Şimdi Ara

4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
26.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar.Bu yaşadığım sorunu daha önce hiç yaşamadım yaşayanı görmedim sorduğum hiç kimse de çözemedi en son çare sizlere başvuruyorum.

İmzamdaki sistemi kullanmaktayım görüldüğü gibi 4 GB DDR3 ram e sahibim.Ancak son 2 gündür bilgisayarım bu ram lerin sadece 2 gb ını kullanmama izin veriyor.Diğer 2 gb ise donanıma ayrılmış olarak gösteriyor.Anakartım üzerinde herhangi bir onboard kart bulunmamaktadır( işletim sistemim w7 ultimate 64 bit ).Bunun nedeni ne olabilir değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Buyrun resimler ;

4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor

4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bendede böyle gözüküyor. ama gerektiğinde kullanıyor diye biliyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diary Of a MadMan

bendede böyle gözüküyor. ama gerektiğinde kullanıyor diye biliyorum ?

Şöyle söyleyeyim cpu ve ram göstergelerinde benim ram bugüne kadar %45 in üstüne çıkmamıştı 2 gündür % 60 larda seyrediyor buda bana kullandırmadığını anlatıyor yanlışmıyım ?
  • msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı burda tik varsa kaldırın yok ise 4096 yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

msconfig / önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı burda tik varsa kaldırın yok ise 4096 yapın

Dediğinizi denedim hocam ama olmuyor.Şöyleki değişikliği yapıyorum pc yi yeniden başlatıyorum ama tekrar açıldığında msconfig ayarları eski haline dönüyor seçmeli başlangıç seçiliydi onuda normal başlangıca çevirdim ancak dediğim gibi açıldığı zaman msnconfig eski ayarlarına geri dönüyor.
  • Biosu varsayılan ayarlarına getirip tekrar deneyin. Olmassa başka yöntemlere bakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Biosu varsayılan ayarlarına getirip tekrar deneyin. Olmassa başka yöntemlere bakarız.

Onu da denedim 2 gündür yapılabilecek basit herşeyi yaptım ama kafamın takıldığı bi nokta var.2-3 gün önce sisteme işlemci soğutucusu taktım montaj esnasında işlemciyi termal macun sürmek için çıkartıp geriye taktığımda makina açılırken yeni işlemci bulundu gibi bir mesaj gönderdi F1-F2 seçeneklerinden f2 default olanı seçtim ve makina açıldı sanırım bu esnada bios kendisini sıfırladı çünkü Q-fan ayarını daha önce yapmıştım ama disabel oldu ve bios versiyonum asus'un sitesindekilerin en eskisi 0306 olarak görünüyor.Sorunda sanırım o zaman başladı ( daha öncede olmul olabilir ben ondan sonra farkettim ) biostan reap memory msconfigten başlangıç ayarı vs. vs. bütün hepsini denedim.Olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciyi söküp takarken pin leri yamultmuş olabilirsiniz. Son çare pc yi söküp tekrar birleştirin, bios güncelleyin, format atın. Düzelmezse donanımsal bir soruna sebep olmuş olabilirsiniz.
  • İşlemci pinleri ile alakası olduğunu sanmıyorum o zaman işlemci ile ilgili bir hata olurdu diye düşünüyorum bios güncelledim ama işe yaramadı çıldırıcam :S
  • Anakartınızın markası ve modeli nedir? Asus ise ''Memory Remap Feature'' seçeneğini ''Enabled'' yapın, F10,ENTER.

Hatalı konu başlığı lütfen ''TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARINI'' okuyun. Değiştirilmeyen hatalı başlığa sahip konular kilitlenecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Anakartınızın markası ve modeli nedir? Asus ise ''Memory Remap Feature'' seçeneğini ''Enabled'' yapın, F10,ENTER.

Hatalı konu başlığı lütfen ''TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARINI'' okuyun. Değiştirilmeyen hatalı başlığa sahip konular kilitlenecektir.

