Şimdi Ara

Ekran kartım 1 gb ama grafik belleği 2 gb görünüyor.Bu nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ati hd 3650 1gb ekran kartım var.
    sistem özelliklerinde grafik belleği 2gb görünüyor.
    Bu nasıl oluyor anlamadım?Ramdan mi kullanıyor?Ramdan kullanıyor ise onu nasıl kapatabilirim?Kullanmasın.1 gb olsun. :)

Resim:

Bir de onboard ekran kartım var ve bu onboard ekran kartı harici ekran kartı takılı olsa bile çalışmaya devam ediyor
    Çok bir katkısı yok gereksiz güç harcıyor.
    Onu nasıl kapatabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasrh -- 28 Kasım 2010; 18:27:36 >

• "Ayrılmış Grafik Belleği" sizi ilgilendiriyor Yani 2Gb görmüyor.. Toplamda o kadar kullanabilir fakat şuan kullanılan 1Gb diyor.
  • Toplam 2 gb grafik belleği var
    bunun 1gbsi benim ekran kartım.
    geriye kalan 1gb nereden geliyor?
  • Geriye kalanı şöyle ifade edebiliriz.

Mesela Ram slotundan yola çıkalım. Bir slota 4Gb'lık Ram takılıyor fakat siz 2Gb taktınız. Sisteminiz haliyle 2 olarak görüyor fakat toplamda 4Gb..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LmfaO

Geriye kalanı şöyle ifade edebiliriz.

Mesela Ram slotundan yola çıkalım. Bir slota 4Gb'lık Ram takılıyor fakat siz 2Gb taktınız. Sisteminiz haliyle 2 olarak görüyor fakat toplamda 4Gb..

siz bu soylediginize inandiniz mi allah askina. sizin arabaniz 100hp iken spor modeli 200hp. ama sizin arabada 200hp ye cikabilecek kapasite var mi...

hocam senin ekran kartin 1024mb yani 1 gb ama sistem ramlerinden 1024 daha kullanabiliyor yani 2048mb ye cikabilir duruma geliyor. sorun yok bu ati grafik kartlarina ozgu sistem bellegini kullanabilirlik. cok abartilacak bir kazanim saglamiyor ramden yemesi ama gene de faydalidir herhalde ati ustune basa basa yaptigina gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrasrh

Toplam 2 gb grafik belleği var
    bunun 1gbsi benim ekran kartım.
    geriye kalan 1gb nereden geliyor?

ekran kartı paylaşımlıdır 1 gb yide normal ramdan alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Geriye kalanı şöyle ifade edebiliriz.

siz bu soylediginize inandiniz mi allah askina. sizin arabaniz 100hp iken spor modeli 200hp. ama sizin arabada 200hp ye cikabilecek kapasite var mi...

hocam senin ekran kartin 1024mb yani 1 gb ama sistem ramlerinden 1024 daha kullanabiliyor yani 2048mb ye cikabilir duruma geliyor. sorun yok bu ati grafik kartlarina ozgu sistem bellegini kullanabilirlik. cok abartilacak bir kazanim saglamiyor ramden yemesi ama gene de faydalidir herhalde ati ustune basa basa yaptigina gore

Ben toplam ile kullanılan arasında bir bağlantı kurdum. Sizin verdiğiniz örnekle benim bahsettiğimin arasında en ufak bir alaka yok..
    Ben sadece kazançtan bahsetmedim burada, o da sizin dediğiniz şekilde, neredeyse hiçbir artı sağlamıyor.. Yani aldatmaca..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir slota 2 gb takipta toplamda 4 gb a nasil ulasiyorsunuz ben onu cozebilmis degilim... siz kendi yazdiginizi iyi okuyup cevaplayin bence. Ayrica konuya hakim olun bilginiz olsun olur olmadik cevaplarla insanlari yanlis yonlendirmeyin. konu ile alakasiz ornek veren sizsiniz. Burada insanlar yardim almaya calisiyor yardim edecem derken insanlari yanlis yonlendirmek hicte hos olmayacaktir.
  • quote:

bir slota 2 gb takipta toplamda 4 gb a nasil ulasiyorsunuz ben onu cozebilmis degilim... siz kendi yazdiginizi iyi okuyup cevaplayin bence. Ayrica konuya hakim olun bilginiz olsun olur olmadik cevaplarla insanlari yanlis yonlendirmeyin. konu ile alakasiz ornek veren sizsiniz. Burada insanlar yardim almaya calisiyor yardim edecem derken insanlari yanlis yonlendirmek hicte hos olmayacaktir.

Orada 4Gb destekleyen bir slota 2Gb taktığınızda 2Gb görür (fakat toplamda 4Gb'ı destekliyor) demek istedim, "destekliyor" kelimesini yazmadığım için siz yanlış anlamışsınız. Ayrıca ortada yanlış bir bilgi de yok.
  • Yanlis bilgi degil bilgi yok...
    Konuya vakif olmadan fikir yurutmeniz sizin icin farkli seyler dusunduruyor...
  • quote:

Yanlis bilgi degil bilgi yok...
    Konuya vakif olmadan fikir yurutmeniz sizin icin farkli seyler dusunduruyor...

quote:

"Ayrılmış Grafik Belleği" sizi ilgilendiriyor Yani 2Gb görmüyor.. Toplamda o kadar kullanabilir fakat şuan kullanılan 1Gb diyor.

Yeterli olacaktır sanırım, iyi akşamlar.

• yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • ekran kartıb gb si 2 taraftata farklı hangisi olabilir gta 5 te 2048 mb olarak gözüküyor kafayı yicam oyunu normal ayarlarda oynayabiliom ama daha fazlasını yapmam gerek ama ekran kartı gb yetmiyor.

Ekran kartım 1 gb ama grafik belleği 2 gb görünüyor.Bu nasıl oluyor? Ekran kartım 1 gb ama grafik belleği 2 gb görünüyor.Bu nasıl oluyor?

• hhahahaa ilk tavsiyeye iyi güldüm
  • ultrasrh kullanıcısına yanıt
    Oncelike 2 gb gorunmesinin sebebi sistem normal raminizden ekrankartina ram ayirmasi ( paylasmasidir)
    Veya ekrankarti sanal ram olusturmustur hdd de

Ikinci olarak onboard ekrankartini kapatamazsiniz bu iselemciye entegredir ayrica fazladan guc harcamaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrasrh kullanıcısına yanıt
    Ekrankarti ram den aldigi miktari biosunuz destekliyorsa biostan duzenliyebilirsiniz eger desteklemiyorsa pek muhtemel bir yontemi yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu biostan nasıl düzeltebilirim söylermisiniz ramimide bir artış sağlayabilirmiyim ve bunun bana faydalımı yoksa hiç elleme dahamı iyi dersiniz sistemim şöyle:: 4gb ram intelcore i5 3.10 ghz 64 bit windows 8.1 pro ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.