Şimdi Ara

Windows SSD de tam 75 GB yer kaplıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
8.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artık kafayı yiycem bunu nasıl çözebilirim önerilerinizi bekliyorum.

• up
  • Windowsun tek başına o kadar disk alanı kaplaması mümkün değil. Bir sistem için gerekli tüm programlar + kişisel programlar dahil ssd de kapladığı alan bende 35 gb. Yükseltme yaptıysanız ya da uzun süredir format atılmadı ve sürekli güncelleme yapıldıysa; windows old ve windows update dosyaları veriyi doldurmuş olabilir. Bunun için disk temizleme aracını kullanıp sistem dosyalarınıda dahil ederseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Bundan önce Ccleaner ile temizlik yapın daha sonra disk temizleme ile sistem dosyalarını da dahil edip tezmilik yapın. Yeterli alan açılacaktır.
  • bi ayarı vardı onun disk ayarları ilgili
  • bendede 30 gb civarı yer kaplıyor 75 gb çok fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Windowsun tek başına o kadar disk alanı kaplaması mümkün değil. Bir sistem için gerekli tüm programlar + kişisel programlar dahil ssd de kapladığı alan bende 35 gb. Yükseltme yaptıysanız ya da uzun süredir format atılmadı ve sürekli güncelleme yapıldıysa; windows old ve windows update dosyaları veriyi doldurmuş olabilir. Bunun için disk temizleme aracını kullanıp sistem dosyalarınıda dahil ederseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Bundan önce Ccleaner ile temizlik yapın daha sonra disk temizleme ile sistem dosyalarını da dahil edip tezmilik yapın. Yeterli alan açılacaktır.

sanırım bende windows.old klasörü yok ikinci kez taratmama rağmen diski ( sistem dosyalarını sil diyorum) yinede çıkmıyor eski versiyonları silme seçeneği

• Sodalayn kullanıcısına yanıt
    Ccleaner ile de silmeyi deneyin. Bir de kullanıcı klasörlerine göz atın. Belki unuttuğunuz ya da gözünüzden kaçan indirme dosyalarınız orada olabilir. Ccleaner ve kullanıcı dosyalarından da sonuç çıkmazsa sistem de hem virüs taraması yapın hem de malwarebytes ile tarama yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32 GB raminiz varsa harddiskin C bölümünden pagefile.sys'yi silin. Hiberfile'da silerek yer kazanabileceginiz bir diger dosya. Appdata klasöründeki temp klasöründe de zamanla geçici (çöp) dosyalar birikir. Arada bir bu klasörü boşaltmakta da fayda var....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd ye sağ tıklayıp silmeye çalışıyorum 2 kez taramama rağmen windows old çıkmıyor ne yapabilirim arkadaşlar kafayı yiyeceğim
  • İlk kurulumda bile mi 75GB? Yoksa şuan olanı mı söylüyorsunuz?
    C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows içerisinde Windows.EDB var mı bir bakın, varsa silin.
  • kemal dogan K kullanıcısına yanıt
    Hiberfil.sys hızlı başlat ve hazırda beklet modları kullanıldığında oluşur.

Hızlı başlat ozelliğinin ssd kullanan bilgisayarlara getirdiği bir avantaj yok. Güç seçeneklerinden hızlı başlat kapatılırsa sonraki kapanışta hiberfil.sys tekrar oluşmaz.

• Windows 10'nun son güncellemeden sonra aptallaması ve benimde bir türlü çözüm bulamamam sebebi ile windows 7 ye dönüş yaptım. Sistemim güncel ve iyi bir sistem olmasına rağmen windows 7 kurdum.

Size başta farklı bir yöntem önermiştim. Başıma gelince biraz uğraştım ben çözümü buldum. Umarım sizede faydası olur.

Windowsu kurduktan sonra hiçbir kurulum yapmadan diskleri açtığımda 120gb Ssd'den geriye kalan disk miktarı 60 Gb idi. Yani yarısını Win 7 kullanmış görünüyor. Bende sanal belleği kapattım. Bi 20 Gb kadar yer açıldı. Windows 10 da tüm programlar kurulu halde iken boş disk alanı 80 gb seviyelerindeydi. Windows 7 ise hiçbir şey kurulu değilken boş alan maksimum 70 gbtı.

Yalnız sanal belleği kapatsamda tüm verilerini silsemde otomatik olarak tekrar açılıyordu. Bende bu defa sanal bellek kayıt yerini ikinci diske taşıdım. Yani sistemde 1 adet ssd 1 adet hdd var. Ssd ye bağlı olan sanal belleği hdd ye taşıdım. Sonuç ise süper. Boş disk alanı ssd de şu an 92 gb..

