Şimdi Ara

16 GB RAM (Kullanılabilir 7.95 GB) ve XMP yaptıktan sonra kısa devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba, yaklaşık 1-2 aydır bu sorunlarla uğraşıyorum ve hala daha bir çözüm bulabilmiş değilim.

1. sorun şu, 2x8GB RAM şu an 16 gb gözükmesine rağmen kullanılabilir olarak 7.95GB gözüküyor. Birçok forum gezdim, slot değişikliği, sıvı soğutmanın vidalarını gevşetmek, ramleri çıkarıp takmak vs. ancak bu soruna hala daha bir çözüm bulamadım. Bunun yanı sıra 3200 MHz olan RAMler 2133 MHz üstünde çalıştıramıyorum (Anakart 3466'a kadar destekliyor). Bios'un en güncel sürümünü yükledim, XMP açıyorum, Bios'u kaydedip çıktıktan sonra bilgisayar otomatik kendini kapatıyor ve 2-3 kere kısa devre yapıyor. Daha sonrasında bütün parçalara elektrik geliyor ancak monitöre görüntü gelmiyor. 20-30 saniye sonra görüntü ve klavye, mouse, kulaklık gibi ekipmanlara da elektrik geliyor. Manuel olarak 3200, 3000, 2866, gibi MHz değerlerine çektiğimde de yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Ekstra olarak bazı zamanlarda 20-30 saniye beklesem bile görüntü gelmediği oluyor, Bios pilini çıkarıp taktığımda yani Bios'u sıfırladığımda çoğu zaman açılıyor. Yardımcı olabilecek birileri çıkma ümidiyle konuyu açıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Parçalar

Ekran Kartı: MSI RTX 2070 Gaming Z

İşlemci: Amd Ryzen 7 2700x

Anakart: Msi x470 Gaming Plus

Ram: G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 - (F4-3200C16D-16GTZR) kodu

• Görev yöneticisinden neyin bu kadar kullandığına bakabilir misiniz virüs olmasını sanmam ama birde kaspersky yükleyip taratın bakalım
  • Amd den kurtul sorunların çözülür.

• Sorun çözülmüştür arkadaşlar; aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için nasıl çözdüğümü de söyleyeyim.

CMOS reset ile düzeldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.