Şimdi Ara

PCI Express x1 nedir ? Tam olarak ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
17.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PCI Express x1 nedir ? Tam olarak ne işe yarar ? Oldukça komik bir soru. Belki biliyoruz ama ne kadar biliyoruz ? Hemen hemen bütün anakartlarda bu slot var ancak blu slota takılan bir donanım hiç görmedim yada bana lazım olmadığı için göremedim. Arkadaşlar sorum şu bu slot ne işe yarar ve tam olarak nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PCIe x1: Bilmeniz Gereken Her Şey

PCI Express (PCIe) x1, bilgisayar anakartlarında bulunan bir genişletme yuvası türüdür. PCIe x1 yuvaları, ses kartları, ağ bağdaştırıcıları ve diğer düşük bant genişliği gerektiren aygıtlar gibi çeşitli genişletme kartlarını bağlamak için kullanılır.

PCIe x1 Nedir?

PCIe x1 yuvaları, her biri 500 MB/s'ye kadar veri aktarım hızı sağlayan x1 veri yoluyla çalışan bir veya iki PCIe şeridine sahiptir. Bu, daha yüksek bant genişliği gerektiren grafik kartları ve depolama aygıtları gibi diğer genişletme kartı türlerinde kullanılan PCIe x16 yuvalarından önemli ölçüde daha yavaştır.

PCIe x1'in Kullanım Alanları

PCIe x1 yuvaları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere düşük bant genişliği gerektiren çeşitli genişletme kartlarını bağlamak için kullanılır:

• Ses kartları
    • Ağ bağdaştırıcıları
    • Kablosuz kartlar
    • TV kartları
    • Seri port kartları

PCIe x1 ve PCI-e x1 Arasındaki Fark

PCIe x1 ve PCI-e x1 terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılsa da, teknik olarak farklıdırlar. PCIe x1, PCI Express standardının fiziksel özelliklerini ifade ederken, PCI-e x1, Electrically Compatible Interface for PCI Express (ECPEx) standardının elektriksel özelliklerini ifade eder. Bununla birlikte, çoğu durumda bu iki terim birbirinin yerine kullanılabilir.

PCIe x1 Slot Nedir?

PCIe x1 slot, anakart üzerinde PCIe x1 genişletme kartlarının takılmasına izin veren fiziksel bir bağlantı noktasıdır. Genellikle arka IO panelinde veya anakartın başka bir bölümünde bulunur.

PCIe x1 yuvaları genellikle siyahtır ve x1 veya PCIe x1 olarak etiketlenmiştir. Bazı anakartlarda birden fazla PCIe x1 yuvası bulunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yonga, chip, üzerinde transistor devresi bulunan parçalar.
    pci x1, pci-express 1 lame'yi ifade eder. Her x=1 lame yani 500mb/sn veri transfer protokolu oluyor ki bu veri iki yönlü olarak çalışır. Yani 250/250 olarak çift yönlü aktarım demektir
  • usta o açıklama biraz karışık olmuş. oralara ses kartı modem vb donanım takılacak güya ama üreticiler üretmemekte ısrarlılar, o nedenlede şimdilik yer kaplamaktan başka işe yaramıyorlar. creative ses kartı (x-fi)çıkarmış galiba pci-ex 1x için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

usta o açıklama biraz karışık olmuş. oralara ses kartı modem vb donanım takılacak güya ama üreticiler üretmemekte ısrarlılar, o nedenlede şimdilik yer kaplamaktan başka işe yaramıyorlar. creative ses kartı (x-fi)çıkarmış galiba pci-ex 1x için.

ehuehe bu söze katılıyorum...
  • bir adet pci-e x1 tv kartı gördüm onun dışında bir ürün göremedim x1 için. x4 için sata-raid kartları vs... yarı profesyonel/profesyonel ürünler dolaşıyor ama ortada.
  • pcx1 slotlarının akıbeti bana göre amr slotlarına benzeyecek. AMR slotları da biliyorsunuz böyle bir amaç için çıkartılmıştı fakat şimdi daha ürünlerini göremeden piyasadan kayboldular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F§SeR

pcx1 slotlarının akıbeti bana göre amr slotlarına benzeyecek. AMR slotları da biliyorsunuz böyle bir amaç için çıkartılmıştı fakat şimdi daha ürünlerini göremeden piyasadan kayboldular.

Yorumunuz yanlış çıktı maalesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.