Şimdi Ara

işlemci değişimi sonrası hdd ssd yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
75
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5900x işlemcimi satıp 3200g işlemci taktım geçici olarak PC de herhangi bir sıkıntı yoktu. B550 unify gibi çok kaliteli kartım var. Fakat sistem açılmıyor biosa atıyor. Pili vs çıkardım sorun düzelmiyor bios sürümü güncel değil bu arada. Format için taktığım usb leri bile görmüyor boot ekranı bomboş sürücü ve usb yi görmüyor. Ramleri denedim farklı çalışan ssd denedim sorun yine aynı. Parçalarda sorun yok. Anakart boot menüde gözükmüyor sürücüler HDD ve ssd ler biosda gözükmüyor işlemci ve ram bilgisi var sadece. Bunun sebebi ne olabilir? Bios güncellemesi çözer mi bu durumu? Pc boot olmuyor SSD yi görmüyor son olarak hdd yi çıkardım nvme ve sata SSD kaldı onlardada Windows lar var fakat sistem bios görmüyor bunları. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.msi.com/Motherboard/MEG-B550-Unify/Specification

Supports AMD Ryzen™ 5000 & 3000 Series desktop processors (not compatible with AMD Ryzen™ 5 3400G & Ryzen™ 3 3200G) and AMD Ryzen™ 4000 G-Series desktop processors

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• B550 çipsetler 3. Nesil ve üstünü destekliyor, 3200G de ismen 3. nesil gibi dursa da gerçekte 2. nesil bir işlemci. Eğer MSI eski nesil desteği için özel BIOS çıkardı ise onu yükleyin, çıkarmadı ise yapacak pek bir şey yok büyük ihtimalle anakart işlemci uyumsuzluğu kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 28 Şubat 2025; 20:7:1 >
  • Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim. İşlemci desteği yok sanırım hiç düşünmedim destekler diye şansa bak. 5700g taksam sorun yaşamam sanırım böyle.

• Yaşamazsınız ama bence artık 5950x takıp elden çıkarıp AM5 bir sistem edinmenin zamanıdır çünkü ticaret savaşları teknolojik ürünleri vuracak gibi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.