|
Bellekler İçin 'Disk Yazma Korumalı.' Hatası ve Çözümü (3. sayfa)
-
-
16gb lık sandisk usb bellek var ne içideki siliniyor(sağtıklayınca zaten sil menüsü kopyala menüsü çıkmıyor)
nede biçimleniyor
program ile denedim ama no device diyor usb yi görmüyor yani diskpart felan yaptım nafile -
Aynı problemi yaşıyordum sonunda kendim için çözümünü bulabildim sizinde işinize yararsa ne mutlu bana , öncelikle kullandığım işletim sistemi win 8.1 sorunu yaşadığım bellek ise kingston datatraveler 111 usb3.0 idi. Bulduğum çözümü kademeli olarak anlatıyorum, "PHISON FORMAT & RESTORE" adındaki programı indirin (benim kullandığım versiyonu 3.9.0.0).Programı indirip rar dan çıkarın, çalıştırmadan önce bilgisayara takılı olan bütün usb bellek depolama tarzı aygıtları çıkarın sonra sadece sorunlu belleği bilgisayara takıp programı çalıştırın.Çıkan seçeneklerden "restore" u seçin format tarzı sorarsa " fat " ı seçin (bende sormadı) ve başlatın.program formatı bitirdikten sonra usb yi çıkarabilirsiniz desede çıkarmayın ,"bilgisayarım"a girin sorun yaşadığınız aygıtın üstüne sağ tıklayıp "biçimlendir"i şeçin, biçimlendirme formatını "varsayılan", ayırma boyutunuda aynı şekilde "varsayılan" seçin, hızlı biçimlendirme şeçiliyse KAPATIN, belleği biçimlendirme işlemi benim için yaklaşık 15 dk sürdü belleğin boyutuna göre değişebiliyor.Biçimlendirme bittikten sonra usb belleği çekip çıkarın, herhangi bir hata mesajı vermediyse usbnizin eski haline dönmüş olması lazım,bundan sonra isterseniz tekrar usbnizi bilgisayarıma girip hızlı biçimlendirme açıkken 2 ssaniyede eski nfts formatına da dönüştürebilirsiniz herhangi bir negatif etkisi olmuyor şahsen ben nfts formatını kullanıyorum inşallah işinize yarar herkese kolay gelsin
-
10 farklı çözüm denedim olmadı. 2 usb bellekte aynı hatayı alıyordum. 2 farklı çözüm buldum. İşinize yarar belki yazayım
Kullandığım işletim sistemi Win 10 ve Vista.
1 Toshiba 16 gb Flash bellek ne yaptıysam, regedit, programlar, komutlar hiç bir işe yaramadı. Masaüstünden leptopa taktım bir dosya kopyaladım çalıştı. Masaüstüne geri taktım ve sorun ortadan kalktı.
2 Hi-Level ( alma aldırtma yeğenimin ) 32 gb bir tarafı telefona girenlerden. Aynı koruma hatası var. Leptoba takıyorum yok, masaüstü yok hiçbir şey işe yaramıyor. En sonunda tablete taktım ve orada biçimlendirdim. Şimdi sorun yok.
Kısaca bu hata nedir tam bilinmeyen bir şey sanırım. Hani saçkıran olursun tıp mal mal bakar anca kortizon verir aynısı. Pc dünyası bu sorunu çözemiyor. Çözüm rastgele yapılıyor. -
Allah razı olsun valla 4 saattir kafayı yiyecektim denemediğim yol kalmamıştı en son bunu deneyene kadar :) Çok teşekkürler paylaşım için -
Daha önce de başıma gelmişti bu olay. Şimdi tekrar sorunla karşı karşıyayım. İlk seferinde kendi çabalarımla yine blog yazıları falan okurken bir yerde denk gelmiştim bu rusça siteye. Bu sefer donanımhaberde bu konuya denk geldim. Ne denediysem fayda etmemişti. Bu rus sitesindeki konuda da en son
@kenanerol un dediği gibi firmware ya da fabrika ayarlarımı desek daha doğru olur tam bilmiyorum, bu yazılımı deneyerek formatladığımızda düzelmişti.
Her yolu deneyen arkadaşlar, bu sitedeki en güncel versiyonu kullanıp formatlarsanız sorununuzun düzeleceğini düşünüyorum. Herkese geçmiş olsun
Son olarak, konunun sahibi ve bunu çözüme kavuşturmaya çalışan kenanerol ve konuya bu siteyi ekleyen nightingale57 ye teşekkür ederim.
Bir ekleme daha yapmak istiyorum. Kendi sorunumu bunun gibi bu konuda bilgili bir blog yazarının yardımıyla çözmüştüm. Kendisine teşekkür etmeyi unutmayasınız
Konu hakkındaki blog yazısı http:-//-www-.-tankado-.-com/firmware-yukleyerek-yazma-korumali-flash-bellegi-tamir-etmek/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eksi-1 -- 18 Mayıs 2017; 17:38:2 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: gozleri
Bu konuda iki gündür karıştırmadığım site kalmadı A 101 den alınan
16 GB hi level flash diskler için
Sandisk ALcor AU6989ANHL-G USB format tool bu programı internetten indirip AP klasörünün içindeki istar proğramı ile formatladım
disk korumalı hatası öyle basit proğramlarla olmuyor üretici firmaların chip format proğramlarıyla halletmek gerek . umarım yardımı olur
ayrıca
flashbelleginikurtar.blogspot.com.tr/2014/03/flash-bellek-disk-yok-hatas-m-veriyor . html bu sitede güzelce açıklamış gerçi o siteden indirmedim ama aynı işlemi tavsiye etmiş
Hocam mesaj eski ama hortlatacağım, Allah senden razı olsun HDD regenator'un bile tanımadığı flash belleği kurtardım, çalışıyor şu an, çok teşekkür ederim.
