Şimdi Ara

160 GB lık Harddisk (HDD) Niye 132 Görünüyo?? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gigatekten sistem topladım..ama gelen hdd 160 GB olması gerekirken 132 GB görünüyor..Fdisk bölümünde toplam boyut 132 GB diyor... tam olarak 160 GB olmaması normal..ama 28 GB lık bi veri kaybının nedeni nedir? bi çözümü var mıdır??cevabınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler..

• Baslat - calistir - regedit yazip entera basin. Suraya gidin:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
    sag tarafta EnableBigLba adinda bir DWORD degeri yaratin ve 1 olarak deger verin. Bilgisayari yeniden baslatip baslat - calistir - diskmgmt.msc yaizp entera basin. Orada bicimlendirilmemis olan alani bicimlendirin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Baslat - calistir - regedit yazip entera basin. Suraya gidin:
    sag tarafta EnableBigLba adinda bir DWORD degeri yaratin ve 1 olarak deger verin. Bilgisayari yeniden baslatip baslat - calistir - diskmgmt.msc yaizp entera basin. Orada bicimlendirilmemis olan alani bicimlendirin.

dostum çok çok teşekkür ederim..işe yaradı...tekrar teşekkür ederim
  • bunun cevabı çok basit vede hiçbirşey yapman gerekmiyor.

Windows 1024Mb 1 Gb olarak görüyor sabit disk üreticileri ise 1000 mb 1 gb olarak hesaplıyorlar.aradaki fark t5amamne bundan kaynaklanıyor bu fark 20-80Gb arası Hdd lerde göz ardı edilecek kadar küçük oluyor.ama kapasite artınca 160 200gb olunca bu kayıp 20gb lara ulaşıyor.
    genelde sabit disk kapasitesini 0.9313 ile çarptığında gerçek kapasiteyi verir.ancak Hdd kalite farklarından veya üreticilerin yapıya bağlı farklarından ötürü değişiklik gösterebiliyor.
  • br251 yanılıyorsun... dejaay arkadaşın dediğini olduğu gibi uyguladım..var olan açık yeni bir bölüm olarak eklendi..yani önceden bilgisayarda C: ve E: olmak üzere 2 bölüm vardı..ama dejaay arkadaşın dediği yaptığımda F: adınca 3. bi bölüm daha eklendi..tam olarak 160 Gb değil ama 158 GB filan oldu toplamda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webkurdu47 -- 9 Mart 2008; 13:56:26 >
  • benim bu söylediğimi ben kafadan atmadım tabi bu konu yanılmıyorsam 2006 yılında hangi ay hatırlamıyorum chip dergisinde geniş şekilde açıklanmıştı. 160x0.9313=149Gb eder sen 28 gb kayıp demişsin yeni oluşturduğun bölümde herhalde 28 gb değil 18gb falandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: br251

benim bu söylediğimi ben kafadan atmadım tabi bu konu yanılmıyorsam 2006 yılında hangi ay hatırlamıyorum chip dergisinde geniş şekilde açıklanmıştı. 160x0.9313=149Gb eder sen 28 gb kayıp demişsin yeni oluşturduğun bölümde herhalde 28 gb değil 18gb falandır.

Dostum buradaki olay hesaplama ile ilgili değil. Biçimlendirilmemiş alan mevcuttu, biçimlendirince sorun düzeldi.

Sizin bahsettiğiniz konu bu olmalı..
    SORUN : 200 GB’lık bir sabit disk satın aldınız ancak eve geldiğinizde sadece 186 GB ile karşılaştınız.Neden?
    ÇÖZÜM :http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2102&sayfa=1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 160 GB mi 320 gb mi? Acil!!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Baslat - calistir - regedit yazip entera basin. Suraya gidin:

Katılıyorum.Çok guzel anlatmış dejaay
  • bunu taşınabilir hdd yede uygulayaiblirmiyiz peki
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

bunu taşınabilir hdd yede uygulayaiblirmiyiz peki

Tabiki dostum.. Harici diskler içinde geçerli..
  • Benim 120GB HDD'de 111,8 görünüyor ama deejay yarbayımın dediklerini yapmama rağmen "biçimlendirilmemiş bir kısım" çıkmadı... ne iş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Benim 120GB HDD'de 111,8 görünüyor...... ne iş?

