Şimdi Ara

Ram olayında 2 slot ile 4 slot arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Diyelim elimizde z270 veya x370 çipli bir kart var. Her ikiside çift kanal destekli ram yuvalarına sahip.
    Atıyorum bizde gittik Gskill marka F4-3200C15D-16GTZ 2x8 16 gb ram aldık. Çift kanal olacak şekilde ikisinide taktık. Anakart performanslı bir şekilde çalışmaya başladı.
    İlerde ekonomimiz düzeldi aynı şekilde boş kalan yuvalara aynı seriden doldurduk.

Şimdi sorum şu;
    Şimdi makina 2 slot takılıyken ankartın sergilediği performansı yani hızı veya hız aşırtma özelliklerini 4 yuvada takılıyken desteklermi .Yoksa 2x16 modellerden mi almak lazım.

Biraz karışık oldu ne olur kusura bakmayın.

Teşekkürler saygılar...

• aşırı fark olmaz sadece 32 gb ramin olur ve ryzende ram mhz hızın düşebilir şuanki durumla ilerde güncellemelerle düzelir sanırım bu durum
  • Performansını etkilemez şuan bir İ7 7700K bile alsan ramler maksimum çift kanal çalışıyor. Yani 4 tane ram de taksan 2 tane ram de taksan çift kanal çalışır.Sadece çok daha üst düzey anakart ve işlemci platformlarında 4 kanal bellek desteği bulunuyor.
    4 yuva almanın tek avantajı ramlerini elden çıkarmana gerek kalmadan 4 tane ram takabiliyorsun. Diğer türlü 2 yuvalı anakarta 2x8 taktıktan sonra ram yükseltmek istediğinde birini elden çıkarman gerekecek. Tek avantajı bu.
  • Arkadaşlar çok sağolun.
  • Anakartın dual-channel destekli ise 2, 3 veya 4 slot ram olması farketmez, dual channel hızında çalışır ramlerin. Üst düzey Quadchannel destekli bir anakart almadığın sürece ki bunlar baya tuzlu olur, 2 veya fazla slot doldurmanın performans artısı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Anakartın dual-channel destekli ise 2, 3 veya 4 slot ram olması farketmez, dual channel hızında çalışır ramlerin. Üst düzey Quadchannel destekli bir anakart almadığın sürece ki bunlar baya tuzlu olur, 2 veya fazla slot doldurmanın performans artısı yok.

Peki şöyle bir soru yönelteyim.

Benim elimde DDR-400 eski bir makine var. Dual-Channel muhtemelen, CPU-Z'de Channel kısmında Dual yazıyordu. Bu makinede 512 MB Ram var, 256-256 şeklinde 2 slotta. Benim elimde de 2 tane daha 512 MB var, anakartta 4 slot var ben hepsini takıp 1.5 GB Ram yapmak istiyorum. Değişik kombinasyonlarla denedim, slotların yerini değiştirdim sürekli. Bilgisayar ilk başta açılırken mavi ekran verip sonrasında açılıyor ama ramleri algılamıyor, ya 512 MB algılıyor ya da 256. En son 256'ları çıkarıp 512'leri taktım yine mavi ekran verdi açıldı bu sefer 1 GB oldu. 4'ünü birden takıp 1.5 GB yapmam için ne yapmam lazım?

• anakartın ram destek bilgisine bak 1 slot kaç gb ve kaç mhz ram destekliyor birde taktığın ramlerin mhz yada cas değerleri faklıysa ondan da yapabilir yani cl7 cl9 gibiyse. artı varsa en güncel biosu yükle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.