Şimdi Ara

Bellekler İçin 'Disk Yazma Korumalı.' Hatası ve Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
5
Favori
67.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam; Sorun araştırmalarıma göre piyasada yıllardır var, 2006 yılına ait bile bir çok forumda birçok konu gördüm ve arkadaşlar itiraf etmek gerekirse hiçkimse bir çözüm bulamamış.
    Doğru herkes bir program yazmış, regeditler aman cmd den formatlar, vay efendim gpc editten düznelemelr , adı free ile başayan minik aç kapa yazılımlar v.s. v.s. daha yazarsam sabah olacak.
    Arkadaşlar hiçbirisi çözüm değil. 1. Si çözümü bulabilmek için GERÇEKTEN İŞTEN ANLAYAN Diğer bilgisayar mühendisi ve teknisyen, tekniker arkşadlarımın cevap vermesini önemle rica ediyorum.
    Yazık wallahi Komple Türkiyede FLASH bellek koruması nasıl kaldırılırır bir çözümü yok? Ben sorunu ve yanlış yönlendirmeleri tek tek yazıyorum, lütfen standart aynı hataları içeren cevaplar verilmesin.

Sorun: Flash belleği biçimlendirmek istediğinizde, dosya silmek, düzenlemek v.s. v.s. istediğinizde size "Disk Yazma Korumalı." şeklinde hata vermesidir.

Yanlış Anlamar:
    1) Bu bizim bilgisayarımızdan kaynaklı bir HATA değildir! boşuna regedit v.s. gibi yorumlar yapılmasın lütfen.
    2) Bana flash bellek müşterimden geliyor ok hata veriyor. benim bilgisayarım zaten sağlam herhangi bir regedit sorunu yok ki bende de aynı hatayı verdin dğeil mi? ama veriyor çünkü flash belleğin dosya sisiteminde veya biçim sistemine bir lock atılmış ve bunu çözmemiz lazım.
    3) bunu basit visual basicten aç kapa butonları koyup, caption.box komutlarına aç kapa yazmakla olmaz arkadaşlar, programcı arkadaşlar beni anlamıştır umarım.
    4) madem bilgisayardan halledileck birşey neden başka bir fllash bellek taktığımızda da o sorun tekrar çıkmıyor karşımıza? dimi.
    5) Hatta benim favori gördüğüm cevaplardan birisi tırnak varmıuş onu kaldıracakmışız, yaşım 25, 10 yıldır bilgisayar piyasasındayım, işletme olarak teknik lisesi, üniversite v.s. hespi var WALLAHİ YANINDA BUTON OLAN FLASH BELLEK GÖRMEDİM. hangi arkadaşlar bun cevaı önerebiliyor hiç hiç hiç anlamış değilim bu nasıl bir mantıkdır? Kullanıcı zaten elindeki kartın yanında buton olduğunu farkedemeyip taaa burlara konu açıp da araştırma yapacak kadar malmıdır, kusura bakmayın. Bu tip cevaplar asıl gereksizlikten ibaret saygısızlıktır. Bildiğniiz boşan çene çalmaktan 0 hiçbir farkı yok. OK böyle bir durumda var fakat bizim hata almamaızn sebei ve bu hatanın çözüm yolu bu değildir.
    6) Lütfen dostan şu komutu gir de demeyin, bilgisayrımdan sağ tık biçimlendir ile dostan format :x v..s. gibi şeyler zaten aynı şeyler dimi yine mantıksız biliçnisz cevaplar.

V.S. V.S. Yukarıdakilerin hepsi piyasadaki cevplar konular başlıklar o kadar dolanmış ki bu konu, resmen çözüm yok 2006dan beri? Lafı zaten çok uzattım, ama yanlış anlamaları yok etmek adın yazıyorum.

Bulmamız gereken çözüm yolları:
    1) Flash bellek veya hafıza kartını nasıl bu lock yani kilit olmuş halinden kaldırabiliriz.
    2) dosya sistemini değiştirmeye çalışıyoruz hata alıyopruz fakat cluster size boyutunu değiştirisek de disk bad sektör haline geliyor hiç bir dosya görünmediği gibi komple yani boyut miktarından iş çıkıyor görünmüyor. nasıl bunu tekrar boyut miktarını belirleyip kullanılabillr fat32 veya ntfs haline getirebiliriz?
    3) disk izin ayarları bana pek mantıklı geliyor aslında fakat dosya izinlerini düzenler gibi bunun yolunu bulamadım, acaba aygıt yöneticinden mi kaynklar bölümünden işlem yapacağız?

