Şimdi Ara

kasa temizliği sonrası ekran kartında sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasayı temizledikten sonra geri topladım. Güç tuşuna basınca bütün fanlar dönüyor. Ekran kartı fani dönmüyor. Fakat bios ekranı geldiğinde normalde klavye ışıkları yanıp söner. Boyle bir tepki de yok şuan. Önerileriniz nelerdir? Sistem imzamda yazmaktadır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramlari kontrol edin, eger degistirdiyseniz eski yuvalarina takin,iyi oturtun icini ufleyip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran Kartı fanları dönmüyorsa ya ekran kartımın güç kablolarında sorun var ya da slota tam oturmamış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burumbic kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ek güç girişi istemiyor. Slota tam oturduğundan eminim. Soğutucu blok gevşek gibiydi sıktım vidalarindan. Fakat sogutucuyu hic sokmemistim neden böyle oldu anlamış değilim hala.

• Hala sorunu çözemediniz mi?

• Yok hocam. Hala aynı. Ramlerin yerini değiştirdim. Ekran kartsiz çalıştırmayı denedim. Sonuç alamadım hala ayni.

• Önerisi olan var mi? Anakarttan şüpheleniyorum ben.

Edit: Ramsiz ve ekran kartsiz çalıştırmayı demedim. Onları sokunce onboard GPU devreye girsin diye bios resetlemeyi unutmadım. Sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 15 Nisan 2015; 11:26:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı bir RAM bulup bütün slotlara takmaya denedim yine sonuç alamadım

• İslemciyi sokun takin.

• İşlemciyi söküp tekrar taktim. Macunu yeniden sürdüm. Fakat sonuç hala aynı. Kafayı yemek üzereyim.

• hocam karta zarar vermişsiniz geçmiş olsun vidalar bazen gevşek gibi görüne bilir ama asla öyle değildir size fazla sıkmış durumdasınız ve karta zarar vermişsiniz normalde fanların dönmesi gerek tek bir sorum var ekran kartı fanın kablosu karta takılı olduğundan emin olun eğerki takılı ise sorun kartta
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Hocam PC ekran kartsizda çalışmıyor, görüntü filan gelmiyor. Sistemim açılırken klavyenin ışıkları yanıp sonerdi. Bu tepki de yok artik. Ekran kartını şuan diğer pcde deneyecegim

Hocam, kart diğer pcde sorunsuz çalıştı şuan. Fanı dönüyor ve ekrana görüntü geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 15 Nisan 2015; 12:55:18 >
  • hocam o zaman şöyle yapalım ramleri sökün öyle bir kez açın tepki var mı bakın yani ram yok ya da açılırken direk kapaması gibi kendi kendine reset atarsa pc mutlaka kapatın bios ayarlarına girdiniz mi eğer girdiyseniz klavye mouse da sorun yoktur.Bana detaylıca anlat hocam yardım edeyim sana.
    Hocam, ramsiz çalıştırmayı demedim fakat hicbir şey farklı gitmedi. Ekran kartı fani dönmüyor, diğer fanlar hepsi calisiyor, CPU fan dahil. Fakat sistem açılmıyor, hicbir görüntü gelmiyor. Sistem açılırken klavye ışıkları birkez yanıp sonerdi, şuan o tepki yok. Kısaca görüntü namına bir şey yok

Yaptığım denemeler;
    Ramsiz pcyi çalıştırmak
    Ekran kartsiz pcyi çalıştırmak,
    CPU söküp yeniden takmak
    Farklı bir PSU takmak
    RAMleri ve ekran kartini başka pcde deneyip sorunsuz olduğunu görmek

Olay gelişimi; GTA V çıktı malumunuz. CPU kullanımı %90lardayken GPU kullanımı %70lerdeydi. Ben de yeni macun alıp hafiften gidiklayayim işlemciyi dedim. Xigmatek pti g3606 marka macun alıp okul çıkışı eve geldim. Sistemi dagittim macunu yeniledim. Topladıktan sonra calistirayim dedim. Bu sorun oldu. Daha da açılmadı. Bütün sistem imzamda yazıyor. Yardımlarınız için çok tesekkur ederim

• peki temizlik sırasında anakartı da söktünüz mü?
    Evet hocam mecbur çünkü soğutucunun fanini takamam yoksa.

• hocam anakartı sök şöyle bir göz gezdir bakalım bir yerinde hasar var mı? lehim eklikliği var mı kondansatörlerde yamukluk kopuklu gibi durumlar var mı bir bak bakalım farkında olmadan hasar falan verdin mi bir gözden geçir.
    Tamamdır simdi tekrar dagitiyorum kasayı. Anakartta şüphelendiğim bir yer olursa SS ile desteklerim. Tekrardan çok tesekkur ederim.

Edit: unutmadan sorayim, işlemcide bir sıkıntı olsa boyle bir şey meydana gelir mi? Elimde bir de e5300 var, deneyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 15 Nisan 2015; 13:25:27 >
  • İslemci soketlerinde yamukluk var mi diye bi kontrol edin.

• Değerli forum üyeleri. İşlemci pinleri sapasağlam. Sadece gözüme takılan resimdeki husus var. Kondansatör deniyor sanırım. Bir lehim ayağı işlemci soğutucusunun arka braketine degiyor.
     kasa temizliği sonrası ekran kartında sıkıntı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.