Şimdi Ara

8 GB RAM(kullanılabilir miktar: 3,93 GB) sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 GB RAM(kullanılabilir miktar: 3,93 GB) sorunu

Yeni aldığım (https://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/dark-evo-gamer-g406-amd-1200-gtx1060-3gb-8gb-1tb-masaustu-pc-P152275465 )
    ilanlı bilgisayarda açılışta 3 bip sesi geliyor ve resimdeki gibi ramin birini kullanamama sorunu var GTA 5 oynarken kasması üzerine fark ettim.

İnternette gördüğüm ram yerleri değiştirme(zaten 2 slot var), bios güncelleme, memtest, windows güncelleme(win 10 pro kurulu) gibi işlemleri yaptım ancak sonuç alamadım.

Bu arada 2.slotu boş bırakıp 2 rami de ayrı ayrı 1.slota takıp açınca 3 bip sesi veya başka sıkıntı yok, 2 slot dolunca yapıyor niyese.

ACİL yardım edermisiniz boşuna servise gönderip zaman kaybetmek istemiyorum, 22 sine kadar iade etme şansım var ancak 11.11 de kasayı ucuza aldığım ve sıfırdan sistem kurup monitör falan aldığım için kasasız kalmak istemiyorum, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraemre81 -- 19 Kasım 2017; 16:31:35 >

• How to fix "GB usable" RAM problem under 64bit Windows (msconfig)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 19 Kasım 2017; 19:12:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

How to fix "GB usable" RAM problem under 64bit Windows (msconfig)

onu da yaptım yazmayı unutmuşum 3-4 gün her yöntemi denedim sağolun yinede
  • ultraemre81 U kullanıcısına yanıt
    O zaman 2. slot ölü. neyse geçmiş olsun diyelim belki çözümü bilen birileri çıkar
  • quote:

O zaman 2. slot ölü. neyse geçmiş olsun diyelim belki çözümü bilen birileri çıkar

2.Slot bozuksa 8 GB olarak görmesi garip değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraemre81

quote:

Doğru diyorsun düşünememişim. Bende interntten araştırayim bulduğum çözüm önerilerini buraya yazarım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultraemre81

quote:

Doğru diyorsun düşünememişim. Bende interntten araştırayim bulduğum çözüm önerilerini buraya yazarım

Bugün kargoya vericem değişim talebinde bulundum ya tamir ederler yada yenisini gönderirler zaten her parçanın 2 yıl garantisi var, kargoya vermezsem yazarım tekrar, gönderirsem de sonuç ne oldu bozuk olan neymiş yazarım forumda bulunsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normalde bu sorun 32bit işletim sisteminden kaynaklanır ama senin sistem 64bit ayrıca sistemin 8gb goruyor bence bu yazılımsal bir problem
  • Ayni sorun bendede mevcut. Actigim konulardan birinde vardi. Toplam ram miktari 4 gb olmasina ragmen kullanilabilir ram miktari 2.99 gb olarak gorunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet8989 -- 20 Kasım 2017; 9:26:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sanal bellek ayarlarını yaptın mı? Dahili ekran kartı var mı sistemde
    https://www.youtube.com/watch?v=bhHiE_VBJ-A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRhackSH -- 20 Kasım 2017; 9:35:9 >
  • Sistemde dahili ekran kartim.yok ekran kaetim harici mxm ıı slotu bulunmakta ve ekran kartim nvidia 9600m gt 512 mb gddr3

• Hocam yazdiginizdan pek bisey anlamadim benim pc laptop masaustu degil. Pm45 cipset

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.