Şimdi Ara

YENİ İŞLEMCİ DEĞİŞİMİ SONRASI MAVİ EKRAN HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, aktif olarak intel i3 6098p işlemci, 8 gb DDR4 ram, Nvdia gtx 1050ti ve MSI H110M PRO-VD anakartını kullanmaktaydım. Bir kaç gün önce yeni intel core i5 6600 işlemci ve KINGSTON HYPERX 8 GB DDR4 ram aldım. İşlemci montajından önce yeni rami eski ram in yanındaki slota ekledim sıkıntı çıkartmadan bilgisayar açıldı fakat intel i5 6600 işlemciyi montajladıktan sonra boot esnasında mavi ekran hatası alıyorum ve hiç bi şekilde hata kodu falan almıyorum. BIOS update etmiştim eski işlemci takılıyken ve bios menüsünde yeni işlemci görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hataya ait görsel ektedir. Yeni aldığım ramlerin fotoğrafı da mevcuttur. Bu ram i3 6098p işlemci ile sorunsuz çalıştı i5 6600 işlemci ile de uyumlu olduğunu düşünüyorum çünkü anakart rami de işlemciyi de destekliyo. Ve bu hatayı ramleri teker teker taktığımda da alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaslan.ahmet -- 2 Kasım 2023; 21:28:30 >

• RAM leri tek tek çıkartıp tek ram ile deneyin, işlemciyi takarken pinleri de yaöıltmuş olabilirsiniz orayı da incelemek lazım

• ramler o işlemci ile uyumlu olmaya bilir. anakartın sitesinden bu işlemci ile ram uyumunu bi kontrol edin. İşlemcin Skylake. ram varmı o listede ve hangi hızda destekliyormuş ona bi bak istersen, gönlümce rami alayım takayım diyince bazen böyle liste dışı rame denk gelebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 2 Kasım 2023; 10:53:4 >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt

Ram leri tek tek denedim yine aynı sorun devam etti. Pinler konusunda da takma çıkarma esnasında çok hassas davrandım aslında bilmiyorum öyle bi durum söz konusu mu kontrol edeceğim teşekkürler.

• bıosa sıfırlayp dene.hala devam ederse 6600 takılı iken sıfırdan kurulum yapmaya çalış.

• alpaslan.ahmet A kullanıcısına yanıt

işlemci yönünü yanlış takmadıysan pin yamulmaz bana işlemci sorunlu gibi geldi

• iyi günler.

yeni aldığınız ram, anakart uyumluluk listesinde görünmüyor:

fakat siz "eski işlemci takılı iken yeni rami taktım, herhangi bir sıkıntı olmadı." yazdığınız için, sanırım bu ihtimal pek bir önem taşımıyor.

bu durumda, eğer imkanınız varsa, yukarıda da yazıldığı üzere yeni rami 6600 işlemci ile farklı bir anakartta deneme yapabilir misiniz, mesela bir bilgisayarcıya gidip?

orada anlaşılabilir işlemci ile ram arasında herhangi bir uyumsuzluk olup olmadığı... YENİ İŞLEMCİ DEĞİŞİMİ SONRASI MAVİ EKRAN HATASI 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.