NOT: Yabancı yurtdışı kaynaklarda araştırma yapmak için mola veriyorum, çalışan birisiyim, araştırmalarıma destek vermek isteyen arkadaşlar lütfen buradan cevap versinler ki hep beraber bu 7 yıllık sorunu çözelim artık.
    Yabancı kaynkalarda soruna çözüm bulunca ilk boş vakitmde buraya cevap yazıyor olacağım. ve konunu kilitlenip, yukarıya taşınmasını sayın moderatörlerimizden rica edeceğim. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bellekler İçin "Disk Yazma Korumalı" Hatası ve Çözümü

"Disk Yazma Korumalı" Hatası Ne Demektir?

"Disk Yazma Korumalı" hatası, bilgisayarının bir USB bellek, SD kart veya harici sabit sürücü gibi çıkarılabilir bellek cihazına veri yazamadığında karşılaştığın bir hatadır. Bu hata, cihazın yazma korumalı olduğu anlamına gelir ve herhangi bir değişiklik yapmana izin vermez.

Yazma Korumalı Bir USB'yi Biçimlendirme

Bir USB bellek yazma korumalıysa, biçimlendirerek korumasını kaldırabilirsin. Bunu şu adımları izleyerek yapabilirsin:

1. USB belleği bilgisayarına tak.
    2. "Bu Bilgisayar" veya "Dosya Gezgini"ni aç.
    3. Yazma korumalı USB belleğe sağ tıkla ve "Biçimlendir"i seç.
    4. Dosya sistemi olarak "FAT32" veya "NTFS"i seç.
    5. "Hızlı Biçimlendir" seçeneğinin işaretini kaldır.
    6. "Başlat" düğmesine tıkla.

Biçimlendirme işlemi tamamlandığında, USB bellek artık yazma korumalı olmayacaktır.

Disk Yazma Korumalı Hataları İçin Diğer Çözümler

• Donanım anahtarı: Bazı çıkarılabilir bellek cihazlarında, yazma korumasını etkinleştiren veya devre dışı bırakan fiziksel bir donanım anahtarı bulunur. Anahtarı bul ve yazma korumasını devre dışı bırakmak için kaydır veya çevir.
    • Yazılım güncellemesi: Yazılım güncellemeleri, yazma korumalı hataları düzeltmeye yardımcı olabilir. Cihaz üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son yazılım güncellemelerini kontrol et.
    • Virüs taraması: Kötü amaçlı yazılım, yazma korumasına neden olabilir. Bilgisayarını virüslere karşı tara ve gerekirse kötü amaçlı yazılımları kaldır.
    • Cihazı değiştirme: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, cihazın arızalı olması muhtemeldir. Yeni bir çıkarılabilir bellek cihazı satın almayı düşün.

Bellekler için "Disk Yazma Korumalı" hatasıyla karşılaşıyorsan, bu adımları izleyerek sorunu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hi-level flash bellekte denemediğim çözüm yöntemi kalmadı. Yazılımsal mı denemek için linux ortamında da denedim baktım çözüm yok donanımsal olduguna kanaat getirmiştim.
  • @pckopatx

Aynen; piyasada bir sürü hurafe bilgi var, ama teknik açılım hiç yapılmamış. Gerekirse Flash belleklere göre "eeprom" entegreler misali içlerinde epic yazılımlar vardır. Belki tabirleri tam hatırlayamıyor olabilirim ama onun bile çözümü, bir yeni yükleme ile v.s. ile halledilebilir. O bile bir programdır aynı bios entegresi misali, daha anlaşılır bir örnek vereyim, o yüzden flash bellekler takıldığında aygıt yöneticisnde depolama birimi olarak görndüğü sürece boyutunu göstermese bile bir programsal çözüm yolu muhakkak vardır, diğer donanımsal yıpranmalar, su dökülmeleri,kısa devre v.s. olmadığı sürece, anlaşıldığına inanıyorum.

Not: Araştırmalarım devam ediyor.
    İlginiz için teşekkürler.
  • konuya bir katkimiz olsun burda da birseyler var
    http://techsalsa.com/solution-to-remove-write-protection-from-usb-pen-drive/
  • ...
    mayonez.net - film, dizi, oyun, program indir
    Flash Free - Process Explorer | Flash Bellek Korumasını Kaldırma
    http://www.mayonez.net/tam-surum-programlar/potable_program_warez/23143-flashbellek-korumasje-flashfree.html

