Şimdi Ara

120 gb ssd+1 TB hdd mi yoksa 480 gb ssd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
15.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar toplama videolarına bakıyorum genelde 120 gb ssd+ 1 TB hdd kullanıyorlar.sistemi ssd ye yüklüyorlar.gayet mantıklı fakat benim anlamadığım nokta hdd ye yüklenen oyunlar ya da programlar da ssd hızında(500 mb yazma okuma) mı açılıyor? Yoksa yüklü olduğu hdd hızına mı bağlı oluyor.ona göre direk 480 gb ssd alacağım.depolama alanı çok da önemli olmaz siler yükler oynarım diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RageofTurk -- 9 Şubat 2017; 7:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amdzendiyebirseyyok1 kullanıcısına yanıt
    Aynen bana da böylesi daha mantıklı geliyor 240 gb bile yeter aslında sağolun.

• Gençler sakin tartışmaya gerek yok sonuç olarak depolama yapmayacaksak 128 gb ssd+1 TB hdd maliyetine 480 gb ssd almak daha mantıklı diye düşünüyorum.hdd ye yüklenen oyunlar sonra ssd kalitesinde çalışmayacak yine hdd yavaşlığında oynatacak.bunun dışında ssd-hdd birlikte çalışma sorunu olduğunu da öğrendim şu anda

26 yaşındayım, kaç yıldır kullanıyorsun? Bu konuşma tarzı benim yaşımın yarısından biraz fazladır...
    Sen ağlamıyorsan başkalarını da ağlıyor sanma.

Az önce kendi ağzınla söylemedin mi ssdyi yarı hızında kullanırken bile hdd den daha hızlı diye? Neden kullanım alanını daraltayım?
    Gören de harici hddleri çok ucuz sanacak.
    Parça parça toplamakla biriktirip toplamanın farkı yok, pc için kredi çekmekten iyidir. Ağladığımı da nerden çıkardıysan artık. Orada gözün görmüyor galiba, 500+2 tbyi. Ağlayacak durum yok yani...

Benim kim olduğum seni hiç ilgilendirmez, hayatta her şey oyun da olmadığına göre kapasiten kadar konuş.
    Ne farkı var?
    Amdye baştan niyetim yoktu. Parça toplamamış olsam z170 sisteme yatırım yapmış olacaktım. İşlemciyi ve anakartı sona bıraktım ki z270in çıkışını görüp oma göre karar vereyim. O ara da amd çıkıp testlerini görsem ryzen yönelebilirdim. Ben sistmei bitirdim neredeyse ryzen ortalıkta yok. İntele düşmekmiş, fanboyluğun alemi yok. Ben parama göre alım yapıyorum...

Yakın dediğin 10 yaş kadar var mı mesela? İçimde pislik felan da yok uydurma arkandan..
    Konuşma tarzın seni gayet ele veriyor, senin yaşlarında da ben böyle yazardım. Sıkıntı değil aşarsın bunları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Ne farkı var?
    Amdye baştan niyetim yoktu. Parça toplamamış olsam z170 sisteme yatırım yapmış olacaktım. İşlemciyi ve anakartı sona bıraktım ki z270in çıkışını görüp oma göre karar vereyim. O ara da amd çıkıp testlerini görsem ryzen yönelebilirdim. Ben sistmei bitirdim neredeyse ryzen ortalıkta yok. İntele düşmekmiş, fanboyluğun alemi yok. Ben parama göre alım yapıyorum...

Yakın dediğin 10 yaş kadar var mı mesela? İçimde pislik felan da yok uydurma arkandan..
    Konuşma tarzın seni gayet ele veriyor, senin yaşlarında da ben böyle yazardım. Sıkıntı değil aşarsın bunları...

senin zaten işin bitmiş =)
    ne yazıkki mabadından başka düşüneceğin birşey kalmamış hep bu cümleyi kurup duruyorsun.

sabahın köründe saçma sapan birşey için alıntı yapacak hırsın nedir ?

ayrıca bir tek şunu merak ettim, sana kimse sormadan gelip burda kredi çekmedim parça parça aldım demenin mantığı nedir ? kime ne senin çöp sisteminden ? ben ya da başka bir arkadaş senin sistemi nasıl topladığın sordumu ?

:S çok acayip deli dolu biriymişsin =) yavaş yavaş yok olacaksın =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdzendiyebirseyyok1 -- 9 Şubat 2017; 9:41:16 >

• Ben şuan 120 GB SSD + 1 TB SSHD kullanarak hem bütcemi hemde depolama alanımı elde tutulur halde getirdim.

Burada bir örnek var inceleyebilirsin.
    TheUgsteryoutube
    SSD vs. HDD vs. Seagate Hybrid SSHD
    https://www.youtube.com/watch?v=6iBhf8rpobo&t=162s

SSHD normal hdd'ye göre daha pahalıdır, HDD'den hızlı fakat SSD'den yavaşdır ve depolama ile ortalama hız yakalamak isteyenler için idealdir(bide bütcesi kısıtlı ise )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amdzendiyebirseyyok1

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: amdzendiyebirseyyok1

quote:

Orijinalden alıntı: danteauditore

Gençler sakin tartışmaya gerek yok sonuç olarak depolama yapmayacaksak 128 gb ssd+1 TB hdd maliyetine 480 gb ssd almak daha mantıklı diye düşünüyorum.hdd ye yüklenen oyunlar sonra ssd kalitesinde çalışmayacak yine hdd yavaşlığında oynatacak.bunun dışında ssd-hdd birlikte çalışma sorunu olduğunu da öğrendim şu anda

usta bu çocuk yaştaki arkadaşımız,
    kendi hayallerini forumda uygulatmaya çalışıyor.
    yoktan yere mabadından misyon üretip gelip beni alıntılamış =)

usb + sata hariciyhe dönüşebilen ssd 250 gb fiyatı ise 500 liradan fazla.
    onun kafasıda o kadar işte =)

sen sen ol böyle forumda bunun gibi çoluk çocuğa müsamaha gösterme başının etini yerler sonra =)
    bunlar yüzünden 60 gb ssd 1 tb hddsiz sistem neredeyse yok =)

Neyin hayallerini uygulatmaya çalışıyormuşum acaba, mabadına sorar mısın onu?
    Usb sata dönüştürücüsü dahil 500 gbliği 530 liraya aldım sen neyin kafasını yaşıyon?

