Şimdi Ara

intel 7700 işlemci alınır mı ve 7700k arasındaki fark nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fatih Yasin Söndüren F kullanıcısına yanıt
    8600K almana birşey demem kesinlikle tavsiyemdir güle güle kullan. İyi bir z370 Anakart al bütçen var ise yeni aldığım maximus x hero önerebilirim veya asus rog strix z370-E

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarH

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih Yasin Söndüren

@8erk @SerdarH hocam düşündüm taşındım bide kaşındım intel 8600k almaya karar verdim sizce doğru mu yaptım? anakart ise bunu seçtim sizce de uygun mudur performans açısından fikir verirseniz sevinirim

Hocam sıfırdan topluyorsanız 8. nesil alacaksınız tabii ki. fakat mevcutta kullandığınız güçlü bir 1151 anakartınız varsa 7. nesil hatta 6. nesil i7 işlemciler dahi oyunlarda performans olarak yeterli hatta fazla gelir.

Anakart olarak bunu öneririm. Hem görsellik açısından daha güzel hem asus. Anakartta en sağlam donanımı asus üretiyor en iyi desteği msi sağlıyor benim bildiğim kadarıyla. Gigabyte anakart hiç kullanmadım.

hocam sistemim bu şuanlık benim pc toplama amacım profesyonel olarak ev pc stüdyosu kurmak müzik programlarıyla 20 30 kanal açtıktan sonra işlemciyi kastırıyor çızırtılar geliyor bu yüzden almışkende psikolojik olarakta iyi bişey alayım istedim i7 8700k da alırım istesem ama bütçeyi zorlamak istemiyorum aradaki fiyat farkına da değdiğini düşünmüyorum yutubdaki karşılaştırma testleriyle gördüğüm kadarıyla düşünüyorum birde hocam şuan kullandığım sistemdeki anakart ram ve işlemciyi değiştirip yerine 8. nesil sistem ile yola devam edilebilir mi bu psu ekran kartı ssd disk ile falan siz ne düşünüyorsunuz tşk ederim cevabınız için

ekran karti :amd r265
    kasa: corsair 200r
    işlemci: amd 6300
    anakart: asus m5a97 le 2.0
    ram:16 gbhard disk:3 tb western digital
    Ssd disk:samsung evo 120 gb
    işlemci soğutucusu:contac 21

• quote:

Orijinalden alıntı: 8erk

8600K almana birşey demem kesinlikle tavsiyemdir güle güle kullan. İyi bir z370 Anakart al bütçen var ise yeni aldığım maximus x hero önerebilirim veya asus rog strix z370-E

media marktten bizim burdan alacağım inşallah bugün gittim baktım 1 tane duruyordu yarına kadar satılmazsa alacağım inşallah bütçem var ama başka parçalara da para kalsın istiyorum mesela ram gibi ekran kartına para vermek istemiyorum mesela r7 265 ile yola devam etsem sıkıntı olur mu sizce aşağı da şuan ki kullandığım sistemi de yazdım şuan ile 8. nesil intel arasında gerçekten hissedilir aman aman fark var mıdır pişman olur muyum diye de korkuyorum bu kadar para yatırım yapıpta hayal kırıklığına uğramakta istemiyorum o yüzden almışken iyi bir işlemci alayım istedim fikirlerinizi bekliyorum mesajınız için teşekkür ederim daha uygun anakartta tavsiye ederseniz sevinirim 1.000tl ayırabilirim en fazla anakarta tşkler tekrardan

• Amazon.de den alırsan rog strix z370-E yi 850-900 arası bir ücrete alabilirsin. Budget anakartlar çıkmadı en aşağı 600 kiraya vardı en son o da alıncak kart değil bu seviye cpu için.

Gözle görülür dediğin kartın çok iyi değil 20-30 fps gark ettirmez. Fakat 3-5 belkide optimizasyonuna görr 10 fps fark ettirebilir.