• @9888
    Bu program; internet cafelerdeki usbden çocuklar işte film kopyalayamasın da hergün bize gelsin, oyunları kopyalayamasın da bizden satın alsın, müzikleri alamasın v.s. v.s. gibi sebebplerden akınsoft, metacafe gibi cafelerin yönettiği programların clientlerının içine usb flashların engellenmesi için yapılan winsock bağlantısı ile oluştuturulan ve aynen o oprogramdaki gibi o bağlantının kapatılmasını sağlayan ve proccess explrerdanda bilmediğiniz bağlantılarını kaptarak usbyi açmaya yarar, fakat;

biz işte o yollarla kilitlenmiş olan veya başka bir sebepten kilitlenmiş olan kaldı ki hiç benim başıma gelmedi hep müşterilerim getiriyor bu kilitlendi gibi, işte bu flash bellekleri, hafıza kartları v.s.leri tekrar yazılabilir hale getirmemiz lazım. Acaba o kilitleyen bigisayaramı tekrar kurmak lazım sonra oradan mı bu işlemi yapmak lazım o da denenebilir ama başarı şansı bence %30? Yani bu program tam olarak bizim için gerekli olan yazılım değil.

Teşekkürler.

@dento35
    Güzel bir çalışma olmuş, dün 10dk kadar bakabildim bugünde tekrar bakmaya devam edeceğim. Sanki çözüm yolu orada gibi.

Teşekkürler.

• "Hi sir, I have a problem with my cruzer blade 8gb, ok I can buy a new flash memory, but I want to resolve my problem and I really want to learn about this problem. My problem is; When I want to format my flash memory, I'm taking an error "disk is write-protected" and I cant format,copy,cut,edit anyhting I can do. I call (90) 2124141729, and I call my company but anybody know what can we do for this problem. everybody says, buy a new flash. but I want to learn how can I resolve my problem, please help me. really I need your help. some page, some resolve way etc. and Ican understand your all ways to resolve problem, I'm a compuuter engineer,at ankara gazi university at turkey, but nobody know to resolve this. I'm waiting for your company's help, I hope. Thanks for now everything."

Yukarıdaki gibi " # 130529-001451" takip numaralı sandisk genel küresel çaptaki merkeze mail attım, ticket oluşturdum. haber bekliyorum. bu 1.

Bayisi olduğum 0216 528 00 00 pentayı aradım fakat ismini vermeyeceğim, ney azıkki bilmediğini söyledi azğından laf aramaya hatta yanlış anlamayın ufaktan bütün gün ararım sizi şeklinde kavga tarzı konuşsam dahi tek labildiğim laf şu idi, biz o flashları değiştiriyoruz yapılabilecke bir şey yok, eskiden yeni firmware atıyorduk, baktık o firmware ile onardıklarımızda tekrar geri dönüş yapıyor bizde değiştirme yoluna gittik dediler. ki ben pek inanmadım bile yeni firmware attıklarına yine de mail attım onlarada araştırıp bana geri dönüş yapacaklar bu 2.

3.sü "(90) 2124141729" sandiskin yine kendi web sitsinde bulunan support kısmından, bu teleon nurmasını aradım tam bilmiyorum tabiki ama tahminimce japoncası ağır basan bir şive ile türkçe br görüşme sağladım kesnlikle yetersizdi, sanıyorum ki türkyiedeki hattı merkeze yönlend,rmişler böylece merkezdeki türkçe çalışanlar, merkezden türkiyeye destek verebiliyorlar. neyse durum şu oldu, hiçbir şekilde onarmanın yolu yoktur hatta firmware bile yoktur flash belleklerin içinde dedi??? Kaldıki %100 tam bilmememe rağmen %70 eminimki var? neyse zaten olsa biz size kesinlikle yardım ederdik benim içinde bir link yolayıp buraya bakın problemniiz çözüldü demek kolay olurdu v.s. gibi cümleler. fakat çözümü bulamadım hatta ve hatta bulursanız lütfen bizede yolayınız çözümü dediler, biz hep değiştiriyoruz falan filan. hatta onun şivesi ile ayzınca bile devrik cümleler kurdum kusra bakmayın.

Not 2 yerden haber bekliyorum, sandisk için bu sorunu çözebilmemeiz demek bütün markalara uygulayabileceimiz bir sistemi bulduk demektir. o yüzden lütfen bu sorunun sadece sandikler ile iligli olduğunu tabkiiki düşünmeyiniz.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • flash belleklerin içinde kontolcüler vardır usb aygıt pid ve vid ine göre kontrolcülerin marka modellerini öğrenebilirsiniz. Bu işten sonra mikro çipini üreticisinden fresh tool indirin ve çipe yazılımı atın. Yani sorun çipteki yazılımın bozulması

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Lotus Expeditor

eeprom entegre veya pic programlama %40 biliyorum. Fakat pek mantıklı geldi söylediğiniz. Bencede çipteki yazılımın bozulması. Araştırıyor olacağım.

Teşekkürler.
  • SONUÇ.

Sandisk firmasının cevabı:
    "
    Thank you for allowing us to be of service to you.