Dünya hddyi tamamen sistemden kaldırıp, ssdyi bile harici kullanmaya başlarken sen anca arkandan uydur.
    1 tb sisteme ne gerek var senin deyiminle, 500 tb hdd neyine yetmiyor? Demek ki teknoloji geliştikçe boyut ihtiyacı da artıyormuş.
    Bunu o kafana sokamadığımız için sistemler 250 gb ssdye sığdırılmaya çalışılıyor. Yaz sil yaz sil. Yazık.

senin hayallerin o kafandaki saçma sapan kurduğun sistemleri millete dayatmaya çalışıyorsun, gelip birilerini alıntılıyorsun ama dayatılan sen oluyorsun.

kelime haznen bile sıfır =) ancak benim yazdıklarımı değiştirir bana yollarsın =)

240 gb ssd tüm sistem + 2-3 oyun için fazlasıyla yeter.

senin ihtiyaçların kırık mp3 lerin kopya oyunlarından bize ne ?
    foruma ne ?

Tamam tamam 60 gb ssd her şeye yeter. Yanına da 250gb hdd tamamdır.

Kedi ciğer ilişkisi...

Ben mp3 tutmam pcde bu bir, ikincisi daha sistemi kurmadım korsan oyun ne arasın sistemde bu iki, 2-3 oyun için böyle sistemi kimse toplamıyor bu da üç.

Konu benim sisteme nerden geçtiyse artık kafaya bak gelmiş sistemime göre tavsiye verdiğimi sanıyor.

Ruh hastası mısın ben sistemimle ilgil bir şey mi konuştum tutup da benim sistemi diline dolayan sensin ya.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Hocam uğraşma trol blokla direk
  • Ortalik konu disi forumuna donmus....

Bu isler butce meselesi, 1TB ssd en iyisi.

Butceye gore isler degisir. 120/240 gb yetiyorsa alirsiniz ssd kullanirsiniz. Ya depolama alanina ihtiyaciniz varsa?

250 gb ssd + 1tb hdd kullaniyorum. Kasada yer varsa neden boyle kullanilmasin? Hddler hala uretiliyor ve gunden gunde yine onlar da gelisiyor. Anakarti iyiyse sorun cikmaz...

Ayrica oyunu ssd'ye kurmam genelde. Rust ve Gta5 ssd de kurulu, oynadigim diger oyunlarin ssd ihtiyaci yok. Cs go hdd'de ne kadar yavas acilabilir? Filmlerim ssd de olsa ne olacak hdd de olsa ne olacak?

4k filmlerimi ssd de saklayacak zenginligim yok.

Harici harddisk hicbir zaman dahili ile kiyaslanamaz. Dahili parcalar her zaman daha hizli ve stabildir.

Oneren insanlar da butce icin 120gb+1tb oneriyor. Herkesin farkli farkli depolama alani ihtiyaci oldugu icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

Hocam uğraşma trol blokla direk

Beynimi ..... gereksiz velet.

Özel mesaj gönderiyor ara diyorum numarayı gönderdim ses yok:)

Hocam pislik yapmak derdi. Şikayet et uzaklaştırılsın forumdan. Az önce bana sardırdı blokladım çünkü bilerek yapıyor zaten bugün üye olmuş. Üstteki arkadaşın dediği gibi konu dışına döndürdü dahili bileşenleri. Uğraşma sen hiç.
    yanlış mı görüyorum yoksa yeni üye mi?

• Bütçe meselesidir.

Bana kalırsa SSD + HDD Tavsiye ederim 480 GB bu devirde kime yetecek?

Ha yok heryerde performans isterim hafızayı da verimli kullanırım e maddi durumum da iyi dersen SSD

• 1 tb ve 120 ssd 450-500 lira yapmakta. 480-500luk bir ssd ise 650-700. Paran varsa bence ssd. Hdd cok lazim olursa sonradan alinabilir.

• LastFaded kullanıcısına yanıt
    İhtiyaclara gore degisebilir. Ben olsam bende 1 tb ve 240 ssd alirdim. Film, muzik, oyun, cr falan oluyor yer lazim. Adama yer lazim degilse ssd alsin lazimsa hdd

• quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

Hocam pislik yapmak derdi. Şikayet et uzaklaştırılsın forumdan. Az önce bana sardırdı blokladım çünkü bilerek yapıyor zaten bugün üye olmuş. Üstteki arkadaşın dediği gibi konu dışına döndürdü dahili bileşenleri. Uğraşma sen hiç.

Yav manyak mıdır nedir bir de tutmuş altını çizerek yorumumu fotoğraflamış.

Ulan sen parça parça toplayanlar ağlıyor senin gibi yazıyon ben açıklama yapıyorum. Ne insanlar var ya hey Allah'ım

Boşver kardeş sinirimi bozdu benimde
  • www.hepsiburada.com
    Sandisk SSD Plus 480GB 530MB-445MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-480gb-530mb-445mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-480g-g26-p-BD805683

480 GB ssd 480 lira

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.