Şimdi Ara

2 Adet PCI-X Slotu Ne Anlama Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem toplamak istiyorum, anakartlarını incelerken birçoğunda 2 adet pci express slotu olduğunu gördüm, 2 slotun amacı nedir, 2 tane ekran kartı taktığımda 2 ayrı monitör beslerken performans düşmemesi mi yoksa 2 ekran kartının gücünden tek bir kartmış gibi yararlanmak mı? Ya da başka birşey mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• 2 tane sli destekli ekran kartı takmak için,destekliyen oyunlarda performans artışı sağlar fakat pek tavsiye etmem çünkü destekleyen oyun sayısı elle sayılır
  • Genelde 2 adet PCI-X slotu olur.Yani PCI X1.
    Yeni ekran kartları PCI X16 ya takılır.Anakartlarda sadece bir tane PCI X16 slotu olur.

PCI X1 slotlarına genelde S3 Trio 3D , harici USB , modem gibi şeyler takılır.

Slayer biraz yüksekten uçmuş Crossfire veya SLI ile alakası yok bu slotların.(Mesajı yazmaya başladık o önce göndermiş)

Yani sonuca gelirsek: Alakası yok ekran kartı girişi yine tek.PCI X dediğine harici usb,modem,ses kartı vs... takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 12 Temmuz 2007; 18:19:06 >
  • Olayın teknik tarafından hic anlamıyorm ama ben direkt olarak 2 adet pci express slotundan bahsediyorum, bir anakarta 2 tane pci express ekran kartı takılabiliyor, bahsettigim gibi bir çok anakart bulabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27318

Mesela bu linkteki anakartta 2 adet slot var. SLI falan da yazıyor, ilk mesaj haklı olmasın =)
  • http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/500/bd48644-2.jpg

Bu linkteki resimde de 2 adet pci express sapphire ekran kartı takılmış bir anakart var.
  • sen anakart modelini yaz bi açıklık getireyim.
  • Dostum mesajımı okumamışsın ki açıklık getiresin.
    Neyin modelini vereyim henüz bir anakart almış değilim, piyasada birsürü anakart var 2 adet pci express girişi bulunan.
    Benim merak ettiğim konu herhangi bir modelle ilgili değil. 2 adet pci ex slotunun işlevi hakkında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2X Pci x16 slotu 2 adet ekran kartını aynı anda çalıştırmaya çalışır.Bu performans ve karşılaştırma testlerinde artış sağlar ancak şuan için oyun vs. gibi uygulamalarda pek fazla bir artısı yok.Bu gidişte yakın gelecekte Sli & Crossfire sistemlerin standart hale geçecek gibi gözüküyor
  • kardes bu demek oluyo ki anakarta 2 adet ekran kartı takabilirsin bu anakartlarla eğer kartların sli desteği warsa bu kartlarıda birbirine bağlar performans artışı sağlarsın
  • Yani yeterli software desteği olduğu zaman ramlerde olduğu gibi 2 adet ekran kartı kullanarak ekran kartını yenilemeden sadece yeni bir tane daha takarak performans arttırabileceğiz sanırım.
  • Bak diyorumki PCI EX X16 slotu ayrı X1 slotu ayrıdır.Genelde birçok X1 slotu olur.X16 slotlarına sadece yeni ekran kartları takılır.Yeniden kastettiğim Radeon X1000 serisi ve üstü ve Geforce 6000 serisi ve üstü...
    Olay bu.Çift PCI EX 16 lı anakartta olabilir tekde olabilir.Ama X1 slotları genelde çok olur.

Şuna da bir açıklık getireyim;
    Crossfire veya SLI için illahaki çift PCI EX 16 girişli anakarta gerek yoktur.
    Üzerindeki bir bant(mecazi) kartları birbirine bağlar böylece slota gerek kalmaz.

Çift PCI EX 16 lı anakart alırsan SLI veya Crossfire desteksiz kartlarıda çiftleyebilirsin.Olay bu kadar basit

Bana göre tek pci ex 16 slotlu anakart al.Gigabyte i965p serisinden birşey olabilir.Güvenle bu ürünlerden alabilirsin.Uyduruk markalarda gezmeye gerek yok.Aldığın ekran kartıda X1300 den üstü veya Geforce bilmem kaç üstüyse crossfire veya sli girişlerinden kartları birbirine bağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 12 Temmuz 2007; 22:53:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.