nasıl acaba? :)
  • Imkan varsa asrock fatality al tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRM soğutması olan her hangi bir board iş görür.

Zaten 3.9-4.0 Ghz üstüne istesen de çıkamayacağın için fark etmeyecektir.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    4 ghz bana yeterli, b350 ile çıkabilceksem anakarttan istediğim herşeyi b350 sağlıyor zatn
  • defineci00 D kullanıcısına yanıt
    Bunu veya bulabilirsen gigabyte marka başka versiyonunu alabilirsin. Bios açısından şu an en stabil gigabyte, sonrasında da msi geliyor. Tabi ki asrock anakartı da yabana atmamak lazım
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-ab350-gaming-3-amd-b350-soket-am4-ryzen-ddr4-3200-o-c-mhz-anakart.html
    http://www.nanokatalog.com/ASRock-AB350-Gaming-K4-AM4-ATX-D-SubDVIHDMI-DDR4-retail-Anakartlar,PR-282980.html
    http://www.nanokatalog.com/MSI-B350-TOMAHAWK-B350AM4ATXDDR4VGAAMD-Anakartlar,PR-282986.html

• asus prime x370 pro almayın. x370 li bir anakart olmasına rağmen blck ayarı yok. 3000mhz lık ramleri 2933mhz de çalıştırmaya çalışıyor. blck ayarı olan bir anakartta tam olarak 3000mhz de çalıştırabilirsiniz. Bazı ramler (bendeki corsair lpxler gibi) 2933 gibi kıl tüy frekansları kabul etmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MSI X370 Titanium veya ASRock X370 Prof. Gaming, bu iki anakarttan birini almayı düşünüyorum.Hangisini tavsiye edersiniz?Her iki anakartta ram leri 3000 mHz ve üstü hızlarda kullanmaya izin veriyor mu?Tavsiyeniz nedir?
  • nativen N kullanıcısına yanıt
    Asrock msi veya gigabyte alabilirsiniz. Zaten Agesa bioslar dağıtılmaya da başladı. Stabilite ve uyumluluk hat safhaya çıkacak
  • 1600X almanı tavsiye etmem. 1600 alıp aradaki farkın üzerine de biraz para koyup şu anakartı şuradan;https://www.incehesap.com/asus-prime-x370-pro-anakart-fiyati-33982 alabilirsin. Sonra da stok soğutucuyla elindeki çip şanssız bir çipse 3,9. Ortalama bir çipse 4 Ghz'e OC edersin. Stok soğutucu 1,39 Voltta 1600'ü 2 saat stres testte ancak 80 Derece yapıyor. Son derece yeterli. Serin çalışsın dersen 1,32V-3,9 Ghz gibi bir şey yaparsın. Buz gibi olsun ne olursa olsun hiç ısınmasın dersen 1,25V 3,7 Ghz denersin :)
  • elinizde uyumlu bir soğutucu yok ise 1600x + soğutma masrafı yerine ilk etapta 1700+stok alırdım fiyat olarak bir hayli yaklaşmakta neden mi bu benim şahsi görüşüm geçmiştede örnekleri var gene amd den 2 den 4 e geçiş evresinde 3 çekirdek işlemciler vardı ki günümüzde çekirdek optimizasyonlarından hayla çok bahsedilmekte ara çekirdeklere pek uygun yazılım olmayacaktır yazılımlar 4 ten 8 e adapte edilecektir 6 arada kalacakdır.Denemedim kulaktan duyma bilgidir ama stok ile 1700 ün 3.85 ghz yi gördüğü bios güncellemeleri ile o.c performanslarda değecek artış olur ise duruma göre sonradan güncel uyumlu güzel bir soğutucu ile 4.0 ghz vew üstüne denersin ben böyle yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaksisheytan -- 16 Nisan 2017; 0:52:21 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Atladığınız nokta, bundan sonraki işlemciler de aynı anakartta kullanılacak. İyi bir anakart almak mantıklı o yüzden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Atladığınız nokta, bundan sonraki işlemciler de aynı anakartta kullanılacak. İyi bir anakart almak mantıklı o yüzden.

B350'ler kötü değil ki takar kullanır.
  • nativen N kullanıcısına yanıt
    Asrock 370 nerdeyse b350 fiyatina bende asrock almayi dusunuyorum ama lakin fakat su bioslar bi gelsin bakalim ramlarin durumu ne olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.