• quote:

Amazon.de den alırsan rog strix z370-E yi 850-900 arası bir ücrete alabilirsin. Budget anakartlar çıkmadı en aşağı 600 kiraya vardı en son o da alıncak kart değil bu seviye cpu için.

hocam 600 tllik anakart ile 1000 tllik anakart arasında performans olarak ne gibi farklar vardır aynı işlemci ile birde hocam kredi kartı kullanmıyorum nakit elden almam lazım izmirde de oturduğum için dezavantajım var
  • quote:

Gözle görülür dediğin kartın çok iyi değil 20-30 fps gark ettirmez. Fakat 3-5 belkide optimizasyonuna görr 10 fps fark ettirebilir.

sadece oyun için demedim hocam program kullanırken yine sorunlar yaşar mıyım görev sonlandır gibi tipik windows hataları kasmalar yaşanır mı mesela sizin 8700k varmış sisteminizde memnun musunuz tecrübeniz nedir
    Vrm kalitesi uzun ömür istiyor isen işlemcini ileride değişmeden sadece overclockls yetmediği bir gpu olursa şuan içim konuşmuyorum kolayca overclock edip darboğazı kaldırırsın

• birde hocam bu darboğaz dedikleri olay nedir bunu yaşar mıyım elimdeki ekran kartıyla yola devam ettiğim takdirde
    Şuan bende 8700K var evet oyunlarda fps drop yaptırıyor. Çoğu kullanıcıda 6-12 çekirdke diye cpu stuttering oluyor optimizasyon özürlüsü diyebilirim. Ama alınır mı? Alınır çünkü sistemi genelde oyun için kullanmıyorum.

Yok yaşamazsın genelde cpu bottleneck olur. Yani işlemci ekran kartına yetişemez ama sende bi sıkıntı olmaz.

• @8erk hocam bir de bir sorum olacak corsair 200r kasa içine bahsettiğiniz anakart sığar mı dersiniz anakart mevzusuna gelecek olursakta ne kadar ekmek o kadar köfte gibi aslında bütçe ne kadar iyi olursa anakart için anakarta overclock ile daha ileri de oluşacak darboğaz için sorunu ortadan kaldırmış olacağım doğru mu anladım?
    Daha iyi bir anakart iyi vrm olduğu için daha iyi overclock buda ileride oluşabilecek cpunum gpuya yaptığı darboğazı ortadan kaldırır. Anakart sığar problem olmaz kasanın ATX desteği var.

• @8erk çok tşk ederim hocam çok saolun verdiğiniz bilgiler için gönül rahatlığıyla yarın ilk olarak 8600kyı alacağım inşallah :)
  • Hayırlısı olsun. İyi forumlar

• quote:

Sizin 850 liralık işlemciye 700 liralık anakart tercihinizde şahane olmuş. Bir de sistem önerilerinde yorum atmadığınız konu yok umarım insanlara 8400+z370 önermiyorsunuzdur.

1080p monitörde +2 çekirdeğin faydalarını sonuna kadar kullanırsınız umarım

adamı soğutma sistemden yahu, hiç bu kadar uzun sure aynı sistemi kullanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Sizin 850 liralık işlemciye 700 liralık anakart tercihinizde şahane olmuş. Bir de sistem önerilerinde yorum atmadığınız konu yok umarım insanlara 8400+z370 önermiyorsunuzdur.

65W TDP değeri olan işlemciye 350-400 liralık sıvı soğutmada cabası. stok fan yada hava soğutma yetersiz geldiyse demek ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

65W TDP değeri olan işlemciye 350-400 liralık sıvı soğutmada cabası. stok fan yada hava soğutma yetersiz geldiyse demek ki

kendi bilir artık.

• Öyle bir yazıp işlemciyi gömmüşsünüzki görende i7 7700'ü, g 4560'la bir sanacak :)

• quote:

Hayırlısı olsun. İyi forumlar

tşk ederim hocam şimdi gördüm mesajınızı pcyi topladım windows 10 kurmak zorunda kaldım windows 7 kurulmuyor diskleri göremediğin sölüyor format aşamasında yardımcı olabilir misiniz tşk ederim size de iyi forumlar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.