Şimdi Ara

Anakart ve işlemci değişimi sonrası sürekli mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: d_n_k Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi anakart ve işlemci değişimi sonrası eski windows u kullanmaya bir süre devam ettim. Yaklaşık 2 hafta boyunca da hiçbir sorun yaşamadım. Fakat geçtiğimiz perşembe günü bilgisayar mavi ekran verip kapandı. Sonrasında ne denediysem çözüm olmadı el mahkum windows üzerine windows kurdum yedeklerimi almak için. Fakat kurulum sırasında da mavi ekran hatalarıyla karşılaştım. Zor bela yedekleri aldım tekrar windows kurdum tertemiz bir şekilde. Ancak bir kaç saat sonra tekrar mavi ekran hatası verip kapandı. Hata kodları çok değişken örneğin memory management hatası verip yeniden başlıyor ardından tam açılacakken kernel hatası verip tekrar kapanıyor. Hddleri kontrol ettim herhangi bir sorun yok bad sector vb. Ramleri memtest64 ile 6 şar kez test ettim ama onlarda da hata yok. Ekran kartı driverından kaynaklı diye düşündüm ama o da çözüm olmadı. Kısaca ne denediysem çare yok. Bios güncellemesinden tutunda crimson driver ına kadar her yolu denedim ama çözüm yok. Sistem bilgisi;

İşlemci: Amd ryzen 5 3600
    Anakart: Msi b450m a pro max
    Ram: 2x8 gb gskill ripjaws 2400mhz
    Ekran kartı: saphire amd r7 260x
    Psu: zalman 500w
    Hdd1: wd blue 1tb 7200rpm
    Hdd2 toshiba 2tb 7200rpm

Eski işlemci: i3 6700
    Eski anakart: msi h110 pro vd

Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim. Şuan işte olduğum için ekran görüntüsü, reg dosyası vb isterseniz ancak saat 6 dan sonra gönderebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart işlemci ve ram 3ünde de problem olma ihtimali var . Sorunlarımız aynı. Ben üçünü de garantiye verdim. Ondan önce psu ve hdd almıştım çözüm olmadı. Ekran kartım zaten yepyeni ki eski gpu ile de aynı hataları veriyordu. Memtest ramdeki hataları bulamıyor olabilir. Bence iade şansınız varsa çok uğraşmayın. Ryzen dram calculator içerisindeki memtest ile ramlerinizi bir daha test eder misiniz. 2 veya 3 yazıp başlatın 5 10 dakkada mavi ekran veya memory error verir.

• Yalnız kafamı kurcalayan başka bir sorun var intel işlemci takılıyken sistemde çok nadiren de olsa pc siyah ekrana düşüyordu ve komple kapatıp açmadan ekran gelmiyordu. Bunun ekran kartıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Nitekim driver güncelledikten sonra uzunca bir süre bu siyah ekran olayı olmuyodu. Acaba ekran kartında bir problem olma ihtimali var mıdır? Aklıma bu takılıyor çünkü diğer parçalarla ilgili olduğunu sanmıyorum. Bi de ramlerden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum her ne kadar ramler sıkıntısız da olsa ryzen 3. Nesil ile gskillerin uyumsuzluk problemi olabileceği yazılmış bi kaç yerde... anlayacağınız kafamda deli sorular. En kötü ihtimalle eski işlemci ve anakartı takıp bi format atıcam bu akşam eğer onda da benzer sorunlar yaşarsam o zaman ekran kartından ya da ramden diyebileceğim sanki...

• Ekran kartı amd. Ekran kartını yüklerken ankartın çipsetini sesini de yükler. Sadece ekran kartını yüklemiyor amd. Hdmı ses sürücüsü de yükeniyor. Benim de çok benzer problemlerim var. Ekran kartı yeniledim aynı şeyler devam ediyor. Bence ekran kartınfan değil.ram olabilir anakart olabilir işlemci olabilir. En kolayı birinden ram bulabilirseniz o şekilde deneyin. Benim çevremde ddr4 ram bulamadım direk servise gönderdim komple sistemi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İLk aklıma geleni söyleyeyim PSU yetersiz olabilir Gold filan değilse. Normal halde yeni sisteminin 371W güç ihtiyacı var.(Klavye mouse ışıklandırma soğutucu gibi malzemeler ekli değil) PSU nuza bakarak ne kadar güç verebildiğini kontrol edin ürünleri garantiye göndermeden önce. Yük altına girdiği anda sistem mavi ekrana düşüyor olabilir.

Yeni sistemin eski sistemden farkı (i3-6300 olarak baz aldım işlemciyi i3-6700 benim bildiğim yok yazım hatası olabilir.) 30W fark var.

PSU da kontrol edeceğiniz yeri aşağıdaki resimde görebilirsin. O kısmın sistemin sorunsuz çalışması için en azından benim bildiğim çevre etkenler için +100W. Örnek olarak size 471W lık bir güç kaynağı lazım bunun için de en az 550W Gold sertifikalı bir PSU almak doğru olacaktır. Uzun soluklu yatırım için 650W daha doğru olur.

Anakart ve işlemci değişimi sonrası sürekli mavi ekran hatası

• Dün sistem kurdum stres testi yaptım yaklaşık 30 dk kadar işlemci %100 ram %100 kullanımdaydı. Bu süre zarfında internette rahatlıkla gezindim donma kasma kitlenme mavi ekran hiçbir şey yok. Windows defender ile virüs testi yapayım dedim. Stres testini durdurdum ve virüs taraması yaptım yedeklerim içinde. Sonuç 5 dk sonra mavi ekran... ben psu dan olduğunu sanmıyorum çünkü voltaj düşüklüğünde bile pc kapanmadan kalabiliyor. Bu arada işlemci i3 6100 özür dilerim :)

• chilekesh_mert C kullanıcısına yanıt
    Doğru olabilir ama internette detaylı hesap yaptığımda siteler bile en az 650W lık PSU öneriyorlar. tanıdıklarında filan varsa denemeni tavsiye ederim. Senin yaşadığın soruna benzerini ben PSU yu değiştirmeden önce yaşıyordum. 750W sertifikasız PSU vardı bazen aptallaşıp kapanıyordu mavi ekrana filan geçiyordu sistem. Bu tarz durumlarda genelde PSU dan kaynaklı oluyor. Ülkemizde ne yazık ki pek hesap kitap yapılmadan alınıyor veya satılıyorlar.
    outervision.com
    AMD Ryzen 5 2600 AMD Radeon R7 260X - PSU Calculator - Build ktWCTz
    https://outervision.com/b/ktWCTz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim alakan için deneyeceğim söylediğini. şimdi ramlerden birini söktüm tek 8 gb ile deniyorum virüs testini de açtım bakalım ne kadar dayanacak mavi ekran vermeden :)
  • chilekesh_mert C kullanıcısına yanıt
    Ram değilde Hard disk ve usblerin bi kaçını söksen daha iyi olur. Ramlerin güç tüketimi zira baya düşük.
  • Valla 12 saati mavi ekransız atlattık bakalım bi kaç gün deneyeceğim sonucu yazarım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.