Şimdi Ara

PC 16 gb ram algılıyor ama sadece 8 gb'ını kullanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler beyler. Dün PC topladım, kendim monte ettim. Sıkıntı çıkmadı hiç. Bios güncellemesi dahil hemen heemn her güncellemeyi attım. Nvidia, ryzen, MSI chipset ne varsa.

Ama görev yöneticisinde gezinirken farkettim ki PC 16 gb görmesine rağmen sadece 8 gb'ını kullanıyor Ram'in. Sizce sorun ne olabilir? Idle olduğu için mi kullanmıyor ram'i yoksa donanımsal bir sorun mu var?

PC 16 gb ram algılıyor ama sadece 8 gb'ını kullanıyor.

ryzen 1600
    2x8 hyperx 3000
    msi b350 tomahawk
    gts 250 (ekran kartı 1 haftaya geliyor)
    zalman lx 600

• ramleri kontrol ettiniz mi oturmamış olabilir ? tek tek deneyin ramleri. olmazsa başlat/çalıştır/msconfig/önyükleme/gelişmiş seçenekler/bellek üst sınırını 0 yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

ramleri kontrol ettiniz mi oturmamış olabilir ? tek tek deneyin ramleri. olmazsa başlat/çalıştır/msconfig/önyükleme/gelişmiş seçenekler/bellek üst sınırını 0 yapın

Hocam o seçeneklerde de 16000küsür mb ram gözüküyor. Ram'i görüyor galiba. Ama yarısını kullanıyor sadece.
  • PC 16 gb ram algılıyor ama sadece 8 gb'ını kullanıyor.

görüldüğü gibi, PC ram'i tanıyor. Çok garip vallahi.
  • ekran kartı ile alakalı olabilir. yeni ekran kartını taktığında soru gidebilir. birde şunu yapın ;

Win + R ( Başlat Çalıştır ) msconfig yaz. Ön yükleme sekmesine gel. Gelişmiş Seçenekler > Bellek üst sınırı kutucuğu işaretli mi ? İşaretliyse tikini kaldır PC yeniden başlat. İşaretli değilsede sen işaretle max. kaç mb a kadar seçebiliyorsan onu seç ve ardından PC ni yeniden başlattır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn.95 -- 24 Ağustos 2017; 11:40:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95

ekran kartı ile alakalı olabilir. yeni ekran kartını taktığında soru gidebilir. birde şunu yapın ;

Win + R ( Başlat Çalıştır ) msconfig yaz. Ön yükleme sekmesine gel. Gelişmiş Seçenekler > Bellek üst sınırı kutucuğu işaretli mi ? İşaretliyse tikini kaldır PC yeniden başlat. İşaretli değilsede sen işaretle max. kaç mb a kadar seçebiliyorsan onu seç ve ardından PC ni yeniden başlattır .

16300 mb gibi bir şey seçili hocam. En üst

• yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKoala

yukarı

Aynı sorun bende de var, 8 gb ram'ım vardı. Kullanılabilir ram 3,90 diyordu,

Biossu sıfırladım vs ramleri en az 15 defa yerlerini değiştirdim nafile,

Sonra yeni ram aldım 16 gb ram aldım bu sefer yine ram 16,kullanılabilir ram 7,9gb felan yazıyor.

1 Ya bios da sorun var

2 Ben ekran kartı ilave ettim, yani 2 tane 7950 croosfire var, güç kaynağıda 750waat / 2 ekran kartıyla sistem elektirik olarak zorlandığında kendini kısıyor, anakart kısıyor galiba, ram kısılırsa ekran kartıda otomatik ram e göre sınırlı açılır vs... bu da olabilir.
    Buna nazaren ben kartın birisini çıkardım ama hemen ram sorunun düzelmedi. belkide sistem otomatik düzelmedi bu sefer.

3 Yeni güncelleme ile bu sorun gelmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dz.ikm.CavusTurk -- 26 Ağustos 2017; 16:42:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dz.ikm.CavusTurk

quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKoala

yukarı

Aynı sorun bende de var, 8 gb ram'ım vardı. Kullanılabilir ram 3,90 diyordu,

Biossu sıfırladım vs ramleri en az 15 defa yerlerini değiştirdim nafile,

Sonra yeni ram aldım 16 gb ram aldım bu sefer yine ram 16,kullanılabilir ram 7,9gb felan yazıyor.

1 Ya biso da sorun var

2 Ben ekran kartı ilave ettim, yani 2 tane 7950 croosfire var, güç kaynağıda 750waat / 2 ekran kartıyla sistem elektirik olarak zorlandığında kendini kısıyor, anakart kısıyor galiba, ram kısılırsa ekran kartıda otomatik ram e göre sınırlı açlışır vs... bu da olabilir.
    Buna nazaren ben kartın birisini çıkardım ama hemen ram sorunun düzelmedi. belkide sistem otomatik düzelmedi bu sefer.

3 Yeni güncelleme ile bu sorun gelmiş olabilir.

Hocam aynen ram'in kaç gb olduğu farektmiyor. Yarısı gidiyor her zaman. Yeni kart alınca bacakağım. Düzelir inşallah.

• Selam dikkat ederseniz, donanıma ayrılmış ram miktarı diyor.

Yani sitemde ki bi donanım ram harcıyor,Zaten kaynak izleyicisine açarsanız (ctrl+alt+delete performans sekmesinde kaynak izelyicisinde de donanıma ayrılmış bellek diyor}.

Sisteminize yakın bir zamanda, yeni bir donanım eklediniz mi ? ben ekran kartı ilave etmiştim. ondan sonra başladı. birde sıvı soğutucu aldım ondan sonrada olmuş olabilir.sıvı soğutucu bir kişi alıp ondan sonra onunda olmuş,.

Şunu söyleyeyim ramlar asla arızalı değil. Yeni ram alıp bidaha denedim yine aynı.
    Slot arızalı olsa hiç görmezdi, slotları tek tek denedim görüyor, ama kullanılabilir ram felan diyor. Donanıma ayrılmış ram felan ibaresi var.
    Bana göre güç kaynağı yetersizliğinden anakart kendini kısıyor. GÜÇ sınrıda olduğundan kendini kısıyor.Ram kısılırsa işlemcide+ekran kartıda etkilenir.
    B,Kendim değerlendirmem bu yanılıyor olabilirim de.
  • ekran kartın ne?
    güç kaynağı kaç waat?
    işlemci 95w mı 65w mı ?
  • Eski anakartlarda memory remapping seçeneği ile düzeliyordu ama yeni anakartları bilmiyorum.Kısacası sorun biosta başka parçada değil.

• knk bende de aynı sorun var hatta daha kötü 12 gb ram kullanılabilir 9 diyor 3 ünü ekran kartına veriyor 9 kalıyor o 9 un da 2.5 ni falan kullanıyor sorunu halletiysen bana da nasıl yaptığını söyler misin ?
  • EmirhanKaya57 kullanıcısına yanıt
    Ram bozuk çıktı. Götürdüm değiştirdiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.