< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kötü ekran kartına iyi işlemci sorun çıkartır mı
-
-
5600 işlemciye geçmeniz hiç bir sorun çıkarmaz biraz fazla detaylı düşünmüşsünüz. 5600 için sıvı soğutucuya gerek yok.
4 ısı borulu kule tipi hava soğutucu yeterli gelir. Mause konusu kişinin kullanımı elle kavraması ile ilgili bir durum o size kalmış artık. İlk başta alışana kadar biraz yadırgama olabilir.
-
Cevapladığınız için teşekkür ederim bilgisizimde bu konularda. Asrock a320m hdv anakartımı değiştirmem gerekir mi işlemci yükseltmem için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anakart eski çipset olsa da 5000 serisi işlemcilerle de uyumlu değiştirmeye gerek yok. Sadece anakart bios u updateli olsun.
-
Performans anlamında bi eksisi olmaz dimi olucaksa b450ye geçiş yapabilirim
Normalde sizdeki anakart çipset olarak en düşük am4 te ve vrm faz yapısı olarakta çok zayıf. Yani 5600 takılır ama 65 watt tdp değerine sahip olsada 5600, bu anakart çok ısınır.
Sitesinde 5950x i bile desteklediği gözükse de o işlemciler bu tip zayıf anakartlara olmaz mesela. Kimse yüksek tdp değeri olan işlemciyi bu tip anakarta takmaz. Fakat tabi 5600 yine de takılıp denenir.
Vrm faz yapısı iyi bir b 450 ye geçebilirseniz ortalama bir b 450 ye daha iyi olur verim açısından. Çok pahalı olmayan bir modele tabi. Sizdeki a 320 gibi zayıf yapıda bir b 450 olacaksa ürün hiç gerek yok.
Bütçe belirtirseniz b 450 önerebiliriz. İlla da farklı bir anakarta geçmek zorunda deilsiniz tabi , 5600 alınıp sizdeki anakartla bir denenir. Performansa duruma bakılır. 2 adet m2 falan takacam derseniz
b 450 veya b 550 uygun fiyatlılara bakılabilir. O zaman geçiş yapmak daha da olumlu olur.
-
Yayın açmak istediğim için sistemde bi sorun çıkmasını istemiyorum. Açıkcası anakart masrafı çıkmasınıda istemiyorum ama performans olarak yada dediğiniz gibi ısınma sorunları çıkacaksa ilerde değiştirebilirim. Forumda birkaç konu açılmış baktım şimdi çoğu kişi sorun yaşamamış umarım bi sıkıntı olmaz
Bu arada bi arkadaşım anakart ısınırsa yada bi sorun çıkarsa işlemcin zarar görür dedide böyle birşey olucaksa hiç almiyim hepsini bir alayım
İhtimaller teknolojide her zaman var , bütçe varsa alınabilir daha düzgün bir anakart.
B 450 lerin fiyatı gereksiz yere çok uçmuş bütçeniz varsa bunlar daha ideal. B 550 çipset bunlar hemde gen 4 ve PCle 4.0 destekliler.
Bunlardan birini alırsanız ilerde am4 için bir daha anakart değiştirmek zorunda kalmazsınız. Vrm faz yapısı olarakta diğer çıplak zayıf anakartlara daha göre güçlüler.
B 550 gaming x 3.299 TL
B 550 aorus elite 4.077 TL
akakce.comGigabyte B550 Gaming X V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550-gaming-x-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,918570528.htmlakakce.comGigabyte B550 AORUS ELITE V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550-aorus-elite-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,1005100263.html
-
Kasmalar duzelir. 5600 alip devam et.
Anakarta para verme o butce ile kule tipi 1000 liralik bi soğutucu al.
Mouse konusu rahatlik ve sensör ile alakali.500g lik mouse demirden mi bilmiom da hafif mouse kolay kayar.kolay yon verilir.
2 sene önce banlanana kadar bende oynardım pubgmobile. İşlemci onemli emulatorde.
5600 yerine 3600 bile yeterli gelir. Amac sadece pubg mobile ise.
Hatta yayin da acarim dersen 3800 yada 3900 2.elde alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim anakart şimdilik beni bütçe olarak zorlar almak isterim ama ancak birkaç aya bakıcam. Şuanlık tek beklentim bi sorun bı sıkıntı çıkmaması işlemcimden olmak istemiyorum😁
Eldeki anakart alnmak istenen işlemci ile uyumlu sadece yapısı biraz zayıf . İlla bir sorun sıkntı yaşanacak diye bir durum yok :)
Mutlu mesut çalışırlarda muhtemelen deneyip görürsünüz artk kolay gelsin.
kullandığınız işlemci de 65w. yeni alcağınız işlemci de 65 w. bir sorun yaratmaz. chipseti ney bilmiyorum ama b450 ve üstüyse sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız.
-
Şuanki B450 değil asrock a320m hdv.. o yüzden içimde bi korku var
anakart destek listesinde varsa kullanın hocam bir sorun yaratmaz. işlemci sogutucunuz 120mm 140mm xigmatek olsa yeter. iyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X