Nasıl yapacaksınız peki;

Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/bu kısımda üst sıradan ''gelişmiş'' seçeneğini tıklayacaksınız/açılan menüden ''Performans'' yazan bölümdeki ''Ayarlar''ı tıklayacaksınız/yine açılan menüden üst kısımda ''gelişmiş'' seçeneğini tıklayacaksınız/ o kısımda ''programlar'' seçilidir ve sağ alt kısımda ''değiştir'' butonu vardır, ''değiştir'' butonunu tıklayacaksınız/ üst kısımdan işaretli olan ''tüm sürücülerdeki disk belleği '' diyerek devam eden yerin işaretini kaldıracaksınız/ c diski yanında sistem tarafından yönetilen yazar, d diskinde ise yok yazar/bu menüdeyken ''d'' üzerine bir defa tıklayıp alt kısımda yer alan ''sistem yönetimli boyut'' yazanı seçip hemen karşısında yer alan ''ayarla'' butonuna tıklayacaksınız. Sistemi yeniden başlat uyarısı çıkarsa sakın yeniden başlat demeyin çünkü bi işlem daha var sistem açılmayabilir.Sistemi daha sonra yeniden başlatı seçip işlemlere devam ediyoruz.

Şu an elimizde 2 tane sanal bellek dosyası oldu. Şimdi ise aynı menüden hiç çıkmadan ''c'' üzerine tıklıyoruz. Aşağıdan ''disk belleği yok'' yazan yeri seçiyoruz ve karşısındaki ''ayarla'' seçeneğini tıklıyoruz. Sistemi yeniden başlatın diye çıkan uyarıyı onaylayıp sistemi yeniden başlatıyoruz. Sistem yeniden başlarken ''güncelleme ile alakalı bir yazı çıkacak'' bekliyoruz. Yine aynı şekilde''Temizleniyor - Bilgisayarınızı kapatmayın'' diye bir yazı çıkacak onunda bitmesini bekliyoruz. İşlem bitince sistem açılınca diskimizi kontrol ediyoruz.

Şimdi hocam uzun gibi gelebilir ancak resimde atacağım için basit olduğunu anlayacaksınız. Amacım sorunsuz şekilde işlemleri yapmanız o yüzden uzun oldu.

Dikkat etmeniz gereken hususlar:

1 - İkinci bir disk varsa yapın bunu. Sakın bölünmüş ''d'' diskini varsa yapmayın. Sadece ikinci disk sistemde varsa yapılacak.
    2 - Benim sistemdeki ram miktarı 16 gb olduğu için rahatlıkla kapatma açma ve taşıma işlemi yaptım. Düşük ramlerde de taşımada sorun yok ama buna da dikkat edin.
    3 - Yazdıklarımı da tam anlamadığınız yerde gerekirse konu içinden belirtin bişey olmaz diyip devam etmeyin. Format atmak zorunda kalabilirsiniz..
    4 - Sistemde bu işlemin kalıcı olması için ''Tüm Sürücülerde Disk Belleği Dosyası Boyutunu Otomatik Yönet'' ibaresinin işaretini kaldırın.

C bu şekilde olacak

D ise bu şekilde olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 23 Ocak 2018; 13:1:9 >

• Format at kurtul

• Sodalayn kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda Windows Defender haricinde antivirüs var mı? Yoksa Kaspersky ile sistemi tam taramadan geçirin.
    Bir de SSD'de hangi dosya ve klasörler yer kaplıyor, ona bakın. Belki çözüme böyle daha kolay ulaşabiliriz. Bunu yaparken de görünümden "Gizli öğeler" seçeneğini işaretleyerek yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 23 Ocak 2018; 21:26:54 >
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, koca internette bunu düzgün bir tek sende gördümm. Kocaman rep!
  • Remin azdır yada güvenlik kamerası vardır bilgisayarında temp oluşturuyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Windowsun tek başına o kadar disk alanı kaplaması mümkün değil. Bir sistem için gerekli tüm programlar + kişisel programlar dahil ssd de kapladığı alan bende 35 gb. Yükseltme yaptıysanız ya da uzun süredir format atılmadı ve sürekli güncelleme yapıldıysa; windows old ve windows update dosyaları veriyi doldurmuş olabilir. Bunun için disk temizleme aracını kullanıp sistem dosyalarınıda dahil ederseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Bundan önce Ccleaner ile temizlik yapın daha sonra disk temizleme ile sistem dosyalarını da dahil edip tezmilik yapın. Yeterli alan açılacaktır.
    Merhaba
    CCLeaner için güvenilir değil diyorlar, fikriniz nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.