Şimdi Ara

'Raid 0' 2 farklı HDD ile olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Seagate 160gb sata ve Samsung 200 gb sata ile Raid 0 yapabilir miyiz?

• Yapamazsiniz
  • Raid 0 yapabiLmenin mantıgı birbirinin aynı özeLLikLerde hdd oLması yani fark Lı boyutLarda ve farkLı markaLarda hdd iLe raid 0 yapamazsın.
  • SCSI disklerde oluyordu. 20GB ve 10GB iki farklı diski raid 0 yapınca toplamda 20GB (belirleyici olan ufak disk, 10+10) raid 0, 20 lik diskin geri kalan 10gb bölümü ise hiç bir şekilde kullanılamaz şeklinde oluyor diye hatırlıyorum.

Sata disklerde de olabilir, onboard raid kontrolcüler destekliyormu emin değilim. Olursa 160+160 şeklinde kullanabilirsin. Denemek lazım. Ancak Raid0 gibi buluttan nem kapan hassas bir yapılandırma da yapmak istediğiniz şeyi KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM
  • @Clarion

Aslında bu başlığa daha önce yazacaktım ama bulandırmamak için yazmadım.Farklı diskler ile RAID sıfır olur.Ama çok alengirli,sancılı süreçlere gebe bir konu.
    200 + 160 bir sistemde 160+160 kullanabiliyorsunuz mesela.40 çöpe gidiyor
    Bunun yanında böyle bir sistem ile RAID0 yaparsanız
    çok ama çok yavaş bir performansa sahip olursunuz

gibi gibi çok mevzu var..Değmez
  • Yaptım oldu,
    vakit olunca screenshotları göndereyim.
  • bilmeyen arkadaşlar neden olmaz diyor anlamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atorbaci

bilmeyen arkadaşlar neden olmaz diyor anlamıyorum.

Yapamazsınız ile
    yaparsınız ama hiçbir işe yaramaz.Kağnı gibi bir sisteminiz olur.Disklerin boyutları farklı ise aradaki fark çöp olur
    Şahsi fikrim aynı şey..
    Yani farklı disklere RAID0 yapmak
    tamamen bir zihni sinir projesidir.
    Şahsi fikrim bu tabi.

Arzu eden uğraşır yapılıyor mu yapılamıyor mu görür.
  • Yukarıda da yazdığım gibi SCSI de olan bir şey bu ancak SATA disklerde kendim yapıp görmedim. Ama tekrar söyleyeyim RAID0 zaten hassas bir yapılandırma türü. Farklı marka birde farklı boyutlarda ki disklerde hata olasılığı çok yüksek. Mesut da zaten bunu belirtmiş. Tekrar önermediğimi belirtirim, son karar elbet sizin.
  • Sanirim benim hatam, kendim yapmayacagim icin yapamazsiniz demi$tim.

160+200 diskler kullanarak raid0 array yapilir tabiki ama 160lik diskin tek ba$ina verebilecegi
    performanstan daha yava$ olacak bir raid0 sisteme kimin ne ihtiyaci olur?

Konu hakkinda kendi fikrimi yanli$ ilettigim icin ozur dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 1 Ocak 2010; 22:34:25 >
  • Yorumlar için teşekkürler,
    Öncelikle eski HDD lerin Testlerini
    en son ise: RAİD tesini koyuyorum.

Eski Seagate

Eski Samsung

RAİD Test

• bence sonuçlar iyi.40 gb feda etmeğe değer.
  • resimlerden gördügüm kadarı iLe sonuçLar güzeL 40 gb boşa gidecek ama deye biLir bir performans artışı sagLarmı biLemiyorum bu kişden kişiye degişir benim için 40 gb öyLe atLanamayacak bir boyut çünkü HD Arşiv yaptıgım için aLana çok ihtiyacım oLuyor ama dedigim gibi kuLLanıcıya göre degişiyor bu sonuçLar çok güzeL beLirteyim baştan.
  • raid 0 farklı marka hdd ler ilede olur ama kapasite aynı olursa kapasite alanları çöpe gitmemiş olur birde önemli özellik cache lerinin aynı olması ben de sistemimde de görüldüğü üzere seagate 500 gb 16 mb cache ile wd nin 500 gb 16 mb cacheli diskleri ile raid 0 yaptım gayet hızlı ve sorunsuz testimde burada hatta 2 adet daha alıp 4 lü raid yapmayı düşünüyorum

• Sevgili dostlarım,

Ön bellekten ziyade raid0 için öenmli olan RPM hızıdır. çünkü bu veriyi yazma ve okumada belirleyicidir. Ön bellek ikincil öneme sahiptir. Özellikle aynı marka ve model 2 hdd tercih etmeniz performansınızı etkileyecektir. sebebi de rpm hızları her nekadar aynı olsa da disclerin bu hızlara ulaşma süreleri farklıdır, bu da tahmin edebileceğiniz gibi verinin yarısının A discinde yarısının B discinde olması nedeni ile , Adisci veriye 0,5 s'de B disci ise 1 saniyede ulaşacaktır dolayısı ile bir hız artışı kesinlikle olacak, fakat ne yazık ki bu hızın kalitesini B disci düşürecektir. Dolayısı ile farklı kapasitelere sahip disclerde de benzer sorunlar olacakır. Fakat Raid0 olmaz mı? aksine olur paşalar gibi de kullanılır. Hatta kurulum aşamasında 2 partitation oluşturup ilkini işletim sistemi için kullanabilir, ikincisini de arşivleme için kullanabilirsiniz. Bu durumda HDD'lerinizden birisinin arıza YAPMAMASI koşulu ile veri kaybına uğramazsınız. Şayet bir tanesi bozulursa herşeyiniz gider:)

NOT: Raid0 yapan arkadaşlara tavsiyem daha yüksek performans için kullandıkları Raid bağdaştırıcının ayarlarından ilgili sürücüleri teker teker seçip geri yazma(write-back cache) özelliğini arttırmanız durumunda Burst rate hızlarınız 1000'leri geçecektir.

• Samsung 300gb hdd ile Seagate 250gb hdd raid 0 yapmak mantikli olurmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek lazim, sonuclara bakmak gerek kardes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.