Merhaba arkadaşlar, Bilgisayarımdan hdmi ile televizyonumdan görüntü alabiliyordum sıkıntım yoktu fakat bir gün televizyondan görüntü alamaz oldum sinyal yok demeye başladı. Ekran kartım bozuldu diye düşünerek ucuzundan bir ekran kartı aldım fakat televizyonumdan görüntü alamadım sinyal yok demeye devam etti, ekran kartının hdmi çıkışı arızalıdır diye iade ettim yenisini aldım fakat yine televizyona görüntü gelmedi, tekrardan ekran kartını değiştirdim Amd Radeon R5 220 aldım ondanda görüntü alamadım (bu arada bilgisayarda görüntü sıkıntısı yok) driver tanıttım monitörümün ayarlarını yaptım çok net görüntü var. Sıkıntım televizyonda olduğunu düşündüm ve televizyon tamircisine verdim. HDMI çıkışının olduğu yerdeki kart arızalı dediler kartı değiştirttim, teslim almaya gittiğimde uydu alıcısı bağlı televizyonum çalışıyordu. Televizyonumu aldım geldim bilgisayara taktım yine sinyal yok yazısı geliyor, televizyon tamircisine geri gittim, durumumu izah ettim, uydu alıcısını taktı çalışıyor, benim yapabileceğim bir şey yok dedi yolladı beni. Uydu alıcısını televizyona taktığımda görüntü alabiliyorum fakat bilgisayarımdan hdmi ile televizyona bağlandığımda sinyal yok diyor. Ekran ayarlarının çözünürlüğünü düşürdüm yine yok, 3 farklı HDMI kablosu denedim yine yok, Televizyonda 2 hdmi çıkışını denedim yine sinyal yok diyor. Sizce sorun ve çözümü ne olabilir? Şimdiden herkese teşekkür ederim. |
Televizyonda PC'den Gelen Sinyal Yok" Hatasının Çözümü
Televizyonunuza PC'nizi bağladığınızda "Sinyal yok" hatası alıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:
-
Kabloları Kontrol Edin: HDMI kablonuzun her iki ucunun da sıkıca takıldığından emin olun. Gevşek veya hasarlı kablolar sinyal sorunlarına neden olabilir.
-
Farklı Bir HDMI Kablosunu Deneyin: HDMI kablonuz sorunlu olabilir. Farklı bir kablo deneyerek sorunun kabloyla ilgili olup olmadığını kontrol edin.
-
Bağlantı Noktalarını Değiştirin: Farklı bir HDMI bağlantı noktasını deneyin. Bazı televizyonlarda birden fazla HDMI bağlantı noktası bulunur ve biri arızalı olabilir.
-
PC'nin Çözünürlüğünü Kontrol Edin: PC'nizin çözünürlüğü televizyonun desteklediği çözünürlük ile uyumlu olmalıdır. PC'nizin ekran ayarlarını kontrol edin ve gerekirse televizyonun desteklediği bir çözünürlük seçin.
-
Grafik Sürücülerini Güncelleyin: Grafik sürücüleriniz güncel değilse, sinyal sorunlarına neden olabilir. En son grafik sürücülerini PC'nize indirip yükleyin.
-
HDCP'yi Devre Dışı Bırakın: HDCP (Yüksek Bant Genişliği Dijital İçerik Koruması), telif hakkıyla korunan içeriği korumak için kullanılan bir teknolojidir. Televizyonunuz HDCP ile uyumlu değilse, sinyal sorunlarına neden olabilir. TV'nizdeki HDCP ayarlarını kontrol edin ve gerekirse devre dışı bırakın.
-
Televizyonu Sıfırlayın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, televizyonunuzu sıfırlamayı deneyin. Bu, tüm ayarları varsayılan değerlerine döndürecek ve sinyal sorununu çözmeye yardımcı olabilir.
Bu adımları izledikten sonra çoğu durumda "Sinyal yok" hatasını çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, donanım arızası olabilir ve profesyonel yardım almanızı öneririz.