Şimdi Ara

SSD aldım fakat hızı HDD gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Kingston'ın SSDNow V300 120 gb lık 450 mb/s yazma 450 mb/s okuma hızı olan ssd'sini aldım.

Taktım,dış görünüşte herşey normal gözüküyor ama hızı dediğim gibi yavaş.

Bios'tan baktım AHCI modu aktif,Sata 3.0 portuna sata 3 kablosuyla taktım ssd'yi.

Taktıktan sonra formatımı atıp windowsuda kurdum.

Anakartım MSI Z77A-G43.

Bu arada HDD gibi çalışıyor derken hızı onun gibi demek istedim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?

Bu arada AS SSD benchmark testinin sonuçları ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon1011 -- 26 Mart 2014; 17:01:07 >

• pc takınca ne gibi bir farklılık oldu yada olmadı diğer hdd göre ?

oyunları gec alakası olmaz ssd ile sadece pc daha hızlı acılır. işlemciniz iyi değilse ssd bir fark yaratmıyacaktır emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

pc takınca ne gibi bir farklılık oldu yada olmadı diğer hdd göre ?

oyunları gec alakası olmaz ssd ile sadece pc daha hızlı acılır. işlemciniz iyi değilse ssd bir fark yaratmıyacaktır emin olun
    oncelikle bi ssd benchmark yapip ss ini gormek lazim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

oncelikle bi ssd benchmark yapip ss ini gormek lazim .

Alıntıları Göster
    işlemcim intel i5 3570 3.4 Ghz

SSD bencmark yaptım Ama AS ssd benchmark'tı.Varsa bildiğiniz güzel bir ssd benchmark programı atarsanız hemen yapıp ss sini yollarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon1011 -- 26 Mart 2014; 16:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eragon1011

işlemcim intel i5 3570 3.4 Ghz

SSD bencmark yaptım Ama AS ssd benchmark'tı.Varsa bildiğiniz güzel bir ssd benchmark programı atarsanız hemen yapıp ss sini yollarım.

Alıntıları Göster
    Windows guncellemeleriniz tam mi? Servis Paketi kurulu mu?
  • Arkadaşlar Crystal Disk Mark'ta ise sonuçlar böyle çıktı 0 doldurma ile.

Böyleyse tamam mı demektir.Olmuş mu yani ?
  • eragon1011 E kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yaptığınız testler biraz düşük ama aldığınız SSD doğalında zaten düşük veri aktarımı yapıyor..

SSD'yi doğru porta tkıp takmadığınızı görmek için çalıştır veya araya Diskmgmt.msc yazıp çalıştırın. Pencereyi HDD birimlerinin gözükeceği şekilde genişleterek resmini buraya ekleyin..
    Yeni bir test yapmak için de, ATTO Bench programını kullanın.. Eğer testte okuma ve yazmada 430 bini geçiyorsa normaldir..
    Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Yaptığınız testler biraz düşük ama aldığınız SSD doğalında zaten düşük veri aktarımı yapıyor..

SSD'yi doğru porta tkıp takmadığınızı görmek için çalıştır veya araya Diskmgmt.msc yazıp çalıştırın. Pencereyi HDD birimlerinin gözükeceği şekilde genişleterek resmini buraya ekleyin..
    Yeni bir test yapmak için de, ATTO Bench programını kullanın.. Eğer testte okuma ve yazmada 430 bini geçiyorsa normaldir..
    Kolay gelsin..
    O nasil bir viral reklamdir
  • Windows 64 bit değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Bu dediğiniz üzere birimler;

Burada ise ATTO Bench ile test yaptım bunlarda sonuçlar;

sonuçlar nasıl ?

Teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon1011 -- 26 Mart 2014; 19:53:51 >

• eragon1011 E kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yazma hızı gayet güzel ama SSD yanlış portta takılı..