Subject
    Yazmaya karşı korumalı USB

Discussion Thread
    Response Via Email (Mania A.) 05/29/2013 02:35 AM
    Sayin Kenan,

SanDisk teknik desteği aradığınız için teşekkür ederiz. Hedefimiz size gerekli olan bilgilere ulaşmanızdan ve ürünunüzü en iyi sekilde kulanabilmenizden emin olmaktır.

flaş belleğinizin yazmaya karşı korumalı olduğunu anlıyorum.bunun nedeni flaş belleğinizin potansiyel bir arıza tesbit etmesidir ve bilgi kaybını önlemek için yazma korumasına donüşmesidir. Bunu tamir etmek için bir metod yoktur,bilginizi bir yedeğini bulundurmanız ve flaş belleğinizin deyiştırmeniz gerekiyor.bu rahatsızlıkdan dolayı özür dileriz.
    "

Penta Firmasının Cevabı:
    "
    Yanıtlayan SERDAR USLU
    Yanıt Merhaba, Flash belleklerde bahsettiğiniz sorun bir arızadır. Bu hatayı veren ürünleri tarafımıza gönderdiğiniz taktirde değişimini yapıyor olacağız. İyi çalışmalar..
    "

http://www.rmprepusb.com/tutorials/repair-your-usb-flash-drive

Yukarıdaki adresteki belirtilen programlara da baktım. Fakat Win7 de olmadı, Win Xp kurulu bir laptopta denedim, bu seferde USB leri hiç görmedi, değişik uyumsuzluklar v.s.ler var. Ama ısrarla heryerde aynı cevap donanımsal arıza değişimi yapılmalı diyorlar başka birşey yok.

MFPT190-ChipGenius-Flash_5.0.0.10-Pen&Ink Editor-UFDSetupWizard-HP USB Disk Storage Format Tool-FR.2013.Pro.5.5.4.6-RunSanDiskSecureAccess-Win-Repair_Neo2.9-FlashFree.Oguzhan-SB-Hard Disk Low Level Format Tool

Bütün yukarıdaki programları denedim yine çözüm olmadı.http://flashboot.ru/iflash/ Adresinden download edilecek firmware tarzı bir yazılımda bulamadım. Download linki sanki yok ya da çalışmıyor gibi birşey.

Bütün bunca araştırmalara rağmen, daha da fazla vakit ayrımnak sanki kayıp noktasına ulaşınca araştırmayı durdurdum.

Konuyu 10.06.2013'te kapattım, Olaki kesin çözüm bulan arkadaşlar varsa, Lütfen Onlar sonuçlandırsın.

Saygılar.

• kenanerol Hocam yapmış olduğunuz araştırmalar ve paylaşımınız için teşekkür ediyorum hayretle okudum yazdıklarınız. bugün itibariyle bende bu konuda bir madur biir kullanıcıyım. fakat gerçekten bir çözümü varsa (bugün için olmasada) bende öğrenmek isterim.
  • donanımhaber forum
    Flash Belleklerde Disk Korumalı Hatasının Kesin Çözümü » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_88075310/f_//tm.htm#88075310

burayı kesinlikle deneyin denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADİR_39 -- 16 Şubat 2014; 19:23:41 >
  • kadir in linki yandex e attım.
    2 saattir kafam şişti bu program çözdü olayı.

yadi.sk
    Flash.Koruma.Hatası.Cözüm.zip — Yandex.Disk
    http://yadi.sk/d/7Kx94ze_K7uM8
  • https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=730JV4QjSzMSkIQC0UeqWRYOa8ILOu6F2akan6AVeLI%3D
    1.5 saattir uğraşıyorum bu proğram işimi gördü tavsiye ederim.
  • Device not found uyarısı veriyor. ..
  • bendede :(
  • kenanerol kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz problemler donanımsal chip problemleridir çoğu... ilk yazınızda yanında tırnak olan flash disk görmedim demişsiniz sanırım atlamışsınız ilk çıkan flash disklerde bu bulunmakta ama sonraki çıkanlarda malesef yok hatta şu anda arkadaşım kullanıyor ufak tefek programları virüs bulaşmaması için..bendede vardı bulamıyorum zamanında çokta sattım bunlardan.

donanım olarak yapabileceğiniz içini açıp sıcak havya ile bir müddet ısıtıp denemeniz şansınıza..

Bellekler İçin 'Disk Yazma Korumalı.' Hatası ve Çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 20 Mayıs 2014; 23:00:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

kadir in linki yandex e attım.

yadi.sk

Allah razı olsun flash diski anahtarlık yapıyordum az kalmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: alesta53

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

kadir in linki yandex e attım.

yadi.sk

Allah razı olsun flash diski anahtarlık yapıyordum az kalmıştı

Geçmiş olsun.

• Program device not found hatası vermekte.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.