|
Harici Hard Disk, Birim Tanınan Bir Dosya Sistemi İçermiyor HATASI: Nedenleri ve Çözümleri
"Birim tanınan bir dosya sistemi içermiyor" hatası, harici bir hard disk, SD kart, USB sürücü veya flash bellek bağladığında oluşabilir. Bu hata, cihazın işletim sistemin tarafından tanınmadığı anlamına gelir.
Nedenleri:
- Dosya sistemi bozulmuş veya hasar görmüş olabilir.
- Cihaz, işletim sistemin tarafından desteklenmeyen bir dosya sistemi kullanıyor olabilir.
- Sürücü bağlantısı sorunlu olabilir.
- Cihaz virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir.
Çözümleri:
- Sürücüyü yeniden bağla: Sürücüyü çıkar ve tekrar tak. Farklı bir USB bağlantı noktası kullanmayı dene.
- Dosya sistemi hatalarını kontrol et: Windows kullanıyorsan, komut istemini yönetici olarak çalıştır ve şu komutu gir: chkdsk /f /r. Bu komut sürücüdeki hataları tarar ve onarır.
- Sürücüyü biçimlendir: Bu, sürücüdeki tüm verileri silecektir, bu nedenle biçimlendirmeden önce önemli verileri yedekle. Sürücüyü biçimlendirmek için Dosya Gezgini'ni kullan ve "Biçimlendir" seçeneğine tıkla.
- Dosya sistemini değiştir: Sürücü, işletim sistemin tarafından desteklenmeyen bir dosya sistemi kullanıyorsa, onu desteklenen bir dosya sistemine biçimlendirmen gerekebilir. Örneğin, Windows için NTFS veya exFAT, macOS için APFS veya HFS+ uygundur.
- Virüs taraması yap: Sürücüye virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir. Bir virüs tarayıcısı kullanarak sürücüyü tara ve bulaşmış dosyaları kaldır.
- Profesyonel yardım al: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurmayı düşünmelisin.
Ek İpuçları:
- Önemli verilerini düzenli olarak yedekle.
- Sürücüyü aşırı doldurmaktan kaçın.
- Sürücüyü güvenli bir şekilde çıkar.
- Sürücünü güncel tut.