Şimdi Ara

SSD HDD den RAM OLUR MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: xmenvirüs Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi size garip bir soru sormak istiyorum. bende 4gb ddr3 1600mhz ram + 3 adet raıd0 500gb hdd var.ben ramleri ve hdd lerimi satıp 2 adet ssd ve 1gb ddr3 1600mhz ram almak istiyorum.Bunu yapmaktaki amacım daha yüksek performans almak tabiki.Diyeceksiniz ki 1gb ram neye yetecek.raıd SSD hdd lerin 4-6gb lık bolumunu sanal bellek olarak atıyacam ve fızıksel ramlerden daha hızlı performans alabılecegımı dusunuorum teoride.Bu durum ne kadar mantıklıdır.Düşündüğüm gibi olur mu yardımlarınızı bekliyorum.

Sizce böyle bir işe kalkışmalımıyım çünki neredeyse hiç masrafım olmayacak gibi bir durum söz konusu

• Bence 2 GB olsun ramlerin. Ne olursa olsun fiziksel ram'in yerini tutamaz bence
  • Daha iyi performans alamazsın. En basitinden şuan için ssdlerin ortalama 0.1ms olduğunu düşünülürse, ramlerde bu erişim süresi en az 100 katı durumdadır.
  • Fiziksel ram'in yerini hiçbirşey tutamaz, buna SSD de dahil.
    quote:

Orijinalden alıntı: leech

ramlerde bu erişim süresi en az 100 katı durumdadır.

100 katı ne ? 100 katı daha hızlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Fiziksel ram'in yerini hiçbirşey tutamaz, buna SSD de dahil.
    quote:

ramlerde bu erişim süresi en az 100 katı durumdadır.

100 katı ne ? 100 katı daha hızlı...

ramlerin erişim süresi, örnek olarak 0.001ms
  • walla Ramden disk yapılmasını duydumda ram yerine SSD bilmiyorum, olmaz yaw

ayrıca leech'e de katılıyorum belleklerin flashlarının erişim süresi, okuma yazma hızları çok daha fazla, sonuçta ramin olayı elektrik kesilince data tutmuyor üzerinde
  • sisteme takılı ram'in yerini hiçbir hafıza alamaz şu anda, SSD'ler bile.
    bu durumda düşündüğünü yaparsan performans kazanmaz tam tersine kesinlikle kaybedersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD veya SSD
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Remler cpu bagli ssd kontrolcuye yani remin yerini tutamaz diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Onu anladım... Demek istediğim "100 katı" diyip bırakmışsın yani 100 katı.. ama ne ? yavaş mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Onu anladım... Demek istediğim "100 katı" diyip bırakmışsın yani 100 katı.. ama ne ? yavaş mı?

en başta daha iyi performans alamazsın demiştim zaten ama neyse hızlı işte ram

• Ssd'yi sanal bellek olarak kullanmak hücre ömürleri açışından önerilmeyen bir durum.
    Ssd'nin ram hızına yetişmesi söz konusu bile değil. Zaten bu yüzden ram ssd diye birşey üretiliyor. Ram üretmenin ucuz yollarını bulabilirlerse ssd'nin geleceği ram ssd'dir.

Ekleme: Ram ssd'ye bir örnek

The RamSan-440 uses DDR2 (double-data-rate) RAM to deliver 600,000 sustained random IOPS and over 4GB/second of sustained random read or write bandwidth, with latency of less than 15 microseconds. It is available in 256GB and 512GB configurations in a 4U chassis. The system can be SAN-attached or direct attached through eight 4Gb/second Fibre Channel ports. Multiple RamSan-440s can be combined to scale performance and capacity.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 27 Ekim 2010; 21:49:00 >

• arkadasim sen karistirmissin galiba, "SSD HDD den RAM OLUR MU ?" hayir asla olmaz cunku RAM SSD.den bile en az 50 kat daha hizlidir, ama tam tersi olabilir "RAM'den HDD olur mu ?" evet olur senin ramin 6 GB ise 2 GBlik bolumunu kullanablirsin, Firefox ve/veya Internet explorer icin kullanirsan inanilmaz perforams artisi oluyor.

250 mb okuma/yazma hizi olan SSD'nin HD Tune skoru:

bu da DRAM Disk HD Tune skoru:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhamadko -- 27 Ekim 2010; 22:06:41 >

• Mekanik harddiski sanal bellek olarak kullanmaya göre çok daha hızlı olsada ssd ler şu an için ram hızına ulaşmaktan çok çok uzaktalar.

En yüksek bellek performansı için hızlı triple kit ram kullanın (Bildiğim kadarıyla sadece intel destekliyor).
    Bu bile en fazla %5-10 farkeder.
  • ayrica bu konunun Ekran Karti bolununde ne isi var analamadim?!
  • arkadaslar durum anlasılmıstır.Yanı benımkısı bıraz fantezı olacaktı ama demekkı durum benım dusundugum gıbı degılmıs.

Bu arada konuyu 6800 serisi ekran kartlarına bakarken bu konu aklıma geldı ve yanlıs yere acmısım farkında olmadan.Ama cevap veren herkese tesekkur edıyorum en azından aklımızda ? kalmadı
  • Konu eski ama belirteyim piyasada ki en hızlı ssd taksan bile ramin hızının yanına bile yetişemez o yüzden performans olarak kötü olur ssd yi ramdan hızlı sanıyorsunuz anlamadım
  • uzaklaştırıldığın iyi olmuş saçma saçma sorular bunlar ne böyle
  • Sen karar ver.

RAM örnek:

DDR2 data transfer rates:
    DDR2 533:4.2 GB/s
    DDR2 667:5.3 GB/s
    DDR2 800:6.4 GB/s

DDR3 data transfer rates:
    DDR3 1066:8.5 GB/s
    DDR3 1333:10.6 GB/s
    DDR3 1600:12.8 GB/s
    DDR3 1866:14.9 GB/s

DDR4 data transfer rates:
    DDR4 2133:17 GB/s
    DDR4 2400:19.2 GB/s
    DDR4 2666:21.3 GB/s
    DDR4 3200:25.6 GB/s

www.transcend-info.com
    What are the data transfer rates for DDR, DDR2, DDR3 and DDR4? - Support & Download
    https://www.transcend-info.com/Support/FAQ-292

SSD Örnek 1:

SSD Örnek 2:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.