Şimdi Ara

Ekran kartı fanı %100 çalışıyor ama yazılım %15 diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yigithancivgin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bilgisayarıma bişey oldu. Her zamanki gibi Word de yazı yazıyordum birden kasanın içinden bi fan %100 çalışmaya başladı. Arka plan da Chrome da açık olduğu için önemsemedim ama baktımki susmuyor kapadım pc yi ve içini açınca çalışan fanın ekran kartının fanı olduğunu gördüm. Fan ful devirde çalışıyor ama amd catalyst yazılımda %15 devirde döndüğü ve sıcaklığın 38 derece olduğu yazıyor. Bilgisayarın çalışmasında en ufak gariplik yok. Yazılımla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü kasanın düğmesine bastığım anda ful hızda dönmeye başlıyor. Hatta ram ve hdd de söktüm. Diğer donanımlar etkilenmesin diye ama sonuç aynı. Düğmeye bastığım anda %100 dönüyor. Amd catalyst yazılımına girip fanı Manuel olarak ayarladım ama değişen birşey olmadı. Sürücüyü silip yine aynı yükledim yine aynı. Bios reset attım yine aynı. Ne oldu buna anlamadım. Fanın sapıtması hariç herşey yolunda.

Pc özellikleri şu şekilde ve 5 senedir kullanıyorum.
    İşlemci AMD phenom 955 black edition 3.2 ghz
    Ram 4*2 = 8 GB
    Hdd 1 tb western digital
    Güç kaynağı 550 watt high power
    Ekran kartı ise AMD Asus 1gb 6870

Not = hiç overclock yapılmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malwarebytes kullan miner virüsüne benziyor sonucu burdan yaz bakalım...
  • maden virusu girmis. ekran kartini kullanarak coin kasıyor. bu yuzdende fanlarin yuksek devirde calisiyor.yedeklerini al hemen formatla

• klement kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibidir ama virüs olsa hdd söktüğüm zaman normale dönmesi gerekmez miydi? Yoksa ekran kartının bios unu mu etkiledi bu virüs? Dediğinizi yapıp cevap yazacağım. Yada işe yararsa format atayım garanti olsun

• virüs değil kardeşim, 6870 hatası bu. internete 6870 fan 100% çalışıyor yaz milyon tane başlık görürsün. bende de kuzenimden aldığım xfx 6870 ekran kartı var o da 100% hızla çalışıyor. gürültüsüne o kadar alıştım ki geçen gün yeni ekran kartı aldım, kasanın tuşuna basınca 2 kere kontrol ediyorum acaba açıldı mı diye garantisi varsa servise gönder. ısı sensörü patlamıştır. garantisi yoksa da o sese alışmaya bak yalnız yıl 2016 o gpu hala acayip güzel. uzun süre daha iyisini bulamadım. değiştirmeye değecek bir kart daha yoktu. en son canıma tak etti r9 380 aldım, en sessiz gpu adını hakediyor geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockcash -- 3 Mayıs 2016; 16:37:22 >

• rockcash kullanıcısına yanıt
    5 sene oldu alalı gpu yu hocam. Yokmu dur bunun çözümü acaba? En son artık kablolarına ses kısma tuşu gibi bi aparat takıp kasanın önüne monte edicem :) dediğin gibi baba güçlü gpu
    Acaba bios güncelleme yapsam ekran kartına çözülür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .brian. -- 4 Mayıs 2016; 13:00:58 >
  • .brian. kullanıcısına yanıt
    valla ben birçok şey denedim olmadı. macunu değiştirin, içini temizleyin, fanı değiştirin dediler olmadı. fanı değiştirmek başlı başına saçmalık. çünkü kart üzerinden sadece faz-nötr alıyor. yani fanın üzerinde hız ayarlayacak birşey yok. hızın ayarlanma mantığı da sensörün aldığı sıcaklıkla alakalı. sensör bozulunca %100 e çıkıyor hızı. bir nevi kısa devre oluyor. valla istersen elektronikçiye tamire götür. "bunun ısı sensörü yandı değiştirebilirmisiniz" diyerek olayı küçümse ki sana "oo hocam bunun bilmemne entekgersi yanmış 200tl masrafı var" yalanı atmasınlar. çözümü yok, ya parça değişimi, yada yenisi :) istiyorsan düğme takabilirsin, o da olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Işin ilginç yanı AMD catalyst yazılımında fan devri %15 diyor sıcaklık ise 40 civarı hep. Hadi diyelim ısı sensörü bozuk neden bana yazılımda saçma bi değer göstermiyor anlamadım. Oyun açtım 75 derece oldu mesela eskiden de böyleydi. Demek istediğim anormal hiçbirşey yok :) elektronikçiler hiçbir şey anlamaz. Asus servisine sorayım en iyisi. Belki fan kafayı yemiştir

Birde sizin 6870 hangi seriydi?

Benimki Asus özel tasarım soğutucu olan model directcu olandan

• .brian. kullanıcısına yanıt
    XFX Radeon HD 6870 DirectX 11 orda kaç derece yazdığına bakma sen. bende de duruma göre %10 %40 gibi fan hızı gösteriyor ama hep %100 dönüyordu :) ısı sensörü çıkışında bir sorun var. ya sensör çıkışları yanık, ya da sensör içinden sürekli tam volt geliyor. asus servisi varsa gönder. tahminimce tamir olacak bir durum
    Tamir olursa süper olur hocam. Daha gideri var kartın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.