HDD'nin data kablosunu çıkartıp SSD'ye takın ve @BIOS ayarlarından kontrol edin.. Eğer SSD ilk sırada gözüküyor ise, yapılandırma tamam demektir. Eğer yine 2. sırada ise onu değiştirip F10 tuşu ile kaydettikten sonra bilgisayarı açın. Sonrasında da Disk yönteminden bakın bakalım Disk sıfır olarak gözüküyor mu?
    Yani eklediğiniz resimdeki sıralama yer değiştirmesi gerekir. SSD üstte, diğer HDD altta yer alması lâzım..
    Bilginize ve kolay gelsin..
    Bu arada orada gördüğünüz C SSD haberiniz olsun,Windows kurulu olduğu için yerel diski o görüyor.

Yanlış mı anladım yoksa hala hata mı var ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon1011 -- 26 Mart 2014; 20:07:30 >
  • quote:

Bu arada orada gördüğünüz C SSD haberiniz olsun,Windows kurulu olduğu için yerel diski o görüyor.

Yanlış mı anladım yoksa hala hata mı var ? :)

Selam
    Ben görmek istediğimi gördüm ve ona göre size yazdım zaten..

Şunu yazmayı unutmuşum ve ekliyorum...
    SSD'ye Windows kurarken umarım HDD'nin kablolarından birini çıkartmışsınızdır? Eğer çıkartmadıysanız, önyüklemeyi HDD'ye kurdu ve bu SSD tek başına çalışmayacaktır.. Çünkü boot birimi eklediğiniz resimde gözükmüyor..

HDD'nin kablolarından birini çıkartıp SSD ile bilgisayarı başlatın bakalım Windows açılacak mı yoksa boot hatası mı verecek?
    Kolay gelsin..
    Evet denedim ve boot hatasi verdi.

Ayrica dediginiz gibi hdd ile ssd nin sata kablolarini degistirirsem ssd sata 2 portuna sata 2 kablosuyla baglanmis olacak
  • yav hddden ssdye geçince bir anda uçuşa geçmessiniz hoşgeldiniz ekranındaki bekleme süresi değiştiyse hızı artmıştır zamanla kullanım esnasında fark olur

• quote:

Evet denedim ve boot hatasi verdi.

Ayrica dediginiz gibi hdd ile ssd nin sata kablolarini degistirirsem ssd sata 2 portuna sata 2 kablosuyla baglanmis olacak

Selam
    SSD'ye taktığınız kablo özel bir SATA 3 kablosu değilse eğer, durumda bir değişiklik olmaz.. Yani hızda bir değişme yaşamazsınız..

Eğer özel bir kablo ise o zaman anakart üzerinde 1. porta SSD kablosunu takmalısınız..

SSD'nin kendi başına boot etmeyeceğini de tahmin etmiştim.. Yukarıda yazdığım gibi boot birimi SSD'de yoktu.. Aklıma şuda geldi aslında. Belki boot birimini de C:\biriminin kendi içinde yapmış olabilir diye düşündüm ama değilmiş onu öğrenmiş oldum..
    Kolay gelsin..
    Peki şuan ki haline artık dokunmasam sıkıntı yaşarmıyım ?

Memnunum çünkü şuan.Bir daha kasayı açıp mafetmek istemiyorumda :)
  • quote:

Aynı ssd den bede laptop a taktım,benim hızlar neredeyse yarısı kadar.Laptopun sata3 desteklediğini biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 28 Mart 2014; 14:26:10 >

• Testlerde belli olur en kötü ssd bile en iyi hdd den daha hızlıdır

• quote:

Selam
    Kasayı açıp kablo yerini değiştirmek sadece 5 dk. alır. Diğer yandan, HDD'niz bir şekilde bozulduğu veya devre dışı bıraktığınız zaman SSD ili bilgisayarınızı çalıştıramazsınız. Çünkü boot birimi HDD üzerinde ve SSD boot ederken bootmgr dosyasını oradan okuyor ve birkaç mili saniye gecikme söz konusudur..

Eğer SSD'den tam performans bekliyorsanız, HDD'yi devre dışı bıraktıktan sonra, SSD'ye yeniden format yöntemini kullanarak Windows kurmanız, sizin için en doğru bir seçenek olacaktır..

Kasa açılmakla PC'nin mahvolduğunu ilk defa sizden öğreniyorum. Ayda onlarca bilgisayar elinden geçiren bizlerin yerinde olsaydınız ne yapardınız onu merak ettim. :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.