Şimdi Ara

8 GB ram 4 GB gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler sorunum çok tuhaf, bugün işlemcinin fanını temizledim ardından tekrar taktım açtım pc yi 8 gb olan ram 4 gb gösteriyor, tuhaf olan yer orası değil, 2x4 gb ram olmasına rağmen aslında pc yüklü 6 gb ram gösteriyor ancak kullanılablir 4 gb diyor, işletim sistemi win 10 64 bit ramleri tekrardan çıkarıp taktım yuvaya değişen bişey yok, durduk yere işlemciyi çıkarıp taktıktan sonra oldu.

• Bellekleri muhtemelen tam yerine oturtmamisiniz onu cikartip tekrat takin hala olmuyosa yetkili bir servisle gorusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramlerin yerini değiş.
  • ottomanslap52 O kullanıcısına yanıt
    Windows 32 bit (86) kurduysan normaldir. Ekran kartı ,cache vs için yer ayırır otomatik 8 ama kullanabilir 6 diyorsa sıkıntı yoktur.

64 bit kurarsan %100 ramin hepsini kullanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: carso

Windows 32 bit (86) kurduysan normaldir. Ekran kartı ,cache vs için yer ayırır otomatik 8 ama kullanabilir 6 diyorsa sıkıntı yoktur.

64 bit kurarsan %100 ramin hepsini kullanır

adam 64 bit yazmış ya yukarıda. okumadan yorum atmayın
  • acheron34 kullanıcısına yanıt
    Okumadan değilde cümle arasında kaldığından atlamışım. Göremedim yani
  • beyler çıkardım tekrar taktım ettim sıkıntı hala devam ediyo, dediğim gibi işin tuhaf yani pcde toplam yüklü 6 GB gösteriyor benim slotlarım 2x4GB diğer tuhaf yanı ise kullanılabilir 4 gb diyor. İşlemci fanını temizlemeden önce bi sıkıntı yoktu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram'in biri arizali olabilir teknik servise gotur

• Ramları çıkar girişlerini silgi ile temizle akol bulabilirsen diş fırçası ile slotları temizle yoksa elektirik süpürgesi ve diş fırcası gibi birşey ile temizler.

Daha sonra Ramların ikisinide kullan yine aynı sorun varsa tek tek slot ve arızalı ramı bulmaya çalış.

• Windows tusu+R bas calistir acilacak oraya "dxdiag" yaz entera bas orda sistem penceresinde kac yazio birde ona bak

• dostum dediklerini yaptım, pc yi açtım 8 gb gösterdi düzeldi ama sonradan 2-3 dk sonra pc oldugu gibi dondu, reset attım tekrar açıldı şuan gene aynı gösteriyor.
  • Dxdiag'a bir baksana orda kac gostrriyor 8 yaziosa isletim sisteminle alakali bir sorun vardir

• Yani dxdiag da 8 gosterip pc ozellikleriindr dusuk gosteriosa isletim sisteminle alakali bir sorun vardir

• Bilgisayarınız 32 bit olduğu için 8 GB Ram'i desteklemiyor olabilir veya ekran kartınız Ram'den de kullanıyor olabilir.Sanırım bilgisayarınızı 64 bite yükseltirseniz bu sorun ortadan kalkacaktır.

• dostum işletim sistemi ile alakalı değil bak olayı sana en basından anlatıyım benim pc de 8 gb ram var 4x2 slot, 8320 işlemci var içi baya bildiğin kurum kaplamış, işlemci fanını çıkardım temizledim sonra geri taktım pc yi açtım baktım yüklü rami 6 gb gösteriyo buarada kullanılabilirde 4 gb diyor, halbuki işlemciyi temizlemeden önce böyle bi sıkıntı yoktu, bugün temizledim ettim slotları teker teker denedim, ne slotlarda nede ramlerde sıkıntı yok tek tek takınca çalışıyo hepsi, neyse bala felan bugün çıkardım ettim tekrar taktım düzledi 8 gb olarak ancak 2-3 dk sonra kendi kendine pc kitlendi reset attım açtım gene 4 gb diyor.

PC özelliklerden ve görev yöneticisinden bakınca yüklü 6 GB kullanılabilir 4 GB gösteriyor lakin AIDA64 ten bakınca 2 Slot rami gösteriyo ama ordada 6 GB diyor. Tuhaf olan 6 gb lık bi ram slotu yok bende 4x2, bu dediklerimin hepsi işlemciyi temizledikten sonra oldu.

Edit : PC Win 10 64 Bit, işlemciyi temizlemeden önce böyle bir sorun yoktu diyorum durduk yere oluştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomanslap52 -- 26 Mayıs 2016; 18:23:09 >

• Ozaman ekran kartin ram'den yiyor olabilir

• Veya ram'leri cikartip takarken bir sorun olmustur yada ram'leri yanlis slotlara takmis olabilirsin cikartip yerlerini degistirip dene

• Önce ramleri teker teker dene yani sadece tek bir slota ram takarak dene ve bunu diğer slot ile deneyerek bak slotta mı yoksa ramlarda mı sorun var diye. Belki ramlardan birisinin temizlik yaparken hafıza çiplerinden birisi zarar görmüştür. İkili olarak denemek için arkadaşının ramini ödünç al dene bakalım

• teker teker 2 slotuda 2 ramide denedim bi sıkıntı yok
  • Ozaman pc'nin bellek slotlarda bir sorun vardir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.