-
Önemli değil umarım hala çalışıyordur . tekrar hort özür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozleri -- 17 Kasım 2017; 1:21:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hort için özür dilerim,
Disk yazma korumalı hatası için kullanılabilir.
No Media 0 Mb hatası için kullanılabilir.
Öncelikle adım adım gidilecek. Çözüme geçmeden ufak bir not düşeyim benim flaş Sandisk 16 gb modeli. Ve işlem yapacağım program Alcor. Yukarıda bir arkadaş Alcor programından bahsetmişti. O arkadaşın bahsettiğinden yola çıkarak ayrıntılı bir rehber hazırladım.
1. Herhangi bir usbflashinfo veya chipgenius yazılımı ile flaş belleğin bilgilerine bakıyoruz. İşaretli bölge müdahale edeceğimiz yazılımı bize söylüyor.
2. Programı açıyoruz, program flaşı görmediyse yenileyiyoruz. Daha sonrasında setup kısmını tıklayıp ok diyoruz ve sonraki aşama karşımıza geliyor.
3. Açılan pencerede İmport kısmından AlcorMP.ini dosyasını aç diyoruz daha sonra ayarları resimlerdeki gibi yapın. Tüm ayrıntılara dikkat edin sorumluluk size aittir.
4. Ayarlamaları yaptıktan sonra starta basıyoruz ve bekliyoruz bilgisayarınıza göre 15-20 dk arası sürüyor.
5. İşlem bittikten sonra resimde görüldüğü gibi yazı yeşil renge dönecek. Bu dakkadan sonra önce flaşı çekin sonra programı kapatın ve flaşı yeniden takın. Artık işlem tamamdır.
Resimler ve çözümün orjinali http://www.usbdev.ru/articles/a_alcor/alcormp-repair/
Kullandığım programlar
https://drive.google.com/drive/folders/1pUtqI8A43Bvt_4m1Ji4V4KxZfVf9-Kmr?usp=sharing
Herkese iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyidebanane13 -- 8 Şubat 2018; 3:21:47 >
-
dostum dediğini yaptım ve usb açıldı sağolasın fakat sonra sağ tıklayıp biçimlendir dediğimde biçimlendirme bitirilemedi hatası geldi ve sonra programı tekrar çalıştırdığımda usb yi görmedi bile -
Elimde Laptop üreticimin verdiği Recovery Flash diski var. Bunu güncel yapmak veya silip yeniden güncel OS sürümünü yazmak istiyorum konu başlığındaki hatayı veriyor. Ne yapmalıyım? -
valla ben şöyle bir çözüm buldum
https://bilisimzonguldak.blogspot.com.tr/2018/04/usb-disk-flash-disk-read-only-salt.html
https://zonguldakbilisim.wordpress.com/2018/04/29/usb-disk-flash-disk-read-only-salt-okunur-veya-yazmaya-karsi-kilitli-hatasi-cozumu-donanimsal-veya-boyutunu-artirma/
ben denedim ve nasıl yaptığımı bloglarımda paylaştım.
-
Evet bende de bu progream işe yaradı. cmd chkdsk attribute bilmemne bisürü bişey denemiştim işe yaramamıştı.. -
1.5 saattir 20 farklı program indirdikten sonra nihayet doğrusunu bulabildim. Yanlış chip programı kesinlikle çalışmıyor arkadaşlar bilginiz olsun. Doğrusunu bulup starta basar basmaz çalıştı. Şuraya yazıp bırakayım da sorun yaşayan olursa doğrusunu bulsun.
Flash bellek: 2011 senesinde satılan 16 gb gri renkli hi level, chip kodu Alcor au6989anhl-2
İşe kesinlikle yarayan program: AlcorMP(150916.MD).rar, şuradan edinebilirsiniz https://www.usbdev.ru/files/alcor/alcormpmd//
Flash bellek de şu:
https://www.mobilofon.com/image/cache/data/mobilurunleri/234/main-550x550h.jpg
Şu an LLF aşamasında bir 3 saat sürecek gibi duruyor.
Naçizane tavsiyem, flashınızı kurtardıktan sonra bu flash'a tek parça halinde 1 gb üzeri dosya atmayın, nedense 2 defa bozdu benim flashımı bu. MP3 doldurun araba teybine takın unutun
Dip not: Artık belleğe ne olduysa program 16 gb'ın 5.5 gb'ını kurtarabildi. 16 gb görünümlü 5 gb belleğim var şu an.
Dosya kopyalama çok dalgalı, 6 mb sn ile 300 kb sn arasında değişiyor sürekli. Bellek son günlerini yaşıyor, resmen hayata döndürdük ama biraz hasta sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 29 Mart 2021; 11:48:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X