merhaba, internet üzerinden 3070 ekran kartı aldım, kart oyunda 85 derece görüyor , bu ısınma sorunu termal macun kaynaklı olabilir mi ? bide ekran kartını değiştirdiğimde masaüstü ve oyunlar ekran 1 saniyeliğine kapalıp açılıyor, buda aşırı ısınma kaynaklı mıdır ? yoksa farklı bir sorun olabilir mi ? |
ekran kartı değişimi sonrası aşırı ısınma ve ekran açılıp kapanması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Mining cikma karti olabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3070 takıp zayıf bir işlemciyle full hd oynuyorsanız işlemci devamlı %100 çalışıp ısınıyor olabilir. 3070 lerin %99.9 u miningde kullanıldı (kullanmayanın da aklına şaşardım iyi kazandırdı ) kart msi ise padleri genelde çabuk gidiyor. Pedleri dışardan gözle inceleyin yağ akıtmış gibi duruyorsa gidiktir. Kapanma yapmaz ama ısınır. Kapanma psu nuz anlık gpu yüksek watt çektiğinde over voltage protection devreye girip kapatıyor olabilir. 3070 e en az 650w kaliteli psu kullanılmalı , benim tavsiyem 850w psu kullanmanızdır. GPU nun ısısına furmark açıp gpuz de hotspot ve ram sıcaklığına bakarak karar verin. Aşırı ısınma yoksa pad değiştireyim diye açmayın , işi bilmeyen bir susam boyutunda kapasitörü kopartır soğutucuyu sökeceğim diye neresi bozuldu diye uğraşır durursunuz. Pad değişimi basit bir işlem değil. Kalınlığı farklı olursa gpu dengesiz basar daha da ısınır. Daha önce söküp ölçüsünü koyanlardan araştırın ve termalright gibi kaliteli pad kullanın. Piyasada ucuza bulunan Mavi padler çöptür gpu kullanımına uygun değildir. Güzel termal macun da almanız gerekir. Kartı açmanız mevcut şartlarda size en az 1000tl ye patlar. Değiştirmeyip geri toplayım da diyemezsiniz. Açıldığı zaman eğer ki mining de yapıldıysa sökerken padler parçalanır dağılır. Emin olmadan pad işine girmeyin. Bu pad değişince düzelmeyeceği anlamına gelmez. Kolay da değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X