Merhaba Arkadaşlar
Uzun süredir ilgilenmedigim eski sistemimin Nvidia GTX 970 ekran kartı yerine daha iyi bir kart almak istiyorum. Sistemim...
- Asus Z170P Anakart
- Intel I5 6600K İşlemci (OC @4.1 Ghz)
- 16 GB Kingston DDR4 2666 Mhz Ram
- 650W Glacial Power Güç Kaynagı
Sormak istegim, sizce bu sistemin %100 kapasite ile çalıştırabilecegi en iyi ekran kartı nedir? Sistem kapasitesinin üstünde bir ekran kartı alarak ölü yatırım yapmak istemiyorum.
Bir diger soru... Bildiginiz üzere oyunların bir kısmı işlemci ve ekran kartına dengeli bir şekilde yüklenirken, bir kısmı işlemciye daha az ekran kartına daha çok yükleniyor. Bu ikinci tür oyunları dikkate alarak bir sisteme genel kapasitesinin bir miktar üzerinde bir ekran kartı almak sizce mantıklı bir seçenek olabilir mi?
Teşekkürler
GTA 4 İçin Texture Modu Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar
Bu oyunu tekrar oynamaya karar verdim ancak malum oyun biraz eski oldugu için grafikleri zayıf geldi bana. Ben de uygun bir texture modu bakıyorum. Nette ufak bir araştırma yaptım fakat tatmin edici bir alternatif bulamadım. Mesela şu sayfada...
https://www.fandomspot.com/gta4-graphics-mods/
...bazı tavsiyeler verilmiş ancak çogu 100 MB'ın altında ufak modlar. Allaga grafik modu oldukça kapsamlı görünüyor ancak yorumlarda bunun oyunun yanlızca bir bölgesindeki grafikleri geliştirdigi söyleniyor (Hove Beach).
https://www.nexusmods.com/gta4/mods/105?tab=posts
Deneyip memnun kaldıgınız bir texture modu varsa tavsiye yazmanızı rica ediyorum.
Teşekkürler
Merhaba Arkadaşlar
Malum sarı sitede 1 tb ve üstü kapasiteli flash disklerlerle ilgili çok uygun fiyatlı ilanlar var. Bu site ilanlarından bu tür ürünlerin alışverişini yapan var mı acaba aranızda? Bunlar dolandırıcı mı, kaçak-çalıntı mallar falan mı satıyorlar? Bir dalavare yoksa bu fiyatlara bu kapasitede ürünler nasıl satılabiliyor acaba? Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan mesaj rica ediyorum.
Teşekkürler
Torrent İndirme Sorunu
Merhaba Arkadaşlar
720pier.ru sitesinden indirmek istedigim torrentlerde sorun yaşıyorum. Torrent indirme baglantı dosyasını tıkladıktan sonra peer ve seed 0 görünüyor ve tek bir byte bile indiremiyorum. Artı, ilgili torrent indirme listesinde kırmızı renkte görünüyor. Bu sorunu laptopumda yaşıyorum ancak masaüstü bilgisayarım normal bir şekilde indiriyor. İki bilgisayarımda da aynı torrent programını kullanıyorum. Laptopumdaki Bittorrent programını silip yeniden kurdum ama sorun düzelmedi. Sizce sorun nedir ve ne yapmalıyım.
Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir Windows 10 kullanıyorum. Şimdiye kadar ciddi bir sorun yaşamamıştım ancak başlıkta bahsettigim sürekli tekrarlayan bu hata mesajı bir süredir beni ugraştırıyor.
https://www.hizliresim.com/ic1ho5j
Microsoft store üzerinden uygulama aradıgımda ilgili iki hesap makinesi programı da bilgisayarımda yüklü olarak görünüyor ve başka bir seçenek görünmüyor. Mesaj bazen öyle sık ortaya çıkıyor ki bilgisayarda birşeyler yazmak ya da herhangi bir işlem yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Hata mesajını Google'da araştırıp çıkan çözüm önerilerinin çogunu denememe ragmen bir işe yaramadılar maalesef. Sorun sıklıkla Word ya da Excel'de birşeyler yapmaya çalıştıgımda ortaya çıkıyor ya da bu programların kullanımı sorunu ciddileştiriyor.
Siz böyle bir hata mesajı ile karşılaştınız mı, bu sorunu çözecek bir öneriniz var mı?
Teşekkürler
HDD’den Sık Sık Ses Gelmesi Sorunu
Merhaba Arkadaşlar
Sevdigim ve iyice alışmış oldugum Windows 7 işletim sistemini terketmeme konusunda uzun süre direndikten sonra oynamak istedigim bir oyunun (AC Valhalla) yanlızca Windows 10 destegi olması nedeni ile dün itibarı ile Windows 10’a geçtim. Malum işletim sistemi degiştirme az çok illaki bazı uyum sorunları yaratır. Bu sorunların biri hariç digerlerini hallettim fakat bir tanesine takıldım. Şöyle ki, bilgisayarımda 2 tane HDD kullanıyorum. Bunlardan birinde işletim sistemi kurulu ve digerini depo olarak kullanıyorum. Depo olarak kullandıgım bu ikinci HDD’den çok sık bir şekilde enerji tasarrufu yapma moduna geçiş sırasında gelen bir tıklama sesi geliyor ve ben bunu susturmak istiyorum. Bu ses Windows 7 kullanırken çok nadir gelirdi. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Düzenleme > Gelişmiş Güç Ayarlarını Degiştir bölümünden “Sabit diski kapatmak için beklenecek süre” ayarını çok yüksek bir degere çıkarmama ragmen (10000 dakika) HDD hala sık sık aynı sesi vermeye devam ediyor. Bu sesi kesmek için bu işletim sistemi kullanımında tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.
Teşekkürler
|
Logitech C270 Web Kamera Karanlık Görüntü Sorunu
|
Kamera ve Mikrofon İçin Tavsiye
|
Bilgisayarım Flash Diski Görmüyor
|
Referanslarım: Fuzuliperson, Tècnics, Quark, Onr81 |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 716
İkinci El Bölümü Mesajları: 73
Konularının görüntülenme sayısı: 17.475 (Bu ay: 212)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware