Şimdi Ara

pc de 32 gb ram takılı 24 gb görüyor (problem bulundu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1)32 gb ram takılı ama 24 gb görüyor,
    2)ssd de yer kaplamasın diye performansdan ram miktarını falan düşürmüştüm şimdide en başta ssd unconfigured diyor (CORSAİR GT 120 GB)
    3)windows başlatılıyor dedikten sonra mavi ekran verip reset atıyor mavi ekran o kadar kısa sürüyorki ne yazdığını göremiyorum (WİNDOWS 7 PROFESYONEL
    4) ram hızı 2133 mhz olmasına rağmen 1600 mhz de çalışıyor (G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB (8 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2133)
    yardımcı olabalirseniz sevinirim arakadaşlar eve gidince denicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 9 Nisan 2012; 16:31:53 >

• Merhaba,

Öncelikle anakart marka, model ve serisi nedir?

Bilgisayarım sağ click -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları -> Başlangıç ve kurtarma ayarları -> Otomatik olarak yeniden başlat seçeneğindeki tik işaretini kaldırıp uygula.

Mavi ekran çıktığı zaman bilgisayar artık kendisine reset atmayacaktır.

Bu arada RAM modüllerinizi teker, teker farklı slotlar da denemenizde fayda var. Tamam sinir bozucu olabilir, o kadar RAM modülü ile fakat bundan daha iyi bir yol yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Öncelikle anakart marka, model ve serisi nedir?

Bilgisayarım sağ click -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları -> Başlangıç ve kurtarma ayarları -> Otomatik olarak yeniden başlat seçeneğindeki tik işaretini kaldırıp uygula.

Mavi ekran çıktığı zaman bilgisayar artık kendisine reset atmayacaktır.

Bu arada RAM modüllerinizi teker, teker farklı slotlar da denemenizde fayda var. Tamam sinir bozucu olabilir, o kadar RAM modülü ile fakat bundan daha iyi bir yol yoktur.

hocam anakart asus p9x79 ws
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-p9x79-ws-p9x79-ws-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59143
    açılsa bi direk mavi ekran çıkıp reset atıyor biosa falan giriyorum usb bellekten bios flash licam deneyeyim bakalım ne olucak açılırsa dediğini yapıcam hocam şu an işteyim :)

• Tek RAM modülünü takarak sistemi açmayı dene bakalım.
  • Hocam CPU'nuzu öğrenebilirmiyim eğer PC açılırken kendiliğinden reset atıp tekrardan açılıyorsa ve 2133 MHz sahip RAM CPU ile aynı frekansta çalışmadığından BIOS kontrol yapıyor açılırken ve bu durumu fark edince RAM hızını 1600 MHz düşürüyor. reset atması normal bir problem yok yani ve 32 GB lık RAM kapasitesini 24 olarak görmesi bir tane RAM'de sıkıntı olabilir yada slottada bu sıkıntı olabilir denemek lazım birde sisteminizi çok merak ettim bu anakartı kulanıyorsanız CPU'da 3960x dir büyük ihtimal birde merak ettim ekran kartınıda yazarsanız fena olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaBaaR -- 8 Nisan 2012; 21:24:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaBaaR

Hocam CPU'nuzu öğrenebilirmiyim eğer PC açılırken kendiliğinden reset atıp tekrardan açılıyorsa ve 2133 MHz sahip RAM CPU ile aynı frekansta çalışmadığından BIOS kontrol yapıyor açılırken ve bu durumu fark edince RAM hızını 1600 MHz düşürüyor. reset atması normal bir problem yok yani ve 32 GB lık RAM kapasitesini 24 olarak bir tane RAM'de sıkıntı olabilir yada slottada bu sıkıntı olabilir denemek lazım birde sisteminizi çok merak ettim bu anakartı kulanıyorsanız CPU'da 3960x dir büyük ihtimal birde merak ettim ekran kartınıda yazarsanız fena olmaz :)

işlemci 3930 k hocam
  • ekran kartıda quadro 5000 :) hocam anlican profesyonel sistem 3dsmax falan kullanıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsay

ekran kartıda quadro 5000 :) hocam anlican profesyonel sistem 3dsmax falan kullanıyorum :)

Oda iyi
  • sistem 32 bit mi 64 bit mi
  • 64bit professional
  • arkadaşlar format attım sorun öyle çözüldü yanlız marvellden yana sıkındım var ssd 300 seviyelerinde atto dan test etim corsair 120 gb gt
    birde ram konusuna gelirsek çok tallihsizim 8 tane ram slotunun 2 si yan yana çalışmıyor artı ramlerde bir sıkıntı yok hepsi çalışıyor 24gb kullanıcaz artık yapcak bişey yok :(
  • ssd yide hallettimm marwel kıllık yapıyomuş :)
    ramleride 2133 mhz çıkarttım
     pc de 32 gb ram takılı 24 gb görüyor (problem bulundu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 9 Nisan 2012; 16:32:26 >
  • Marvell cidden kıllık yapıyor ssd degerlerinde :) direk intel 6 gb porta bagladın mı tamam is .
  • aynen hocam ne kadar marvell güncelleme yapsan boş :)
  •  pc de 32 gb ram takılı 24 gb görüyor (problem bulundu)

c 60 gb ocz agility3
    i 120 gb ocz agility 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercilsaldi -- 9 Nisan 2012; 19:50:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.