Denedim google'da araştırdım denenebilecek herşeyi denedim ama olmuyor son çare yarın anakartı garantiye götürüyorum kart markası ASUS P7H55-USB3 bakalım orası nasıl yapıcak.
    Edit:Konu başlığı için kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 11 Ağustos 2011; 15:22:56 >
  • quote:

Üstat daha önce konuma cevap yazmıştın.Bu sorunum ile ilgili bios güncelleme yaptım reap memory i enable konumuna getirdim ram leri söktüm taktım ama daha sonra başka bişey farkettim Anakartım Asus P7H55-USB3 bu anakarra 4 adet ram girişi bulunmakta bende 4x1 gb ram kullanmaktayım 4 slottan 2 tane mavi olanına ram taktığımda pc açılıyor 1 gb kullanıp 1 gb kullanamıyorum ama 2 tane siyah girişe ram taktığımda pc hiç açılmıyor pc ye elektrik geliyor fanlar dönüyor ama ekran siyah bios seside alamıyorum tüm bunlara bakarak kesin olarak anakartın arızalı diyebilirmisin ?

Hayır, diyemem. Şöyle bir şey yapın. Şimdi sizin o siyah slotlara hangi RAM'leri takıyorsunuz, o taktığınız RAM'lerin yerine siyah slota MAVİ slota daha önce taktıklarınızı takın ve slotları bir güzel temizleyin. Bunun yanında RAM'lerin üzerinde pinleri yer alır. Şimdi sizden bir şey isteyeceğim. Kurşun kalemi siyah ( grafit ) olan kısmını bıçakla toz haline getirin, bir kağıt üzerinde biriktirin. Daha sonra yeterince miktarda elinize sürün ve RAM'lerin altın parmakları ( pin ) vardır, anakartla temas eden kısmıdır. Bu kısma elinizdeki grafit tozlarını yayın arka ve önlü tüm RAM modüllerine uygulayın. Ve tekrardan RAM'lerinizi anakarta takın. Bakalım sonuç değişecek mi? Önce direk MAVİ slota taktığınız RAM'leri siyah slotta deneyin, değişmezse grafit ile pinlere sürme olayını denersiniz.

Her ikiside sonuç vermezse; anakartınızın siyah slotlarında sorun var demektir. Yani garantiye gitmesi gerekir.

• Teşekkür ederim deneyeceğim.
  • Ekran kartın kullanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İşlemciyi söküp takarken pin leri yamultmuş olabilirsiniz. Son çare pc yi söküp tekrar birleştirin, bios güncelleyin, format atın. Düzelmezse donanımsal bir soruna sebep olmuş olabilirsiniz.

Size karşı çıkmıştım ama sanırım haklı çıktınız işlemciyi,ekran kartı ve ramleri söktüm ram slotlarını diş fırçası ile temizledim ve geri montajlayıp sistemi başlattım ve sorunum çözüldü.Ama ram slotlarından olmadığından eminim %90 ihtimalle işlemci den kaynaklanan bir problemdi teknik servise götürmeden önce sizin yönteminizi son çare olarak kullandım ve işe yaradı çok teşekkür ederim.
  • Geçmiş olsun.
  • SLM bende 4 gb ram var ama 2 gb olarak gözüküo win7 32 bit kullanıom lütfen yardım edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: layfot2

SLM bende 4 gb ram var ama 2 gb olarak gözüküo win7 32 bit kullanıom lütfen yardım edin

64 bit bir işletim sistemi kurmanız gerekmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

quote:

SLM bende 4 gb ram var ama 2 gb olarak gözüküo win7 32 bit kullanıom lütfen yardım edin

Alakası yok kardeş 4gb rami 3.75gb olarak okur 32bit işletim sistemi adamınkini 2gb okuyor bak sendede donanımsal bi hata vardır bişeyi okumuyodur her şeyi sök yeniden temizle yuvaları felan öyle dene yukardaki arkadaş yapmış ve düzelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furillajooy

quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

quote:

Alakası yok kardeş 4gb rami 3.75gb olarak okur 32bit işletim sistemi adamınkini 2gb okuyor bak sendede donanımsal bi hata vardır bişeyi okumuyodur her şeyi sök yeniden temizle yuvaları felan öyle dene yukardaki arkadaş yapmış ve düzelmiş.

Farkındaysan o yukarıdaki arkadaş benim zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.