O da 120x0.9313=111,756 eder. Sizin ki de bu durumdan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Benim 120GB HDD'de 111,8 görünüyor ama deejay yarbayımın dediklerini yapmama rağmen "biçimlendirilmemiş bir kısım" çıkmadı... ne iş?

Aynen Ama bu kadar olması normal. Hiçbir hdd tam kapasite değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 9 Mart 2008; 20:13:57 >
  • bakın arakadışın dediğide doğru ben sizin biraz kafanızı açayım xp ilk çıktığı zman hdd leri 80 gb kadar destekliyorudu ve onun üstünü desteklemıyor derken eksik gösteriyordu teknoloji ilerledik çe sp1 ve sp2 çıktı ve bu sorun en sonda indi tabi yani kısacası şu windows xp sp2 cd sile kurup bölümlere ayırsan 160 gb tam gözükecek 160 da tama göstermez 156.. gibi göster bunuun sebebide sizin yukarda tatıştığınız konu 1024 1g meselis ama bu oly 160 gb likk hdd den 132 gb ye düşmesi bu olyla ilgili deyıl her neyse

benim dememk istediğim 160 gbyi 132 göstermenin sorunu çözemenin bir yolu regedit arakadaş vermiş 2. yolu ise çok basit windows xp service pack 2 kurulum cdsi ile işlem yapmak denemsi beleş bunu söylememin sebebi günün birinde akrşılaşırsanız regedit le dizin takip ederek işle yapacağınıza bu daha basit ve regeditten önce gelir çünkü örnek gittin ye pc aldın hdd 300 gb başka hdd yok kurulu yenı kuracasın haaa napacaksın regedite giremeyecen çünkü windows kurulu deyıl ama takacan sp2 cd sin işin haledece bu kadar

• arkadaşlar önceden söylediğim gibi dejaay dediğini yapım..kayıp veri geldi...ama aşağıdaki resimlerde bi tarafı toplayınca yaklaşık olarak 160 GB edior ama diğer tarafı toplayınca da br251 arkadaşın dediği gibi 149 GB ediyor..
    resimleri koymayı bilmiyorum direk link veriyorum..

http://www.fileupyours.com/files/168248/pic1.JPG
    http://www.fileupyours.com/files/168248/pic2.JPG

• 160Gb = 160.000.000.000 Byte bu donanımcıların düşündüğü
    Oysa yazılımcılar 1024 byte'ı 1 kb olarak ele alır.
    160.000.000.000 /1024= 156.250.000 Kb
    156.250.000 / 1024 = 152.587,89 Mb
    152.587,89 / 1024 = 149,011 Gb eder
    Demek ki 160 Gb denen HDD aslında 149,011 Gb mış
  • tamam dostum o normal 149 göstermesi normal sene n başta 132 demişsin onun için biz sana öneri ve yol gösterdik 149 ise sorun yok 11gb kayıbı normal çok kafaya takma yani bak kendı pc den örnek fereyım sna abende 300 gb lik hdd kulanıyorum ama 279 gösteriyor 21 gb gözükmüyor normal bunalr
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozkurt_hacker

tamam dostum o normal 149 göstermesi normal sene n başta 132 demişsin onun için biz sana öneri ve yol gösterdik 149 ise sorun yok 11gb kayıbı normal çok kafaya takma yani bak kendı pc den örnek fereyım sna abende 300 gb lik hdd kulanıyorum ama 279 gösteriyor 21 gb gözükmüyor normal bunalr

ama en başta 132 idi ... deejay in dediklerini yaptıktan sonra 17 gb daha geldi..yani baştan beri 149 vardı demedim :)
  • tamam dostum ne güzel olmuş hayırlı olusun gule gule kulann dejay arakadaşımzın dedıyıde doğru onun dedıyıne bişe diğende yok bende san başka bir yol önerdim yani ilerde lazım olur karşılaşırsa bir sürü yol var onu anlatmaya çaıştım bak bir yol daha söyleyem sna buda 3 yol biosun gücelle olsun bitsin buda 3 . yol çok farkılı yollara var her neyse bunlar sana bilgi olsun diğe söylüyoruz ve herkese yardımcı olmak amacımız
  • çok teşekkür ediyorum..bişi demedim canm..ama gerçekten hepinize teşekkür ediyorum..3.yolu da yakında denicem zaten..daha 2 günlük bilgisayar :) neyse bilgilendirmeleriniz için tekrar sağolun...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.