Şimdi Ara

160 Gb Harici Disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

160 gb external harici smart disk im var fakat bilgisayarın usb portna taktıgım zaman nedense aleti görmesi 15 dakikayı alıyor ve otomatik kullan moduna geçiyor.. Biraz zaman veriyorm HDD ye rahatlasın diye daha sonra diski açıp işlem uygulamak istediğimde ise hdd uzun süre işlemi yapmıyor ,yazma ve okma ledleri yanip sönmüyor. Yada ledler 5er 10 ar dakka arayla bir yanip bir sönüyor ama işlem saatlerce sürüyor. Daha sonrada işlem başarısız.

HDD de herhangi bir problem yok çünkü laptop'uma taktığım anda sistem hemen görüyor. Ve işleme anında başlayabiliyor sornsz halledebiliyorm ama masaüstü bilgisayarimda bahsettiğim sorunu yaşıyorum. Sizce sebebi ne olabilir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Masaüstü bilgisayarımın Sistem özellikleri;

P4-3.00
    1GB DDR 400 RAM
    250 GB SATA HDD
    80 GB IDE HD
    LG DVD writer
    Ati Saphire 256 MB x1600 PRO
    FEEL Hurricane model KASA

• Harici HDD kullanımı (ANLATIM) burada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) burada.

+
    Sorunu hata denetleme işlemi çözebilir.
    Bunun için,
    başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • Sorunumu sait başlıktaki metni okyarak ve chkdsk yönetimiyle çözmeye çalıştım ama değişen birşey yok başka bildiğiniz bir yöntem varmı neyden kayanklaniyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademalanya -- 10 Ağustos 2008; 1:01:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ademalanya

Sorunumu sait başlıkta ve chkdsk yönetimiyle çözmeye çalıştım ama değişen birşey yok başka bildiğiniz bir yöntem varmı neyden kayanklaniyor olabilir

Diskiniz dolu ise, rarlı dosyalar çoğunlukda ise, dosya parçalanması çok fazla ise bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

Diskinizde bozuk satıh(bad sectör) oluşmuş da olabilir. En güzeli diskinizi biçimlendirmekdir. (Biçimlendirme yapmadan önce verilerinizi yedeklemelisiniz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Sorunumu sait başlıkta ve chkdsk yönetimiyle çözmeye çalıştım ama değişen birşey yok başka bildiğiniz bir yöntem varmı neyden kayanklaniyor olabilir

Diskiniz dolu ise, rarlı dosyalar çoğunlukda ise, dosya parçalanması çok fazla ise bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

Diskinizde bozuk satıh(bad sectör) oluşmuş da olabilir. En güzeli diskinizi biçimlendirmekdir. (Biçimlendirme yapmadan önce verilerinizi yedeklemelisiniz)

Yardımlarınız için teşekkür ederim yalniz işin garibi diger pclerde veya laptoplarda herhangi bir sorn yok sadece kendi masaüstü pcmde bu sorunu yaşıyorum...

Şuanda diski biçimlendireceğim fakat dediğim gibi bu sorun bence farklı donanimsal bir sorun gibi geliyor bana...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim yalniz işin garibi diger pclerde veya laptoplarda herhangi bir sorn yok sadece kendi masaüstü pcmde bu sorunu yaşıyorum...

Şuanda diski biçimlendireceğim fakat dediğim gibi bu sorun bence farklı donanimsal bir sorun gibi geliyor bana...

Olabilir.. Virüs programınızdan da kaynaklanıyor olabilir. USB girişlerinizde de sorun olabilir. Arka usb girişlerde de bu sorun var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arka usb portlarına baglıyorm önlere baglıyorm yine aynı sorun.
    ilk aldığım zamanda böyle bir sorn olmştu sonra kendiliğinden halolmustu ama 2 gündür deniyorm yine ayni sorn ne yapsam nafile. Yani başka pclerde olmasa bu kadar kafaya takmiycam garip birşey çünkü bana kastımı vardır nedir anlamadım :)
  • Yine de bi biçimlendirme yapın.
  • İlginiz için teşekkürler..

Tekrar bağladım eğer hdd yi görürse birde biçimlendirip deneyeceğim...
  • Biçimlendirdim fakat hala aynı
  • anakartın usb 2.0 desteklemediginden bu sorunla karsılasıyorsun maalesef oteki usb leride dene teker teker belki usb 2.0 olan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getaway -- 10 Ağustos 2008; 1:51:14 >
  • Anakartımdaki bütün usb portları 2.0 hepsinde denedim ama sorun devam ediyor.Bir formatla çözmeye çalışacağım. Türk usulü olacak biraz ama belki bilgisayar şöle bir silkinir kendine gelir :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.